Aksaka; ‘Acırsanız acınacak hale düşersiniz’

1911 Çerkezköyspor’un yeni Teknik Direktörü Vasıf Aksaka, 1461 Karadenizspor karşısında alınan 9-0’lık galibiyeti değerlendirdi.

Aksaka; ‘Acırsanız acınacak hale düşersiniz’
26 Şubat 2016 Cuma 18:09

OYUNCULARIM ÇOK KARAKTERLİ

1461 Karadenizspor karşısında elde edilen 9-0’lık galibiyetin ardından 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka yaptığı açıklamada, “Oyuncularımın üzerinde Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında alınan 6-1’lik mağlubiyetin moral bozukluğu vardı. Her şeyden önemlisi öz güvenlerini yitirdiler. Yaptığımız görüşmelerin en önemli faydası oyuncularımın öz güvenlerini yeniden kazanmaları oldu. Morallerini düzelttik. Takımda gördüğüm en önemli eksikliklerden biri de kondisyondu. Bu nedenle dayanıklılık ve kuvvet ağırlıklı çalışmalara yoğunluk verdik. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki çok karakterli oyuncularım var” dedi.

ATABİLDİĞİMİZ KADAR GOL ATACAĞIZ

Yıldız bir futbolcu olabilirsiniz, fakat gittiğiniz kulüpte kalıcı olabilmeniz için karakterli olmanız gerekir diyerek konuşmasını sürdüren Aksaka, “Benim oyuncularımın hepsi karakterli sporculardır. Göreve gelmeden önce takım oyunu 80 metrede kurmaya çalışıyordu. Düzelttiğimiz hatalardan biri de bu oldu. Biz oyunu 40-50 metrede oynayan bir takım olmalıyız. Böylece oyun içinde futbolcular birbirleriyle daha fazla yardımlaşabilir. Unutulmaması gereken şey futbolun bir takım oyunu olduğudur. 9-0’lık maçta oyuncularımdan ne istediysem herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Rakip üstünde baskı kurduk ve onları yıldırdık. 1461 Karadenizspor takımı santra yapmaktan yoruldu. Çünkü art arda yedikleri gollerden sonra kafa olarak oyunda değillerdi. Biz bundan sonraki maçlarda da aynısını yapacağız. Acırsanız, acınacak hale düşersiniz. Atabildiğimiz kadar gol atacağız” diye konuştu.

AMACIMIZ TAKIMIMIZIN BAŞARILI OLMASIDIR

Mustafa Uğraş Stadının bakımda olmasından dolayı idmanları Saray sahasında yaptıklarını sözlerine ekleyen Vasıf Aksaka, “Kapaklı sahasında da yoğunluk olduğu için kullanamıyorduk. Saray Belediyespor bize sahasını açtı. Kendilerine sahalarını bize tahsis ettikleri için teşekkür ediyorum. Futbolcularımın hafta sonu oynanan 1461 Karadenizspor maçında gösterdikleri hırs, azim ve istekten dolayı tebrik ediyorum. Çerkezköy’ün Süper Amatör Lig’de tek bir takımı var. Lütfen taraftarlar bu takıma sahip çıksın. Gelsinler medeni insanlar gibi konuşalım. Sonuçta hepimizin amacı 1911’in başarılı olmasıdır” ifadelerini kullandı.

EMRE BENİ ASLA YANILTMADI

Haftalardır kadroda kendisine yer bulamayan Emre Morgil hakkında da konuşan Aksaka, “Yönetimle ilk görüşmelerimde takımda bir oyuncu olduğunu fakat forma şansı bulamadığını söylediler. Sonrasında oyuncunun Kayseri Erciyesspor’dayken Atletico Madrid’e karşı oynadığı UEFA Kupası maçını izledim. Böyle bir oyuncunun kadroda kendine yer bulamaması için aşırı kilolu olması gerektiğini söyledim. Yönetim de bana oyuncunun gayet fit olduğunu, forma şansı bulamasa bile formunu koruduğunu söyledi. Emre ile özel görüştüm. Oyuncum takımdan ayrılmayı düşünür hale geldiğini söyledi. Ben de ona yapacak çok işimiz olduğunu ve kendisinden çok şey beklediğimi söyledim. Emre beni yanıltmadı. Oyunda arkadaşlarına liderlik yaptı ve takımın dengesini sağladı. Emre bu takım için çok önemli bir oyuncudur. Ne kadar istekli olduğunu, antrenmanlardaki ekstra performansı ile tüm takım arkadaşlarına da göstermektedir” açıklamasında bulundu.

ÜZERLERİNE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİLER

Vasıf Aksaka, konuşmasının devamında ise, “Selçuk, orta sahada doğru pozisyon almasını bilen hırslı bir oyuncu. Çok çalışkan bir oyuncu, hak etti ve formayı kaptı. Sahada gösterdiği performansla da beni yanıltmadı. Aynı şekilde Sedat, maçta kendisine fazla iş düşmemesine rağmen kalesinde güven verdi. Takımın diğer kalecisi Muzaffer’e de adam gibi bir adam olduğu için teşekkür ediyorum. Oynasa da oynamasa da takımın başarısı için gayret sarf ediyor. 1461 maçında oyuna sonradan giren oyuncularımı da tebrik ediyorum. Üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Bizim kulübemiz ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü oluruz” dedi.

OYUNCULARIMI TEHDİT ETTİ

1461 Karadenizspor teknik heyetine de yüklenen Aksaka, “Kendilerine maç öncesi misafirperverlik örneği gösterip ‘Hoş geldiniz’ dedim. 1911 Çerkezköyspor’u çalıştırdığımı bile bile yüzüme bakıp saygısızca ‘Bu takımın başına Bülent Hoca gelecekti ne oldu?’ dedi. Sonrasında maç oynanırken saha kenarından oyuncularımı tehdit ettiler. Bu gibi insanlarla aynı mesleği yaptığım için kendimden utandım. Buna rağmen, 9-0’dan sonra oyuncularıma oyunu rölantiye almalarını daha fazla gol atmamalarını söyledim. Yoksa maç 11-0’da olurdu, 12-0’da” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.