Sitespor kafayı kullandı

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 8. haftasında sahasında 1461 Karadenizspor’u konuk eden Sitespor, 1 – 0 geriye düşmesine rağmen Doğukan ve Uğur’un kafasından bulduğu iki golle sahadan 2 – 1 galip ayrılmayı başardı

Sitespor kafayı kullandı
07 Aralık 2015 Pazartesi 17:10

KAPAKLI SAHASI’NDA OYNANDI

Pazar günü Kapaklı Sahası’nda oynanan mücadeleye Sitespor Emre, Kadir, Ziya, Doğukan, Uğur Abdülmelik, Colkan, Cengiz, Serdar, Yusuf ve Mert ilk on biriyle çıkarken; 1461 Karadenizspor’un kadrosunu Şahin, Gökhan, Ozancan, Ramazan, Kaan, Tolunay, Musa, Cevdet, İbrahim, Ceyhun ve Rahim şekillendirdi.

İLK İSABETLİ ŞUT 29. DAKİKADA GELDİ

Hakemin ilk düdüğü çalmasıyla birlikte maça Sitespor başladı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlkte kontrollü bir futbol sergileyerek birbirini tartan taraflar yerden ayağa toplarla rakip takımın açık vermesini beklediler. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde iki takım da kayda değer bir hücum sergileyemezken maçın ilk isabetli şutu 29. dakikada geldi.

EMRE GOLE GEÇİT VERMEDİ

1461 Karadenizspor’dan İbrahim sağ çaprazda altı pasın hemen gerisinde topu önünde buldu. Beklemeden şutunu çeken İbrahim Sitespor kalecisi Emre’yi geçemedi.

VOLKAN İSTEDİĞİ VURUŞU YAPAMADI

Karşılaşmada dakikalar 33’ü gösterirken bu kez Sitespor pozisyon yakaladı. Sağ kanatta iki oyuncuyu çalımlayarak son çizgiye inen Mert, penaltı noktasında bekleyen Volkan’a güzel bir pas çıkardı. Topu kontrol eden Volkan istediği vuruşu yapamayınca 1461 Karadenizspor kalecisi Şahin rahat bir şekilde topun sahibi oldu.

İLK YARI TAT VERMEDİ

İlk yarının son dakikasında Sitespor’un sol kanattan geliştirdiği bir pozisyonda rakibine sert bir müdahale yapan 1461 Karadenizsporlu Ramazan, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İlk yarıya ilave dakika eklenmezken, taraflar soyunma odalarına 0 – 0 eşitlikle girdiler.

SİTESPOR DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Sitespor, ikinci yarıya değişiklikle başladı. İkinci yarı takımlar sahaya çıkarken oyundan alınan Serdar yerini Musa’ya bıraktı.

SİTESPOR GERİYE DÜŞTÜ

Mücadelenin ikinci yarısına 1461 Karadenizspor başlarken, devrenin hemen başında gelişen bir atakta Rahim sol kanattan ceza sahası içine girerek yaklaşık 10 metreden uzak köşeye sert bir şut çıkardı. Kaleci Emre topa müdahale edemeyince 1461 Karadenizspor 48. dakikada 1 – 0 öne geçti. 

SİTESPOR’DA SERKAN AKYÜZ OYUNA DAHİL OLDU

Golü yedikten sonra topa daha fazla sahip olarak hücumlarını sıklaştıran Sitespor, dakikalar 53’ü gösterirken oyuncu değişikliğine gitti. Oyundan alınan Volkan yerini Serkan’a bıraktı.

SERKAN İLK POZİSYONUNDA ÇERÇEVEYİ TUTTURAMADI

Oyuna girdikten sonra takımına hız kazandıran Serkan ilk 58. dakikada ilk pozisyonuna girdi. Cengiz’in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan, müsait pozisyonda topu üstten auta yolladı.

SİTESPOR BERABERLİĞİ YAKALADI

Sitespor beraberlik golünü 64. dakikada buldu. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Ziya ceza sahası içine kavisli bir orta açtı. Savunmanın arasından topa iyi yükselen Doğukan, düzgün bir kafa vuruşuyla takımına beraberliği getiren isim oldu.

GALİBİYET GOLÜ İÇİN YÜKLENDİLER

Beraberliği yakaladıktan sonra rakip kaleyi abluka altına alan Sitespor, dakika 67’de galibiyet golüne çok yaklaştı. Seri çalımlarla ceza sahası içine giren Mert, dar açıdan sert bir şut çıkardı. Açıyı iyi kapatan 1461 Karadenizspor kalecisi Şahin topa iki hamlede sahip olarak Mert’e gol şansı vermedi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILDI

Mücadelenin bu dakikasından sonra Sitespor oyunu tamamen rakip sahaya yığan Sitespor, değişik hücum varyasyonlarıyla rakip takımın açık vermesini bekledi. Takımlar taktiksel değişiklikler yaparken 1461 Karadenizspor’da oyundan alınan Cevdet ve Ozancan’ın yerine Orhan ve Cihan girdi. Sitespor’da ise Cengiz’in yerine Ceyhun oyuna dahil oldu.

YUSUF SONUNU GETİREMEDİ

Karşılaşmanın 83. dakikasında orta sahaya yakın bir noktada topla buluşan Yusuf, 1461 Karadenizsporlu futbolcuları sol çizgide bir bir eksilterek rakip ceza sahasına girmeyi başardı. Sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf’un vuruşunda top üstten auta çıktı.

HAKEM KARTINA BAŞVURDU

Dakikaların azalmasıyla maçta sertliğin şiddeti de artmaya başladı. 84. dakikada 1461Karadenizspor’dan Rahim, 86. dakikada da Sitespor’dan Ziya rakiplerine yaptıkları sert müdahalelerden dolayı sarı kart gören isimler oldu.

GALİBİYET GOLÜ 89’DA GELDİ

Sitespor galibiyet golünü yine sağ kanattan gelişen bir pozisyonla buldu. Karşılaşmada dakikalar 89’u gösterirken Musa sağ kanattan düzgün bir orta çıkardı. Topa iyi yükselen Uğur yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 2 – 1 öne geçiren golü kaydetmeyi başaran isim oldu.

POZİSYON VERMEMEYE ÇALIŞTILAR

Karşılaşmanın hakemi golün ardından karşılaşmaya 4 dakika duraklama ilave etti. Duraklama dakikalarında Sitespor’lu oyuncular rakibe pozisyon vermemek için yoğun çaba sarf ederken, dakika 90 + 2’de Yusuf, 90 + 4’te ise Ceyhun, yaptıkları taktik faullerin ardından sarı kart gören isimler oldu.

SİTESPOR KAZANMAYI BAŞARDI

Mücadelenin kalan kısmından başka gol sesi çıkmayınca Sitespor, sahasında 2 – 1 kazanarak puanını 12’ye çıkarmayı başardı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.