Zemin kötü olsa da 1911’den futbol resitali 5-0

Süper Amatör Lig’in 10.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor sahasında Çorlu Kültür Sultanköyspor ile karşı karşıya geldi. Kötü zemine rağmen baştan sona etkili bir oyun sergileyen temsilcimiz ilk devrede 2, ikinci devrede bulduğu 3 golle sahadan 5-0 gibi farklı bir skorla ayrılmayı başardı.

Zemin kötü olsa da 1911’den futbol resitali 5-0
29 Aralık 2014 Pazartesi 18:16

MÜSABAKA PAZAR GÜNÜ OYNANDI
Süper Amatör’de 10. Hafta mücadelesinde 1911 Çerkezköyspor ile Çorlu Kültür Sultanköyspor karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısının bitimine 1 hafta kala Süper Amatör Lig’de zirve mücadelesi veren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor, Mustafa Uğraş stadında Pazar günü Çorlu ekibi Çorlu Kültür Sultanköyspor ile karşılaştı. Temsilcimiz sahaya Muzaffer, Tolga, İsmail, Tuna, Ziya, Oğuz, Bahadır, Onur, Gençağa, Gökhan Küçük ve Ufuk 11’i ile çıktı.
TEK PASLARLA RAKİP KALEYE YÜKLENDİ
Karşılaşmaya konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor başladı. Rakip sahada baskılı oynayan ve ilk dakikalardan itibaren oyunu kontrol eden 1911 Çerkezköyspor kontra ataklarla etkili olmayı başardı. Mücadelenin ilk 15 Dakikasında topu rakibine vermeyen ve gol yollarını arayan temsilcimiz rakibini tek paslarla kendi sahasından çıkarmadı. Rakip takımı iyice kendi sahasına kapatan ve geride sadece İsmail’i bırakın temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor çok adamla hücuma kalktı.
UFUK’UN SERT ŞUTU DİREĞİ SIYIRARAK AUTA ÇIKTI
16. Dakikada gelişen atakta Oğuz’un pasına hareketlenen Gökhan Küçük, ceza sahasına ortasına ortalıdı. Ortadan gelen topa gelişine hafif şekilde vuran Bahadar’ın şutu üst direğe çarparak auta çıktı. Mutlak gol pozisyonunda kale direğine takılan temsilcimiz öne geçme sayısını bulamadı.
Kaçan pozisyonun ardından orta sahada topa sahip olan 1911 Çerkezköyspor orta saha oyuncuları Gençağa ve Gökhan ile takımı hücuma kaldırdı. Gençağa’nın hücum yönüne göre sağ kanata attığı topla buluşan Oğuz Kaptan, seri çalımlarla son çizgiye kadar indi. Oğuz’un ceza sahasına açtığı ortayı kaleci tokatladı. Kaleciden seken top Gökhan’ın önünde kaldı. Gökhan’ın sert şutu da defanstan dönünce karambolde kalan meşin yuvarlağı Ufuk önünde buldu. Ufuk’un yerden sert şutu ise yan direği sıyırarak auta çıktı.
TOLGA İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTILAR
1911 kalesine tehlikeli gelen Çorlu ekibinin topu direkten döndü. Direkten dönen topu tamamlayamayan Çorlu Kültür’lü oyuncular mutlak gol pozisyondan yararlanamadılar. Gelişen tehlikeli pozisyonla savunmasını sıkı tutan temsilcimiz hücumda daha kontrollü şekilde topu kullanmaya başladı. 30.dakikada Tolga ile sağ kanattan etkili olan 1911 Çerkezköyspor, mutlak pozisyondan yararlanamadı. Ceza alanı içine gelen ortada topla buluşan Ufuk net fırsatı gole çeviremeyince üstünlük sayısını yine gelmedi.
ÇORLU KALESİNDE ETKİLİ OLDULAR
1911 Çerkezköyspor istediği golü 34.dakikada buldu. Sol kanattan kazanılan köşe atışında topun gerisine geçen Oğuz Kaptan ceza alanı içine kesme orta açtı. Kafa ile gelen ortayı karşılayan Çorlu Kültür defansı meşin yuvarlağı ceza sahası dışında Gençağa ile buluşturdu. Defansın yaptığı hatayı affetmeyen Gençağa ceza sahası dışından attığı jeneriklik golle takımını öne geçirdi. 1911 Çerkezköyspor golün ardından yeniden rüzgarı arkasına aldı ve Çorlu kalesine ataklarını sıklaştırdı.
