Hamdi Baygın yine ilk ve tek

Bugüne dek Çerkezköy’de atletizm adına bir çok faaliyette ilklere imza atan başarılı atlet Hamdi Baygın geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda 42 Km.’lik parkuru yine koşarak geçen ilk ve tek Çerkezköylü oldu

Hamdi Baygın yine ilk ve tek
18 Kasım 2015 Çarşamba 16:28

MARATON DÜNYANIN EN AĞIR SPORU

Vodafone 37. İstanbul Maratonu hakkında gazetemize verdiği röportajda, 42. Km’lik parkuru 3 saat 55 dakikada tamamladığını belirten başarılı atlet Hamdi Baygın “Benim için Çerkezköy’de farklılık ve farkındalık yaratmak her şeyden önemli ama dünyanın en ağır ve zor sporu olarak kabul edilen maraton (42 bin 195 metre) parkurunda tüm zorlukları aşarak finishe ulaşmak bu farklılığın ve farkındalığın farkında olarak dünyanın en mutlu insanı gibi hissetmektir” dedi.

SEVGİNİN GÜCÜ ENGELLERİ KALDIRIYOR

Çerkezköy’de bir çok ilkellik içinde bu sporu yapmanın ne denli zor olduğunu sadece kendisinin bildiğini belirten Baygın “Her şeye rağmen sevginin gücüne inanarak çalışmak, tüm engelleri ortadan kaldırıyor. Dünyanın ve ülkemizin en iyi en hızlı en bilinen ve tanınan atletleri ile aynı parkurda yarışmakta inanılmaz bir duygu yaratıyor. Daha da ötesi Çerkezköy gibi bir yerden Çerkezköylü bir atlet olarak koştuğumu düşünmekte apayrı bir güzellik ve özellik katıyor dünyama.  Ve ben bu duyguları Çerkezköy’de yaşayan ilk ve tek olduğumu düşünerek koştuğumda inanılmaz heyecanlar yaşıyorum” dedi.

YARIŞ GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİ

Maraton koşmanın başlı başına büyük başarı olduğunu sözlerine ekleyen başarılı atlet Baygın “İlk yıllarda maratonu bitirmek bile sonsuz mutluluk veriyordu. Örneğin ilk maratonumu 4 saat 10 dakikada koşmuştum. Şimdilerde 4 saatin altında koşabiliyorum. Bir de yarış günü çok önemli. Çünkü her sporcunun gününde olduğu bir yarış vardır. Ve yarış o güne denk gelirse karşınızda hiç kimse duramaz. Öyle günlerimde 3 buçuk saatin altında koştum” dedi.

YAŞAMAK GEREKİR

Maratonun her kilometresi her saniyesi her adımının farklı bir duygu, farklı bir heyecan yarattığını sözlerine ekleyen Baygın “Bunları anlatmak olası bir durum değil. Yaşamak gerekir. Havanın durumu, parkurun durumu, form durumu ve pek çok etken maratoncunun bildikleridir, etkilendikleridir” ifadelerini kullandı.

MARATON UZUN BİR YOLCULUK

Kendisine zaman zaman ‘Maratonda hedefin ne?’ sorusu sorulduğunu belirten Baygın “Maraton uzun bir yolculuk. Hangi kilometrede ne ile karşılaşacağını bilemez hiçbir sporcu. O yüzden hedef koymak, hedef yarışım demek sadece motivasyon içindir. Çünkü sakatlıkta yaşanabilir, hava şartları da hedefi etkileyebilir” dedi.

BU HABER BİLE BİR BAŞARIDIR

“Şu an yaptığımız haber bile bir şeyleri başardığımın ve bir yerlere geldiğimin kanıtıdır” diyerek sözlerine devam eden Baygın “Ben ne yüksek rakımlı bir kamp dönemi, ne bir koşu programı, ne sürat arttıran çalışmalar ne de karbonhidrat ya da protein yüklemesi ile beslenmeden çıkıyorum ve maraton koşuyorum. Bir de bunları bildiğim halde yapamama duygusu çok fena. Amatörce ve tamamen sevgiye dayanan ve haftanın en az beş günü antrenman yapmak nasıl ifade edilebilir ki; sevmekten başka” ifadelerini kullandı.

HEDEFE ULAŞMAK SABIR GEREKTİRİYOR

Maraton koşmak için sadece sevginin yetmediğini belirten Baygın “Yılların birikimi olması, sağlam bir altyapının bulunması gerekiyor. İşte bunları bilmeyen vatandaş soruyor. Kaçıncı oldun? Ya ben gökten zembille maratoncu olarak inmedim. Çalıştım, çalışıyorum. 2014 yılında Türkiye Şampiyonluğuna kadar ulaştım. Başarıda gökten zembille inmez ki. Emek sarf etmek, zaman ayırmak ve hedefe ulaşmak için çok sabır gerekiyor. Hem bazen kazanmak için iyi olmak yetmez, çok iyi olmakta yetmez, süper olmak gerekir. Bunu en iyi koşan bilir”

TEŞEKKÜR ETTİ

Bunun yalnızca koşu için geçerli olmadığını sözlerine ekleyen başarılı atlet Hamdi Baygın “Yaşamın her alanında ülkemizin süper insanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İyi eğitimli, çalışkan, kaliteli ve ufku geniş. Gerçek bir maratoncu gibi” dedi ve bugüne kadar katıldığı yarışmalarda kendisine maddi ve manevi olarak destek veren başta Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere herkese teşekkür etti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.