Yükselen Yıldız kupasını kazandılar

9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini sağlayan, ‘First Lego League’ isimli bilimsel içerikli uluslar arası turnuvanın Türkiye ayağına katılan Fevzipaşa İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri Kaymakam Metin Kubilay’ı ziyaret etti

Yükselen Yıldız kupasını kazandılar
21 Mart 2016 Pazartesi 16:22

MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

‘First Lego League’ isimli bilimsel içerikli uluslar arası turnuvanın Türkiye ayağına katılan Fevzipaşa İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri, Milli Eğitim Şube Müdür İrfan Danışmaz, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma, Takım Koçu Özgür Akagüdüz ile beraber Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret ettiler.

BAŞARILAR DİLEDİ

Ziyarette konuşan Kaymakam Kubilay, “Fevzipaşa İlkokulumuz, Robotik Kulübü ile dünayda 80 ülkeden ve 25 bin den fazla takımın katıldığı First Lego League Turnuvasının Türkiye Ayağına Bölgemizi temsilen katılarak Yükselen Yıldız Kupasını kazanmıştır. Bu örnek başarıdan dolayı emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ROBOT TASARLAYIP PROGRAMLAMAKTIR

Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma, Robotik Kulübü çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Turnuvaya katılacak olan takımlardan istenen, 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5-2 saatlik bir çalışma ile turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot tasarlayıp programlamaktır. Bu çalışmalar esnasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürece odaklanma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuva katılımcıları; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olmalarını teşvik eder. Kısacası bu proje ile sabit bakış açısı yerine çocukların deneme yanılma yolu ile gelişimci bir bakış açısına sahip olmalarını hedeflemektedir” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.