Futbol turnuvasının şampiyonu Dumlu Yapı

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Takımını Kur Kupanı Al’ sloganı ile düzenlediği futbol turnuvasının en büyüğü belli oldu. Dumlu Yapı ile Hacıoğlu Yapı arasında oynanan maçta, Dumlu Yapı rakibini 6-5 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu

Futbol turnuvasının şampiyonu Dumlu Yapı
15 Haziran 2015 Pazartesi 16:59

 32 TAKIM ARSINDAN FİNALE YÜKSELDİLER

Çerkezköy Belediyesi’nin sportif faaliyetleri artırmak, birlik ve dayanışmayı güçlendirmek adına düzenlemiş olduğu futbol turnuvasının final müsabakası oynandı. Çerkezköy Belediyesi Halı Sahası’nda oynanan mücadele 32 takım arasından rakiplerini yenerek finale kadar yükselen Dumlu Yapı ve Hacıoğlu Yapı arasında gerçekleşti. Zorlu ve kıran kırana geçen mücadelede Dumlu Yapı rakibini 6-5 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

İLK YARIDAN 6 GOL ÇIKTI 

Saat 21:00’da başlayan final maçının ilk yarısına Hacıoğlu Yapı başladı. İlk dakikalarda her iki takım da kontrollü oynarken ilerleyen bölümlerde Dumlu Yapı sağlı sollu ataklarla gol bulmanın yollarını aradı. Dumlu Yapı maçın 9. dakikasında aradığı golü Aydoğan ile buldu. Golün ardından çok geçmeden Kayhan ile bir gol daha bulan Dumlu Yapı fakı 2’ye çıkardı. Maçın bu dakikasından sonra Hacıoğlu Yapı savunmaya çekilirken Dumlu Yapı ise farkı 3’e çıkarmak için mücadele etti. Maçın 20. dakikasında Dumlu yapı aradığı golü Kayhan ile buldu. Kayhan ceza sahasının dışında buluştuğu topa gelişine düzgün bir vuruşla kendisinin 2. takımın 3. golünü kaydetti. 

Bu golün ardından Hacıoğlu Yapı kontra ataklarla gol bulma şansı ararken Dumlu Yapı ise rakip kalede baskısını artırdı. Hacıoğlu Yapı 23. dakikada elde ettiği kontra atakta golü Şahin ile buldu. Orta sahanın az ilerisinde kalecinin önde olduğunu gören Şahin sert bir şutla topu filelerle buluşturarak skoru 3-1’e getirdi. Bu golün üzerinden çok geçmeden maçın 25. dakikasında Dumlu Yapı sol kanattan geliştirdiği atakta Kayhan ile bir gol daha bularak skoru 4-1’e taşıdı. Maçın bu dakikasından sonra Dumlu Yapı oyun hakimiyetini korumak için mücadele ederken, Hacıoğlu Yapı ise ikinci golü bulmak için uzaktan şutlarla rakip kalede gol aradı. Maçın 28. dakikasında Hacıoğlu ceza sahasının gerisinden serbest vuruş kullandı. Murat’ın kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Şahin topu ağlara göndererek maçı 4-2 yaptı. Bu skorun ardından her iki takım da gol bulamazken ilk yarı 4-2 sona erdi. 

MAÇI DUMLU YAPI 6-5 KAZANDI 

Mücadelenin ikinci yarısına Dumlu Yapı başladı. İkinci yarının ilk 15 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken Hacıoğlu Yapı Takımı Şahin’le ceza sahasının dışından aşırtma bir vuruşla golü buldu. (4-3) Hacıoğlu Yapı bu golden sonra skora denge getirmek için baskılarını artırdı. İkinci yarının 18. dakikasında Murat ile golü bulan Hacıoğlu Yapı skoru 4-4’te eşitledi. Dumlu yapı rakibinin farkı kapatmasının ardından rakip ceza sahasında baskılarını artırırken, orta sahadan sert bir vuruşla Aydoğan ile golü buldu. (5-4) Bu skoruna ardından Dumlu Yapı farkı 2’ye çıkarmak için mücadele sergilerken Hacıoğlu Yapı ise rakip kalede bir gol daha bulmanın yollarını aradı. İkinci yarının 28. dakikasında Gökhan ile geliştirdiği atakta Hacıoğlu Yapı Şahin ile golü bularak yeniden skora denge getirdi.( 5-5) Maçın son dakikalarında sol kanattan kontra atak geliştiren Dumlu Yapı Aydoğan ile golü bulurken, karşılaşmada 6-5 öne geçti. Bu skorun ardından her iki takım da gol bulamazken Dumlu Yapı final müsabakasında rakibini 6-5 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. 

 ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ 

Karşılamanın ardından Çerkezköy Belediyesi Halı Sahası’nda düzenlenen törenle turnuvanın 1.’si Dumlu Yapı ve Turnuva 2. Hacıoğlu Yapı’ya kupa ve madalyaları verildi. Her iki takım oyuncuları böyle bir organizasyona imza atan Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür etti.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.