Aksaka; ‘Takım savunmasını belli bir noktaya getirdik’

1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka, Şarköyspor karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısı ile açıklamalarda bulundu. Aksaka konuşmasında, “Gol yemeyi bırakalım takım savunmasını belli bir seviyeye getirdik. Alınan skorları kayda değer olarak görmüyorum. Benim için önemli olan o takımdaşlık olgusunu takıma yansıtmamızdır” dedi

Aksaka; ‘Takım savunmasını belli bir noktaya getirdik’
04 Mart 2016 Cuma 16:55

ALGISI YÜKSE BİR TAKIMA SAHİBİM

Tesislerde düzenlenen toplantıda konuşan Aksaka, “Biz bloklar arasındaki mesafeyi istenen seviyeye getirdik. Doğal olarak bu sefer futbolcular arasındaki iletişim çok rahat oluyor. Herkes birbirinin kademesine girebilecek rahat mesafeye geldi. Baskıyı rahat yapabilecek konuma geldik. Önemlisi de en azından bloklar arasındaki dengeyi koruduk. En çok sevindiren konu ise top bizdeyken topla ne yapmamız gerektiğini bilen bir gruba sahibim. Algılaması yüksek bir grubum var. Benim için önemli olan kaybettiğimiz bölgede belirlediğim 7-8 saniyelik sürede o topu yeniden kazanmamız oldu. Topun olduğu bölgede bazen ikili bazen üçlü kıskaçlarla zaman zaman kaptırdığımız topları rahat bir şekilde kazanmış olduk” diye konuştu.

SAHA İÇİNDE OLUMSUZ DİYALOGLAR YOK

Çok adamla hücum yapma prensibine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Vasıf Aksaka, “Bunda biraz aksaklıklar var bunu zamanla tamamlayacağız. Golleri belli başlı adamlardan çok takımın geneline yaymayı düşünüyorum. Özellikle kenar adamları, merkezdeki oyuncuların bu konuda daha insiyatif almalarını bekliyorum. Bu konu üzerinde de çalışacağız. Genel olarak sevindiğim konu eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakıyor olmamızdır. Artık sahada eli belinde, mücadele etmeyen, arkadaşına küsen bu tür çocuksu hareketlerimizi kaldırdık ve bu çok güzel. Herkes birbiriyle yarış halinde yardım etmeye çalışıyor. Saha içinde olumsuz diyaloglar yok” dedi.

HEM RAKİBE HEM DE HAKEME SAYGI GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR

Aksaka konuşmasının devamında ise, bloklar arasındaki mesafeyi daha kompakt hareket ederek korumaya çalıştıklarını belirterek, “Bunlar şimdilik güzel olan şeyler. Rakip oyuncularla hakemlerle tartışma olayımızı tam olmasa bile asgariye indirdik. Amacım tüm takıma yayılmasıdır. Saha içinde biz işimizi yaptıktan sonra ne hakemle ne rakiple işimizin olacağını düşünmüyorum. Hem rakibe hem de maçı yöneten hakeme saygı göstereceğiz. Bir İngiliz atasözü derki ‘maç esnasında hakem haklıdır, maç bitince herkes haklıdır’ bunun yerinde bir söz olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

ALINAN SKORLARI KAYDA DEĞER OLARAK GÖRMÜYORUM

Vasıf Aksaka kulüp Başkanı Murat Narçın ile ilk yapılan görüşmede kendisine önceki maçları çaresiz bir şekilde izlediğini söylediğini belirterek, “Ama bundan sonraki maçları gururla izleyeceğini söyledim. Sizde gözlemlemişsinizdir, gol yemeyi bırakalım takım savunmasını belli bir seviyeye getirdik. Alınan skorları kayda değer olarak görmüyorum. Benim için önemli olan o takımdaşlık olgusunu takıma yansıtmamızdır” dedi.

KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Eski Teknik Direktör Sefer Ekzioğlu hakkında da konuşan Aksaka, “İnsan olarak kendisini çok severim ve kendisine kapım her zaman açıktır. Kendisiyle yardımcı antrenörüm olarak çalışmak isterdim ama kısmet olmadı. Kendisine hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.

TEHDİDE PAPUÇ BIRAKACAK BİRİ DEĞİLİM

Şarköyspor karşılaşması esnasında yaşanan gergin anlara da değinen Vasıf Aksaka, “Asla tehdide papuç bırakacak bir insan değilim. Futbolun içinde olan teknik adam yürekli olması gerekir” diyerek Murat Narçın ile çalıştığı için son derecek mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.