Satranç turnuvasının 7’ncisi gerçekleşti

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen satranç turnuvası, 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bulunan kapalı spor salonunda gerçekleşti. 2 gün süren turnuvanın başlangıç hamlesini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı.

Satranç turnuvasının 7’ncisi gerçekleşti
07 Mayıs 2018 Pazartesi 11:14

SİZLERİ SATRANÇLA BULUŞTURUYOR OLMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ
29 Ekim Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada karşılaşmalar öncesi kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz satranç turnuvasında sizleri satrançla buluşturuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu noktadaki emeklerinden dolayı Satranç Federasyonumuza ve temsilcilerine, Çerkezköy’de satrancı sporcularımızla buluşturan ve çeşitli illerden sporcularımızın buraya katılmasını sağlayan Remzi Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.
AÇILIŞ HAMLESİNİ BAŞKAN AKAY YAPTI
Çerkezköy Belediyesi olarak satrancın güzelliğini, sporun güzelliklerini turnuvalar ile ortaya koymak için satranç turnuvasını geleneksel hale getirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Ülkemizin 12 ilinden kentimize gelen çok değerli sporcu kardeşlerimize, onlara destek olan ailelerine teşekkür ediyor, bu güzel birlikteliğin devam etmesini diliyor, herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Vahap Akay, konuşmasının ardından turnuvanın açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattı.
12 İLDEN 300 SPORCU
5 Mayıs Cumartesi gününde gerçekleşen ilk tur müsabakalarının ardından ikinci günde final müsabakalarına geçildi. Kıyasıya geçen mücadelelerin ardından dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, “Bu yıl 12 ilden yaklaşık 300 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz 7. Geleneksel Satranç Turnuvası sona erdi. Katılımlarından dolayı tüm sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.
AKAY BİZE HER ZAMAN DESTEK VERDİ
Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut, “Çerkezköy’de satrancın gelişmesi adına bugüne kadar sürdürdüğüm Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği görevimi bırakıp, görevimi Ömür Çelik’e devredeceğim. Bu zamana kadar Çerkezköy’de satrancın gelişmesi için yaptığımız çalışmalarda bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve tüm satranç severlere teşekkür ediyorum” dedi.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Turnuvada A Kategorisi’nde 1. olan Eyüp Kazoğlu’na 1000 TL, kupa ve madalya; 2. İsa Özgür’e 800 TL, kupa ve madalya; 3. Taha Mert Dönmez’e 500 TL, kupa ve madalya; En İyi Bayan Sporcu Sümeyye Gülçeken’e 300 TL ve madalya verildi. B Kategorisi’nde 1. Musa Çifçi’ye 500 TL, kupa ve madalya; 2. Metin Hatipoğlu’na 300 TL, kupa ve madalya; 3. Mehmet Yavuz’a 200 TL, kupa ve madalya; En İyi Bayan Sporcu Zeynep Gül’ de 200 TL ve madalya verildi. 12 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1. Ömer Tüncer’e 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 2. Çağdaş Berat Erişen’e 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 3. Hilal Yalvaç’a 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı verildi. Bu kategoride 4-5-6-7-8-9 ve 10. Sporculara da madalya ve satranç kitabı verilirken, bu kategoride En İyi Bayan Sporcu olmayı başaran Hilal Yalvaç’a ayrıca 100 TL ve madalya verildi.
10 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1. Ahmet Efendioğlu’na 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 2. Barkın Kerem Yıldız’a 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 3. Çağan Gürsoy’a 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 4-5-6-7-8-9 ve 10. Sporculara madalya ve satranç kitabı; En İyi Bayan Sporcu Beyza Ayşe Ataman’a da 100 TL ve madalya verildi. 8 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1. Emre İldiz Yiğit’e 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 2. Ömer Ata Uzunay’a 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 3. Kerem Arda’ya 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 4-5-6-7-8-9 ve 10. Sporculara madalya ve satranç kitabı; En İyi Bayan Sporcu Deniz Azra Şahin’e de 100 TL ve madalya verildi.  Ayrıca turnuvada her kategoride en başarılı Çerkezköylü sporcu olmayı başaran Taha Mert Dönmez, Mert Kaplan, Emre Yiğit İldiz, Çağan Gürsoy Berk Altay’a kupa takdim edilirken; turnuvayı tamamlayan bütün sporculara da katılım madalyası verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.