İNTERNET ' te neymiş?

HADİ CANIM SANDE, İNTERNET TEN PARA MI KAZANILIR?

Bir çoğumuza bu söz çok tanıdık geliyordur. Daha 6-7 yıl öncesine kadar, firmalardaki yönetici pozisyonunda bulunana kişilerin söylediği laflardan biridir bu.

İNTERNET ' te neymiş?
28 Ekim 2006 Cumartesi 00:00

.

O zamanlar idealist genç bir mühendis olarak, neyin doğru ve geleceğe yönelik yatırım amacıyla yapılması gerektiğini firma yöneticilerimize ısrarlı bir şekilde anlatırdık. Onlar da can kulağı ile bizi dinler ve hiçbir projeye yanaşmaz ve mevcut durumu idare etme ve masraf yapmama yöntemleri üzerinde dururlardı.

Bu konulardan biri de, İNTERNET meselesi idi. O dönemlerde belki de hiç kimse İnternetin önemli bir konu olduğunu düzşünmezdi. Hatta bizler tarafında İnternetin önemi ve sağladığı kolaylıklar anlatıldığı zamani, sayın karar vericiler;

"Bunların hepsi hayal ürünü. " derlerdi. Üstüne bir de bizi alaya alırlardı. Bu konuda sevgili bir gazeteci arkadaşımda aynı durumdaydı. Sonradan bize hak verdi tabi.

Gel gelelim zaman geçti, Adsl bağlantiarı ile hızlı internet yayıldı ve bir çok kişi internete girmeden yapamaz oldu. Burada internete ne için bağlanılır? ne yapılır? konularına girmiyorum. Onları herkes biliyor zaten.

Zaman içerisinde söylediğimiz sözlerin gerçekleşmiş olması bize gurur verdi. Başımız dik durabildik. Ancak, teknoloji de bilinen bir gerçektir ki "Erken kalkan, erken yol alır?"

Malesef, o dönemde bize inanmayanlar internette sadece bir kullanıcı olarak rol alabildi. İş geliştirme projelerine baka kaldılar. Bu da artık apaçık görünen bir durum oldu.

Şimdi geçmişte interneti hafife alanlara diyorum ki;

"İNTERNET TE NEYMİŞ? HADİ CANIM SENDE? Yine mi inanmadınız?"

Sonuç:

"Ülkemizin eğitilmiş ve nitelikli gençlerimize fırsat tanımalıyız. Yapılacak teknoloji geliştirme projelerine başta devlet ön ayak olarak kobilere bu bilinci yerleştirmelidir. Mevcut yapılan teknokent projelerinden vazgeçilmemeli ve destek arttırılarak modern ekonomiye geçişte Dünya da söz sahibi olunmalıdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.