SON DAKİKA DA OĞUZ FARKI 2’YE ÇIKARDI
Ziya’nın sol kanattan getirdiği topla ceza alanı sol çaprazında buluşan Tuna önündeki rakibi geçti. Kaleyi karşısına alan Tuna’nın sert şutunu kaleci kornere göndermekte güçlük çekti. Tuna ile ikinci gole yaklaşan temsilcimiz farkı ikiye çıkaramadı. Çorlu ekibi yeniden 1911 Çerkezköyspor yarı sahasından ceza alanına kadar hızlı şekilde kontra atak yakaladı. Gelişen atakta Çorlu ekibinin ceza alanında yerden sert şutu kaleci Muzaffer’de kaldı. Mücadelede 45 dakika geride kalırken, maçın hakemi ilk yarıya ilave 1 dakika gösterdi.
Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor uzatmalarda geliştirdiği atakta ikinci golü buldu. Gençağa ile başlayan atakta defanstan ileriye çıkan Tuna, ceza alanı içindeki Oğuz’a akıl dolu aşırtma pas çıkardı. Topla bulaşan Oğuz Kaptan’ın sağ çaprazdan vurduğu sert şut filelerle buluştu. Oğuz’un golünün ardından maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve 1911 Çerkezköyspor soyunma odasına 2-0’lık skorla girdi.
UFUK NET POZİSYONU CÖMERTÇE HARCADI
Mücadelenin ikinci 45 dakikasının başlama vuruşu ile maça hakim olan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor, yeniden etkili olmaya başladı. Gençağa’nın pasına hareketlenen Bahadır topla buluştu ve topu ağlara gönderdi. Maçın hakemi Bahadır’ın pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi ve golü vermedi. 54. Dakikada sol kanattan Bahadır ile ver kaç pozisyonuna giren ve seri çalımlarla ceza alanı son çizgisine inen Ziya’nın içeriye ortasında topla buluşan Ufuk net fırsatı bir kez daha cömertçe harcadı. 55. Dakikada oyuna sonradan dahil olan Gürer’in sağ çaprazdan sert şutu kaleciden döndü ve defans uzaklaştırdı.
İKİ GOL OFSAYT GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ
Sol kanatta Ziya ile topu buluşturan Gençağa yeniden takımını atağa kaldırdı. Ziya sol kanattan aldığı topu seri çalımlarla kenara kadar getirdi. Ceza alanına kestiği topu havada tamamlayan Ufuk takımını 3 farklı öne geçiren golü attı. İkinci yarının henüz başında ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gollere bir yenisi 75. Dakikada eklendi. Gençağa’nın pasında topla buluşan Bahadır bir kez daha topu filelerle buluşturdu fakat yan hakem tekrar ofsayt kararı ile golü vermedi.
SON SÖZÜ GÜRER SÖYLEDİ
Maçta iki gol atan ve ikiside ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Bahadır bu sefer takımının nizami golünü kaydetti. Oyuna İsmail’in yerine dahil olan Hakan’ın pasında sol çaprazda topla buluşan Bahadır iki oyuncuyu geçti. Ceza alanına giren Bahadır’ın yerden plase vuruşu kalecinin bacaklarının arasından filelerle buluştu. 1911 Çerkezköyspor’un genç ismi Gürer maçın skorunu tayin eden golü 89. Dakikada attı. Sağ kanatta topla buluşan genç oyuncunun ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutu kaleciyi mağlup etti.
SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDULAR
Maçın bitiş düdüğünün ardından 1911 Çerkezköyspor’lu oyuncular aldıkları farklı galibiyeti taraftarları ile paylaştılar. Maçın başından sonuna kadar takımlarına desteklerini esirgemeyen 1911 Çerkezköyspor’lu taraftarlar futbolculara büyük bir sevgi gösterisinde bulundular. Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.