Şampiyonluk maçında kural ihlali iddiası

Süper Amatör Lig hafta sonu oynanan karşılaşmaların ardından sona ererken, şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği ve Kültürspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından yapıldığı iddia edilen kural ihlali akıllarda soru işareti bıraktı. Federasyon tarafından bir yıl içinde en az iki yabancı oyuncunun tescil işleminin yapılabileceği ifade edilirken, şampiyonluk mücadelesi veren her iki takımda da üç yabancı oyuncunun tescil işlemi yaptırdığı iddia edildi. Bu iddianın ardından federasyonun nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise merak konusu oldu

Şampiyonluk maçında kural ihlali iddiası
18 Nisan 2016 Pazartesi 15:17

KÜLTÜR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETMİŞTİ

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in sona ermesinin ardından yapıldığı iddia edilen kural ihlalinin Tekirdağ Futbol Federasyonu tarafından ne gibi bir yaptırım ile cezalandırılacağı merak konusu oldu. Hafta sonu oynanan Çorlu Gençlerbirliği ile Çorlu Kültürspor arasındaki mücadeleyi Kültürspor takımı 2-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

KURAL İHLALİ VAR

Maçın ardından yapılan araştırmalar sonucunda her iki takımın sezon boyunca kural ihlali yaptığı iddia edildi. Yapılan kural ihlali kapsamında Amatör kulüplerde bir sezon boyunca en az iki yabancı oyuncu tescil etme hakkı varken, Gençlerbirliği ve Kültürspor takımlarının bir sezonda üç yabancı oyuncu için tescil işlemi yaptırdığı öğrenildi.

EN ÇOK İKİ YABANCI OYUNCU İÇİN TESCİL YAPILIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Yabancı uyruklu futbolcuların lisanslarının federasyonca verilmesi ile ilgili esaslar kısmında, “Yabancı uyruklu futbolcuların filiz lisans, tescil-vize ve transfer işlemleri için; Amatör futbol kulüplerinde yabancı uyruklu futbolcunun kendisi tarafından Türkiye’de en az bir yıl (12 ay) oturma izni almış olan en çok 2 yabancı uyruklu futbolcu için tescil işlemi yapılır. Oturma iznini futbol haricindeki spor branşlarından dolayı almış olan yabancı uyruklulara futbol lisansı verilmez. Futbol lisansı verildiği anlaşıldığında AFDK’ya sevki yapılarak lisansın iptaline karar verilir. 12 aylık oturma izni alan yabancı uyruklu futbolcu başvuru hakkını oturma izninin ilk 6 ayında kullanmak durumundadır” deniliyor.

ÜÇER YABANCI OYUNCU TESCİL ETTİLER

Kural gereği bir sezon boyunca iki yabancı futbolcu tescil etme hakkını ihlal ettiği iddia edilen Gençlerbirliği ve Kültürspor hakkında federasyonca ne gibi bir cezai işlem yapılacağı kamuoyu tarafından merakla beklenmeye başladı. Gençlerbirliği’nde Samad Razmjouba Nehhour, Stephen Adısı ve Dare Olaıtan,  Kültürspor’da ise Seyedmojtaba Hashemi, Abdel Hussan Mvuh ve Ezeonu Emeka Jude tescil edilen isimler arasında yer aldı.

LİSANS TARİHLERİ

Gençlerbirliği takımında mücadele eden Samad Razmjouba Nehhour lisans tarihi 09.10.2015, Stephen Adısı 22.02.2016 ve Dare Olaıtan 09.10.2015. Kültürspor takımında ise  yabancı uyruklu futbolcuların lisans tarihleri ise Seyedmojtaba Hashemi 10.09.2015, Abdel Hussan Mvuh 22.01.2016 ve Ezeonu Emeka Jude 18.02.2016.

NEDEN BAŞKA HAKEM ATANDI

Diğer yandan Gençlerbirliği ile Kültürspor arasında oynanacak olan maç öncesinde müsabakayı yönetecek olan hakemin açıklanmasının ardından değişikliğe gidilerek neden başka bir hakemin karşılaşma için atandığı ise ayrı bir merak konusu oldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.