Şehit Dinçer Ersoy'un abisi Dursun Ersoy'un evine giren hırsız ya da hırsızlar, evi savaş alanına çevirdikten sonra kapıyı arkadan kilitleyerek evden ayrıldı.
ŞEHİT DİNÇER ERSOY'UN ABİSİNİN EVİNE HIRSIZ GİRDİ
Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak Numara 19 adresinde çarşamba akşamı hırsızlık olayı meydana geldi. Kasım ayında şehit düşen Dinçer Ersoy'un hatıralarının da bulunduğu abisine ait evde saat 21.00 sıralarında meydana geldiği tahmin edilen hırsızlık olayında hırsız ya da hırsızlar iddiaya göre evde kimsenin olmayışını fırsat bilerek gecenin karanlığında eve girdi. Evde bulunan LCD televizyon, bebek ziynet eşyaları ile bin 500 TL nakit parayı çalan hırsız ya da hırsızlar, evden ayrılmadan önce yanlarında getirdikleri dondurmaları bebek beşiği, halılar ve yatak üzerine dökerek evden uzaklaştı.
EVDE DONDURMA YEMİŞLER
Yaşanan hırsızlık olayının ardından konuşan Dursun Ersoy'un babası Mustafa Ersoy, "Oğlumun evine giren bir kişi mi, daha fazla mı bilmiyoruz. Arka mutfağın penceresini zorlayarak açmış, içeri girmişler. Eve giren hırsızlar daha taksiti ödenmeyen LCD televizyon, 4 aylık torunum olan Ecrin Naz'a ait ziynet eşyaları; küpe, bilezik gibi hediye altınlar ile bin 500 TL parayı çalmışlar. Bunlar nasıl insanlar ki şehit oğlumun hatıralarının olduğu vitrini görüp de vicdanları sızlamamış, nasıl böyle bir şeye cesaret edebilmişler? Hırsızlığı yapan kişiler çaldıkları eşyalar yetmezmiş gibi yanlarında getirdikleri dondurmaları torunumun beşiğine yataklara ve son olarak bizleri en çok etkileyen şehit oğlumun hatıralarının yer aldığı vitrinin önüne dökmüşler" diye dert yandı.
ŞEHİT OĞLUMUN MONTUNU BİR PAÇAVRA GİBİ SALONUN ORTASINA ATMIŞLAR
Vicdanı olan bir kişinin bazı önemli hatıralara değer vermesi gerektiğini kaydeden baba Ersoy, "Oğlumun evine giren hırsızlar keşke şehit oğlumun hatıralarına saygı gösterselerdi. Oğlum şehit olduktan sonra ona ait montu abisine verdim. Eve giren hırsız montu dolaptan aldıktan sonra nasıl olduysa salonun ortasına atmış. Birçok şey almalarına rağmen onu almamış. Bu insanların hiç mi vicdanı yok? Ben böyle bir şey yapsam bu fotoğrafı görünce 10 trilyon olsa almazdım. Şehit oğlumun hatıralarının yer aldığı kısım kapının hemen girişinde duruyor ve umursamadan ne varsa alıp gitmişler. Eşyaların gittiğine mi üzülelim yoksa şehit oğlumun hatıralarına yapılan saygısızlığa mı? Madem hırsızlık yapıyorsun neden şehit oğlumun hatıralarının yer aldığı kısma dondurma döküyorlar. Oğlumun evine giren hırsız ya da hırsızları Allah'a havale ediyorum. Onlar bizim en değerli hatıralarımıza saygı göstermediler inşallah Allah'ta onların iki yakasını bir araya getirmez" diyerek hırsızlara öfkesini dile getirdi.
HIRSIZLIK OLAYINI EV SAHİBİ HABER VERDİ
Hırsızlık olayını oğlunun ev sahibinden öğrendiklerini ifade eden Mustafa Ersoy, "Oğlum ve gelinim neredeyse her akşam oturmaya bize gelirler. Küçük oğlumun şehit olmasından sonra hiçbir akşam bizler yalnız bırakmadılar. Hırsızlığın olduğu akşam oğlumun ev sahibi arıyor ve kapının açık olduğunu söyledi. Apar topar eve gittiğimizde hırsız ya da hırsızlar evi adeta savaş alanına çevirerek eşyaları ters düz etmişler. Olayı Emniyet güçlerine haber verdik ve biran önce hırsızlık olayını gerçekleştiren ve bizim en değerli hatıralarımıza saygısızlık eden kişilerin bulunmasını bekliyoruz" diye konuştu.





