FIFA yetkilileri stadı inceledi

FIFA yetkilileri, Çerkezköy Belediyesi tarafından 29 Ekim Spor Kompleksi yanında yapımı tamamlanan yeni sentetik çim futbol sahasında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde olumlu görüş alınması halinde yeni saha FIFA’dan akredite belgesi alacak ve amatör lig maçları burada oynanabilecek

FIFA yetkilileri stadı inceledi
20 Eylül 2017 Çarşamba 19:55

EN KISA ZAMANDA KULLANIMA AÇILACAK

Çerkezköy Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi 29 Ekim Spor Kompleksi yapımına başlanan sentetik çim futbol sahasında zemin çalışmaları tamamlandı. Sahanın son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sahamız yakın zamanda kentimizdeki amatör spor kulüplerinin kullanımına açılacak. Futbol sahamızın resmi maçlara da ev sahipliği yapabilmesi adına FIFA’dan akredite belgesi alması gerekiyor. Bu kapsamda kentimize gelen FIFA yetkilileri sahamızda incelemelerde bulundu” ifadelerini kullandı.

RESMİ MAÇLAR YENİ SAHAMIZDA OYNANABİLECEK

Futbol sahasındaki incelemeler hakkında da bilgi veren Başkan Akay, “FIFA yetkilileri sahamızda zemin düzlüğü, top zıplaması, top yuvarlama, dikey deformasyon, ayak burkma direnci, güç emilimi, halı havı uzunluğu, çizgi ölçümü ve markalama gibi birçok test yapacak. Ayrıca sahamızdan alınan numuneler laboratuvar analizi için yurt dışına gönderilecek. Laboratuvar analiz sonuçları ile test sonuçları eş zamanlı olarak açıklanacak. Sonuçların olumlu olması halinde sahamıza FIFA Recommended Sertifikası verilecek. Böylece takımlarımız Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği resmi maçlarını burada oynayabilecekler” dedi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.