BAL’da müsabakalar 19-20 Eylülde başlıyor

2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) teknik adam, futbolcu ve saha uygunlukları belirlendi. 28 Ağustos 2015 tarihinde statünün ve grupların açıklanmasının ardında da fikstür çekimi Eylül ayının birinci haftası ve 19 - 20 Eylül 2015, BAL 1.hafta müsabakalarının başlayacağı ifade edildi

BAL’da müsabakalar 19-20 Eylülde başlıyor
04 Ağustos 2015 Salı 09:00

EN AZ C LİSANSLI BİR YARDIMCI ANTRENÖR BULUNDURABİLİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada 2015-2016 sezonu Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) teknik adam, futbolcu ve saha uygunlukları belirlendi. Yapılan açıklamada, “2015-2016 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de görev yapacak teknik adamlar güncel UEFA A veya UEFA B lisansına sahip olmak zorundadır. Amatör kaleci antrenörü bulunduran BAL kulüplerine saha içi giriş izni verilecektir. Lisanslı amatör kaleci antrenörü bulundurmayan kulüpler en az TFF C lisanslı bir yardımcı antrenör bulundurabilir” denildi.

 

EN AZ 3 ALT YAPI KATEGORİSİNE KATILMAK ZORUNDADIR

 

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 6.maddesinin 7.fıkrasında belirtildiği gibi ‘Takımlarını bir üst lige çıkartan teknik adamların lisansları bir üst ligde takımlarını çalıştırmaya elverişli değil ise; aynı takımda geçici çalışma izni almak şartıyla teknik adam sözleşmesi yapabilirler. Herhangi bir nedenle sözleşmesinin sona ermesi halinde bu haklarını kaybederler.’ hükmü gereğince 2014-2015 Sezonunda yerel ligden BAL'a yükselen takımların TFF C lisansına sahip antrenörleri BAL liginde antrenörlüğe devam edebilir. 2015-2016 Sezonunda BAL'a katılacak kulüpler illerinde yerel ligi düzenlenen en az 3 alt yapı kategorisine katılmak zorundadır. Katılmadıkları takdirde Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilirler ve alt yapı antrenörleri için verilen maddi yardımdan yararlanamazlar. BAL Kulüplerinin alt yapıdan sorumlu teknik adamaları en az C lisanslı antrenör olmak zorundadır” ifadeleri kullanıldı.

 

SAHA DENETİMLERİ BU AY BAŞINDA YAPILACAK

 

2015-2016 sezonu için 1986 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 1997 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsünde olduğunu ifade edilen açıklamanın sonunda ise, “Bölgesel Amatör Lig'de 1987 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. Bu kategorilerdeki takımlarımız 1986 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1997 ve daha küçük doğumlu en az 2 (iki) futbolcu yer alacaktır. BAL'a katılan kulüplerin antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılan, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma ait olan veya bu kulüplere tahsis edilmiş olan, soyunma odaları ve hakem odasına sahip, misafir takım seyircileri için ayrı olmak üzere tribünleri bulunan, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, BAL kriterlerine uygun bir sahayı temin etmeleri zorunludur. Saha denetimleri TFF Bölge Müdürlüklerince Ağustos ayı başında yapılacaktır” açıklamasında bulunuldu.

 

BAL LİGİ 19-20 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLAYACAK

 

Diğer yandan 2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig takvimi açıklandı. Açıklanan takvime göre; “01-14 Ağustos 2015 tarihleri arası, BAL'a katılma hakkı elde eden 157 kulübün sahalarının denetlenmesi.

 24-27 Ağustos 2015 tarihleri arası sahaların ikinci ve son kez denetlenmesi. 28 Ağustos 2015, statünün ve grupların açıklanması. Fikstür çekimi Eylül ayının birinci haftası ve 19 - 20 Eylül 2015, BAL 1.hafta müsabakalarının başlaması” olarak açıklandı.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.