NİKE Halı Saha ligi başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike’ın Türkiye’de spor kültürünü artırmak ve geliştirilmesi adına düzenlenen Nike Halı Saha Ligi’nin kayıtları başladı. Lise okul takımları ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek olan ligin kayıtları 20 Nisan’da sona erecek

NİKE Halı Saha ligi başlıyor
19 Nisan 2015 Pazar 13:01

KAYIT SÜRESİ UZADI

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene yedincisi organize edilen Nike Halı Saha Ligi başlıyor. Nike Çerkezköy Sorumlusu Vedat Çolak yaptığı açıklamada, Lise ve büyükler kategorisinde düzenlenecek olan lig kayıtlarının 20 Nisan’a kadar uzatıldığını ifade ederek, “Büyüklerde ise İlçe Spor Müdürümüz Metin Aysal görev alacak. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da bulunan liseler ve büyükler kategorisinde ki takımlar ilk tur mücadelelerini Nike’nin belirlediği bir halı sahada Çerkezköy’de karşı karşıya gelecek. Kayıtlarını yaptıran benimle ve İlçe Spor Müdürümüz Metin Aysal ile irtibata geçebilirler. Lise okul takımları ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek olan ligin kayıtları liselerde 17 Nisan, büyüklerde ise 20 Nisan’da sona erecek” dedi.

FUTBOLA DOYACAKLAR

Çolak konuşmasının devamında ise, “Lise kategorisinde 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerinin, büyükler kategorisindeyse 18-35 yaş aralığındaki kişiler katılacak. Nike Halı Saha Ligi, Türkiye genelince yüzlerce halı sahada gerçekleşecek. Nike Halı Saha Ligi Türkiye Finali ise 1-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Riva’daki Milli Takım Tesisleri’nde yapılacak. Nike’ın her zaman her yerde futbol anlayışı doğrultusunda futbolu gençlere sevdirmek amacıyla düzenlenen ‘Nike Halı Saha Ligi’ ile organizasyona katılanlar futbola doyacak” açıklamasında bulundu.

LİSE MÜSABAKALARI 22 NİSANDA

Her iki kategori oyuncuları, kayıtlarını www.nikehalisahaligi.com üzerinden gerçekleştirebileceklerini ifade eden Vedat Çolak, “Lise kategorisinde müsabakalar 22 Nisan’da, Büyükler kategorisinde ise 25 Nisan’da başlayacaktır. Lise kategorisinde müsabakalar 4’er takımlı gruplarda öncelikle tek devre lig, sonrasında eleme şeklinde oynatılacak. Büyükler kategorisinde ise müsabakalar direkt olarak eleme şeklinde gerçekleştirilecektir. Büyükler kategorisi hafta sonları gündüz saatlerinde oynanacak ve direkt eleme müsabakaları şeklinde gerçekleştirilecektir.Katılımcılar 80,00 TL ücreti kredi kartı ile sistem üzerinden ödeyecektir.Büyükler kategorisinde organizasyona 1980 ve 1997 yılları arasında doğmuş herkes katılabilir” ifadelerini kullandı.

YOL VE YEMEK MASRAFLARI KARŞILANACAK

Büyükler kategorisinde internet üzerinden çıkan form ile birlikte kimlik fotokopileri ve sağlık belgeleri yeterli olmaktadır diyerek konuşmasını sürdüren Çolak, “İl Müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmaması için Büyükler Kategorisi katılımcıları evraklarını ilk müsabakalarından en az 1 saat önce sahaya getireceklerdir. Büyükler kategorisinde ön kayıt yapmış kredi kartı ile ücret ödemiş takımlar kesin kayıt yapmış kabul edilecektir. İnternet üzerinden başvuru yapan kredi kartı ile ücretlerini yatıran büyükler kategorisi takımlarının onaylarını da sistem üzerinden yapacaklardır. Sahaya eksik evrak getiren oyuncular ücret ödemiş dahi olsalar da müsabakalarda yer alamayacaklardır. Büyükler kategorisi de aynı Liselerde olduğu gibi İl Birinciliği, Bölge Birinciliği, Süper Bölge Birinciliği ve İstanbul’daki Büyük Finaller şeklinde gerçekleşecektir. İl Birinciliği dışındaki diğer müsabakalar için Liselerde olduğu gibi takımlara yol ve yemek masraflarına ilişkin ücret ödemeleri yapılacaktır” şeklinde konuştu.

