Bahanelere sığınmıyoruz, kötüydük

Çerkezköy 1911 Spor Kulüp Başkanı Uğur Erem ve Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu, hafta sonu oynanan ve Yalova Kadıköy Spor’un 3-0 galip ayrıldığı karşılaşmayı değerlendirdi. Bu maçtan gerekli dersleri çıkaracaklarını kaydeden 1911 cephesi, artık Lüleburgaz Spor maçına odaklandıklarını ifade etti

Bahanelere sığınmıyoruz, kötüydük
01 Kasım 2017 Çarşamba 11:28

DEPLASMAN DEPLASMANDIR
Yalova deplasmanına 2 eksikle gittiklerini kaydeden Çerkezköy 1911 Spor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu, “Kaleci Mert ile sağ bek Mert sakattı. Hemen hemen Biga 11’ine yakında bir on birle çıktık. Yalova Kadıköy Spor her ne kadar taraftar ve dışarıdaki insanların gözünde kolay bir rakip gibi gözükse de biz onu küçümsemedik. Sonuçta deplasman deplasmandır. Neticede karşımıza bilmediğimiz bir 11 kişi çıkıyor ve deplasmanda oynuyoruz. Bilmediğimiz bir rakip olması bizim için dezavantajdı. Rakibin bu güne kadar galibiyeti olmaması bizim açımızdan avantaj gibi görünebilirdi.
OYUN HAKİMİYETİ İLK DAKİKALARDA ONLARDAYDI
Biga deplasmanında karşılandığımız gibi karşılandık ve burada da ilk 15-20 dakika ciddi baskılı oynadılar. Sonuçta ev sahibi takım lider karşısında etkili olmaya çalıştı ki nitekim de öyle oldu. Kanatlardan çok etkili oldular. Oyun hakimiyeti ilk dakikalarda onlardaydı. Ağır bir zeminde oyun oynadık. İlk ataklarında da sağ kanattan gelerek ceza sahası üzerinde yaşanan karmaşa da rakibin çektiği şutu oyuncumuz Salih bir anlık reflekse eliyle çıkarttı. Hakem kırmızı kart göstererek penaltı noktasını gösterdi. 10 kişi kalarak 1-0 mağlup duruma düştük.
ÜÇ PUANI BIRAKTIK
İlk devrede rakip takımın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarının başında da tam top yapmaya başladık ve golü bulalım derken Eto ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Dokuz kişiden sonra da artık yapacak bir şey yok ve mecbur gol bulmak zorundaydık. Yüklendikçe de açıklar vermeye başladık. Rakip oyuncular kontra ataklarla bindirmeye başladılar. Zaman geçirme adına da ellerinden geleni yaptılar. Bunları iyi kullandılar. Hakem dörtlüsü biraz uyumsuzdu. Ama yine de bahaneler sığınmıyoruz ve kötüydük; üç puanı bıraktık.
FIRSAT TEPTİK
Önemli olan mağlubiyetten ders çıkartmak ve üç gollü mağlubiyetin analizini yaparak önümüzdeki haftalara yansıtmamak. Lider gittik, lider geldik ama fırsat teptik. Altı puanlık bir haftaydı ve rakibimizle dört puan farkı kaçırdık. Hiçbir rakibimiz bizi ilgilendirmiyor ve önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Biz devre arasına kadar zayiat vermeden devam etmek istiyoruz. Bu hafta Eto ve Salih yok ama yerine oynayacak oyuncular var. Bugün itibariyle oturup teknik kadroyla bir rapor çıkaracağız ve gerekli istişarelerimizi yapacağız” dedi.
GEREKLİ DERSLERİ ALDIK
Çolakoğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy 1911 Spor Kulüp Başkanı Uğur Erem ise, “Her maçı kazanacağız diye bir kaide de yok. Bu hafta sürprizler haftası oldu. Bugüne kadar hakem konusunda konuşmadım. Lüzum olmadıkça da konuşmayacağım. Hakemler son iki haftadır ligi dizayn etmeye çalışıyorlar. Bölgesel Amatör Lig’de şimdiden ligi dizayn etmeye başlarlarsa çok kötü sonuçlar doğurur. Deplasman Sultangazi maçında buz gibi golümüzü vermediler. Bu haftada çok kritik yerlerde çok kritik hatalar yaptılar. Bizim 10 kişiyken onlardan üç sarı kartlıdan ikisi, ikinci sarı kart görecekken hakem es geçti. Federasyon gözlemcisi gerekli notlarını aldı. Bir diğer oyuncu topu elle tuttu. Hakem sağına soluna baktı oyunu devam ettirdi. Onu çıkarsa 10’a 10 oynasak sonuç buraya gelmezdi. Adeta tarlada oynadık. İkinci devrenin başında hakem Etoga’yı ikinci sarı karttan kırmızı ile attı. Eto bizim için önemli bir oyuncudur. Dokuz kişi ile 11 kişiye öyle sahada mücadele etmek zordur. Bütün bunlara rağmen iyi oynamadık. Dokuz kişi tek kale top oynadık, ama dönen kontra ataklarda akıllı oldular farklı kazandılar. Gerekli dersleri aldık.
EKONOMİK ANLAMDA SIKINTIDAYIZ
Çerkezköy takımına sahip çıksın dedik. Kendi sahamızdaki maçlarda uzun yıllardır böyle atmosfer yakalamadı. Keşke sahamız şehir içinde olsa da 5 bin taraftarımız gelse. Bütün olanaksızlara rağmen taraftarlarımız bizi desteklemeye geliyorlar. Ekonomik anlamda çok sıkıntıdayız. Bugüne kadar oynadığımız beş takımda aynı sıkıntı var. BAL’a Spor Toto sponsor oldu. Spor Toto’dan destek almadık. Tekirdağspor’a nakdi yardımlar yapıyor. Federasyona üçüncü lige yardım yapmayı bırakın amatörlere yardım yapın deyip duruyoruz. Amatör takıma yardım yaparsanız bölgenin gelişmesine katkı sağlarsınız.
OKULLARIN TARAMASI YAPILIYOR
Biz burada yaz okulu yapıyoruz. Gençleri okullardan tarayarak alıp üst liglerde getirmektir. Okullar ile bağlantı kuramazsak Türkiye’de sporun gelişmesi mümkün olmaz. Okulların taraması yapılıyor. Bütün okul maçlarını izleyeceğiz, genç maçları izleyeceğiz. Tespit ettiğimiz oyuncuları önümüzdeki süreçte kazanmaya çalışacağız” diye konuştu.
ANIL DİLAVER AÇIKLAMASI
Son olarak, kadro dışı bırakılan Anıl Dilaver hakkında da konuşan Erem, “Anıl 1.Lig görmüş bir futbolcudur. Galatasaray’ın alt yapısından A takıma yükselen oyuncu bize de çok büyük katkı sağlayacağı inancıyla kadromuza kattık. Oynadığı iki maçta gollerini attı. İyi bir golcü ancak zaman zaman disiplinsiz hareketleri oluyor. Türkiye’deki futbolun ve sporun ortak kaderidir bu. Başarıya biraz ulaşınca eğer altyapınız yoksa, spor eğitiminiz yoksa, kendinizi iyi yetiştirmediyseniz sporun önündeki engelleri kendiniz oluşturuyorsunuz. Bu arkadaşımızın disiplinsiz davranışları nedeniyle geçici bir süre teknik heyetin raporu doğrultusunda kadro dışı bıraktık. Umuyorum ki yakın bir süre içinde kendisini aramızda görürüz. Çünkü kendisinin bize faydası olacağına inandığımız bir futbolcudur. Disiplinsiz hareketlerine son verdiği esnada kadroya girecektir. Takımımızın santrafora ihtiyacı var. Bu ekonomik şartlarda bir santrafor alma lüksümüz yok” dedi.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.