Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 72 yaşındaki emekli memuru telefonla kandırarak 7 bin dolarını almaya çalışan şüphelilerin planı, banka görevlisinin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı. Polis ekiplerinin takibi sonucu 2 şüpheli gözaltına alınırken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

“Paranız terör örgütünün eline geçecek” dediler

Çerkezköy’de yaşayan 72 yaşındaki emekli memur H.E.’yi telefonla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Şüpheli, H.E.’ye parasının “uluslararası terör örgütünün eline geçeceğini” söyleyerek hesabındaki parayı çekmesini istedi.

Telefondaki kişinin söylediklerine inanan H.E., bankaya giderek hesabında bulunan 7 bin doları çekmek istediğini görevliye bildirdi.

Banka görevlisi konuşmadan şüphelendi

H.E.’nin bankada bulunduğu sırada telefon görüşmesini sürdürmesi banka görevlisinin dikkatini çekti. Telefondaki şüpheli, yaşlı adama dolarları döviz bürosu veya kuyumcuda Türk lirasına çevirmesini, ardından parayı almak üzere bir kuryenin geleceğini söyledi.

Konuşmadan şüphelenen banka görevlisi durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bankaya gelen ekipler H.E.’yi takibe aldı.

Parayı almaya gelen şüpheli yakalandı

Polis ekipleri H.E.’yi bankadan çıktıktan sonra evine kadar takip etti. Bir süre sonra bozdurulan parayı almak üzere motosikletle gelen S.E., ekipler tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan S.E.’nin söz konusu işi Kızılpınar Mahallesi’nde bir iş yeri işleten F.Ç.’den aldığını söylemesi üzerine F.Ç. de gözaltına alındı.

Bağlantılar telefon kayıtlarından tespit edildi

Polis incelemesinde S.E. ve F.Ç.’nin, mağduru aradığı belirtilen M.B. adına kayıtlı telefonla sık sık görüştükleri belirlendi. Şüphelilerin üzerinde bulunan IBAN numarasının da M.B.’ye ait olduğu tespit edildi.

Kapaklı'da Köpek Saldırısı: Genç Yaralandı
Kapaklı'da Köpek Saldırısı: Genç Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Emniyetteki işlemlerinin ardından S.E. ve F.Ç. adliyeye sevk edildi. Polis, İstanbul’da yaşadığı belirlenen M.B.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.