Voleybolda grup maçlarının ilk günü tamamlandı

Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nın ikinci tur grup maçları başladı. Gecenin gülen takımları Pakize Narin Anadolu Lisesi, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve ÇTSO Anadolu Lisesi olurken Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen bir turnuvada, hemen hemen hiçbir maça Belediye’den herhangi bir yetkilinin gelmemesi turnuvaya katılan bazı oyuncuların tepkisine neden oldu

Voleybolda grup maçlarının ilk günü tamamlandı
24 Mayıs 2015 Pazar 23:10

 İLK SETTE 16 SAYI FARK GELDİ

Günün ilk karşılaşmasında Pakize Narin Anadolu Lisesi ve Kızılpınar Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. PNAL maça 4 – 0’lık bir seri ile başladı. KAL toparlanıp durumu 4 – 2’ye getirse de PNAL işlk teknik molaya 8 – 3 önde giren taraf oldu. Mola sonrası kontrolü elinden bırakmayan ve arka arkaya bulduğu sayılarla farkı git gide açan PNAL, bu sayede ikinci teknik molaya da 16 – 6 önde girdi. Yakalamış olduğu 10 sayılık farkın da verdiği moralle hücum ve savunma düzenini oturtan PNAL ilk seti 25 – 9 kazandı ve maçta 1 – 0 öne geçti.

PNAL RAHAT KAZANDI

Maçın ikinci setinin ilk bölümleri başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla gelişen sette Kızılpınar Anadolu Lisesi ilk teknik molaya 8 – 6 önde girdi. Kızılpınar Anadolu Lisesi molanın ardından bir süre güzel bir oyun sergilese de yaptığı basit hatalarla ikinci teknik molaya 16 – 10 geride girmek zorunda kaldı. Mola sonrası oyuna iyi başlayan Pakize Narin Anadolu Lisesi, durumu 23 – 13’e getirdi. Farkın da verdiği rahatlıkla rehavete kapılan PNAL maçtan koptu ve Kızılpınar Anadolu Lisesi farkı eritmeye başladı. Farkın tamamen kapanmasına izin vermek istemeyen PNAL oyuncuları, 2 sayı daha alarak ikinci seti 25 – 20, maçı ise 2- 0 kazanmayı bildiler.

İLK SETİN KAZANANI 3. ZIRHLI TUGAY

Günün ikinci maçı Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında gerçekleşti. Maç HFZAL’nin servisiyle başladı ve ilk sayıyı da HFZAL aldı. Karşılıklı sayılarla geçen ilk bölümlerin sonucunda HFZAL ilk teknik molaya 8 – 7 önde girdi. İlk teknik mola sonrası toparlanmış bir görüntü veren 3. Zırhlı Tugay, art arda bulduğu sayılarla öne geçip, ikinci teknik molaya da 16 – 11 önde girmeyi başardı. Oyunun kontrolünü elinde tutan fakat basit hatalar yapmaya başlayan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı 19 – 16 öndeyken mola aldı. Moladan sonra toparlanmış bir görüntü çizen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı, 24 – 18 öne geçti ve HFZAL de tam bu noktada mola almak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra hiç sayı yemeden 6 sayılık farkı eritmek zorunda olan HFZAL oyuncuları, mola dönüşü ilk serviste sayıyı yediler ve ilk setten 25 – 18 mağlup ayrıldılar.

HFZAL DİRENEMEDİ

3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ikinci sete çok üstün bir oyunla başladı ve ilk teknik molaya 8 – 1 önde girdi.  Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi bu dakikadan sonra biraz toparlanmış gibi görünse de ikinci teknik molaya da 16 – 6 geride girmekten kurtulamadı. İkinci teknik moladan sonra da art arda sayılar bulan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı, başından sonuna kadar üstün oynadığı seti 25 – 12 önde tamamlayarak maçı 2 – 0 kazandı.

ÇTSOAL RAHAT BİR GALİBİYET ALDI

Günün son maçı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ile Çerkezköy Belediyesi arasında oynandı. Oyunu, bireysel performanslarla sürekli önde götüren ÇTSOAL, ilk seti 25 – 20, ikinci setiyse 25 – 13 kazanarak 2 – 0’lık rahat bir galibiyet aldı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.