KONTENJANLAR DOLMADAN KAYIT İŞLERİ TAMAMLANMALI

Kurallar hakkında da bilgi veren Vedat Çolak şunları söyledi; “Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir. Liseler kategorisinde 2 TFF Lisanslı, Büyükler kategorisinde 3 TFF Lisanslı sporcu takımlarda yer alabilir. Takım listesinde ismi olmayan ve HiF Lisans’ı bulunmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Amatör lisansı olan sporculara ayrıca HiF Lisansı verilmez, bu sporcular lisanslarını ibraz etmekle yükümlüdürler. Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan lige katılmış sayılmazlar. Kontenjanlar dolmadan kesin kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir. Müsabakaların yapılacağı sahalar Liseler kategorisinde TFF ve SGM tarafından, Büyükler kategorisinde ise TFF tarafından belirlenecektir. Müsabakalar 5 oyuncu 1 kaleci olmak üzere 6 kişi ile oynanabilecektir. Takımlar Liseler kategorisinde on kişiden oluşur. Liseler kategorisinde müsabaka listesine en fazla 10 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 4 ile sınırlıdır. Büyükler kategorisinde (10) kişiden oluşur. Büyükler kategorisinde müsabaka listesine en fazla 8 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 2 ile sınırlıdır. Lise kategorisinde halı sahalarda oynanacak lig maçları, 4’er takımdan oluşan en fazla 8 grup şeklinde gerçekleşecektir.
Büyükler kategorisinde tüm müsabakalar eleme usulü oynanacaktır. Lise kategorisinde 4'er takımlı gruplarda takımlar tek devre müsabakalar gerçekleştirecek her takım gruptaki diğer takımlarla 1 kez karşılaşma şansı bulacaktır. Lise kategorisinde maçlar grup turunda puan, diğer turlarda ise eleme sistemi ile oynanacaktır. Liseler kategorisinde illerde puan usulü şeklinde gerçekleşecek olan grup müsabakaları sonucunda gruplarında 1. ve 2. sırayı alan takımlar üst tura çıkacaktır.Maksimum 32 takımın katılımının sağlandığı durumlarda 1.eleme turunda 16 takımdan 8 takım bir üst tura çıkacaktır”

TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI BELİRLENECEK

Çolak konuşmasının sonunda ise, “Çeyrek final turunda 8 takımdan dört takım üst tura çıkacak. Yarı final turunda 4 takımdan 2 takım bir üst tura çıkacaktır. Finale kalan 2 takım tek maç eleme usulü birbirleri ile karşılaşacaktır.Birinci olan takımlar bölge birinciliğine ve finallere katılmaya hak kazanacaktır. Farklı kategorideki takımlar birbirleriyle karşılaşmayacaklardır. Liseler kategorisinde il birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına ya da Türkiye finallerinde ilini temsil etmek üzere İstanbul'daki finallerde yer alacaktır. Büyükler kategorisinde il birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına ya da Türkiye finallerinde ilini temsil etmek üzere İstanbul’daki finallerde yer alacaktır. NHSL Türkiye Finalleri İstanbul’da grup sistemiyle düzenlenecek, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Süper Final’de (dörtlü finalde) yer almaya hak kazanacaktır. Dörtlü final karşılaşmaları eleme sistemiyle düzenlenecek maçlarla gerçekleşecek ve her iki kategoride Türkiye Şampiyonları belirlenecektir” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.