Şampiyon Kübra Akay'ı ziyaret etti

Sivas’ta yapılan Anadolu Yıldızları Taekwondo Turnuvası’nda 33 kilogramda Türkiye Şampiyonu olan Güzel Spor Okulu öğrencisi Kübra Kepenek, Antrenörü Bilal Güzel ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti

Şampiyon Kübra Akay'ı ziyaret etti
03 Nisan 2015 Cuma 18:12

 Olimpiyatlara sporcu hazırlamak amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Anadolu Yıldızları Taekwon-do Turnuvası’nın bu yıl ikincisinin yapıldığını kaydeden Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel, “Bu yıl 11 branşta 25 bin sporcunun katılımı ile yapılan şampiyonada Kübra 33 kilogramda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı” dedi.

SİVAS’TAN ŞAMPİYON OLARAK DÖNDÜ

Turnuvanın batı illerini kapsayan Marmara Grubu’nda Kübra Kepenek’in Bursa’da birinci olduktan sonra yarı final grubunda ise İzmir’de birinci olduğunu ve Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandığını ifade eden Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel, “12-15 Mart tarihleri arasında Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonası’nda sporcumuz Kübra kepenek, tüm rakiplerini yenerek birinci olmayı başarmıştır. Türkiye Şampiyonu olan Kübramız, 2015 yılında yapılacak olan tüm uluslar arası müsabakalara katılma hakkını kazanmıştır” dedi.

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a spora ve sporcuya verdiği destek için teşekkür eden Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel’e, Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz Kübra’ya inanıyoruz ve güveniyoruz. Onun başarılı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedikten sonra Kübra’nın Milli Takım adına yarışıp yarışamayacağını sordu.

MİLLİ FORMA YOLDA MI?

Bunun üzerine Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel, “Kübra önümüzdeki dönem mutlaka ay yıldızlı formayı giyerek ülkemizi başarı ile temsil edecektir. Sivas’taki şampiyonada birinci olarak milli olmak için bir bileti cebine koydu. Önümüzdeki iki şampiyonada da derece yaparsa milli formayı giyecektir” açıklamasında bulundu.

AKAY MİLLİ FORMAYI İSTEDİ

Kübra’nın başarısının Türkiye’yi aşacağına inandığını belirten Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel’e, Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kübra kızımıza milli formayı giydirelim. Hem geleceğine katkı sağlar, hem de alacağı büyük başarılar ile bizleri gururlandırır” dedi.

HAZIRLIKLARA BAŞLANSIN TALİMATI VERİLDİ

Belediye Başkanı Vahap Akay’a Çerkezköy’deki spora ve sporcuya verdiği destek için teşekkür eden Güzel Spor Okulu Antrenörü Bilal Güzel, geçtiğimiz yıl birincisini düzenledikleri Taekwon-do Turnuvası’nın bu yıl ikincisini 29-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlemeyi planladıklarını belirtince, Belediye Başkanı Vahap Akay, “Organizasyon ile ilgili gerekli hazırlıklara şimdiden başlayın ve koordine edin. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Geçen yılkinden daha iyi bir turnuva olacağına inancım tam” açıklamasını yaptı.

NEDEN İKİ BİN ÇOCUK SPOR YAPMASIN?

Çerkezköy’de amatör sporları ve branşları destekleyeceklerini, tesisleşmeye önem vereceklerini kaydeden Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ise “Altyapı, tesis imkanlarını geliştirerek sporcu sayısını artırmayı ve bunlardan yetenekli olanları ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’de 500 çocuğumuz, gencimiz sporla uğraşıyorsa bu neden 2 bine ulaşmasın. Bu ancak tesisleşme, çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapacak alanları oluşturmakla mümkün olur. Daha fazla çocuğumuzun, gencimizin spor yapması demek gençleri kahve köşelerinden, internet cafelerden, kumarhanelerden çekip almak demektir” diye konuştu.

HEDEF SPORCU SAYISINI ARTTIRMAK

Meclis Üyesi Nedim Yılancı ile aynı fikirde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, futbol dışında diğer tüm branşları destekleyeceklerini ve sahip çıkacaklarını belirterek, “Bunun ilk adımını attık ve Nurullah Narin Ortaokulu Basketbol Takımı’nı bünyemize kattık. Şuanda Edirne’de müsabakalardalar ve çok ta güzel sonuçlar alıyorlar. Hedefimiz tesisleşmeye ağırlık vererek sporcu sayısını ilçemizde arttırmak” dedi.

Ziyaretin sonunda Türkiye Şampiyonu olan Kübra Kepenek’e Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından altın hediye edildi.

Haber: Emrah Çoğalan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.