Veliköy Şarköy'de yara aldı 1 - 0

Süper Amatör Lig'deki temsilcilerimizden Veliköyspor hafta sonu deplasmanda Şarköyspor ile 1-0 yenilerek, taraftarlarını üzdü.

Veliköy Şarköy'de yara aldı 1 - 0
28 Kasım 2007 Çarşamba 09:05

Olaylı geçen ve Veliköysporluların zor anlar yaşadığı karşılaşmada kaleci Tamer kırmızı kartla oyun dışı kalırken Şarköyspor müsabakadan 1 - 0 galip ayrıldı.

MAÇA VELİKÖY HIZLI BAŞLADI

Tekirdağ'ın en sıkıntılı ve olaylı deplasmanı olan Şarköy'de, temsilcimiz Veliköyspor 1-0 mağlup olarak zirveye tırmanma yolunda yara aldı.

Son haftalarda zorlu rakipler karşısında aldığı başarılı sonuçlar ile yukarılara tırmanan Veliköyspor, Şarköy'de rakip takım seyircilerinin saldırısına uğradı. Maça Şarköy'e oranla daha hızlı başlayan Veliköyspor ilk yarıda girdiği net pozisyonlardan yararlanamadı.

Maçın ilerleyen dakikalarında Şarköyspor'da sahaya ağırlığını koyunca maçın ilk yarısı orta saha mücadelesine sahne oldu. Her iki ekipte rakip kalelerde zaman zaman etkili olmasına rağmen aradıkları golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 berabere gittiler.

ŞARKÖY GOLÜ BULDU

Karşılaşmanın ikinci yarısına Şarköyspor ev sahibi takım olmanın verdiği avantajı daha iyi kullanarak baskılı başladı.

Seyirci desteği ve sert futbol ile Veliköysporlu oyuncuları oyundan düşüren Şarköyspor geliştirdiği bir atakta 60. dakikada golü bularak 1-0 öne geçti.

Yediği bu golün ardından rakip kaleye daha fazla yüklenen ve gol arayan Veliköyspor aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Maçın tansiyonunun yükselmesi ile birlikte zaman zaman sert pozisyonlar yaşanırken, Şarköysporlu taraftarlar her zaman olduğu gibi yine futbola yakışmayacak davranışlarda bulundular.

MAÇTA BÜYÜK OLAYLAR ÇIKTI

Karşılaşmanın 65. dakikasında sürekli artan tansiyon patlak verdi ve saha bir anda karıştı. Şarköysporlu oyuncuların başlattığı tartışmalar önce futbolcular arasında kavgalara neden oldu, daha sonra ise Şarköysporlu taraftarlar sahaya inerek, Veliköysporlu oyunculara saldırdılar. Sporun dostluk, centilmenlik ve kardeşlik ruhuna gölge düşüren Şarköysporlu taraftarlar maçın uzun süre durmasına neden oldular. Tribünden inerek sahayı basan ve Şarköysporlu oyuncular ile birlikte Veliköylü futbolculara saldıran taraftarlar, özellikle kaleci Tamer'e saldırdılar.

TAMER KIRMIZI KART GÖRDÜ

Kendisine saldıran taraftarlardan kendini korumaya çalışan kaleci Tamer, olayların yatıştırılmasının ardından kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Çıkan olaylar nedeni ile maçın tatil edilmesi gerekirken karşılaşma devam ettirildi. Gergin geçen kalan dakikalarda gol olmayınca Şarköyspor taraftarının da desteği ile sahadan 1-0 galip ayrıldı.

SERT ÖNLEMLER BEKLENİYOR

Karşılaşmadan sonra olaylar devam ederken Veliköysporlu oyuncular sahadan çıkmakta güçlük çektiler. Güvenlik güçlerinin müdahalelerinin yetersiz kalmasıyla birlikte Veliköyspor hem 3 puandan, hem de kalecisinden oldu. Üste bir de saldırıya maruz kalan Veliköylüler, Şarköy'den zor ayrıldılar.

İl Disiplin Kurulu'nun her maç olaylar çıkartan ve rakip takımlar için kabus deplasmanı olarak tabir edilen Şarköyspor'a radikal kararlar ile ceza vermesi ve dikkatini çekmesi bekleniyor.

KAPAKLI VE SİTE HÜKMEN GALİP

1. Amatör Lig'de mücadele eden temsilcilerimiz Kapaklıspor ve Sitespor ise kendi sahalarında oynadıkları erteleme karşılaşmasında hükmen galip geldiler.

Erteleme müsabakasında Kırkgözspor'la oynayacak olan Kapaklıspor, Kırkgözspor'un maça geç gelmesi nedeni ile, Sitespor ise Pınarbaşıspor'un gelmemesi nedeni ile hükmen 3-0 galip ayrılarak hanelerine 3'er puan daha yazdırdılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.