10 KASIM'DA NUTUK HEDİYESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; Yurdumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atarak vatandaşlarımıza ‘NUTUK’ kitabı hediye etti.

10 KASIM'DA NUTUK HEDİYESİ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
11 Kasım 2020 Çarşamba 11:25

Sabahın erken saatlerinde toplu taşıma araçlarındaki vatandaşlara, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk kitabını bizzat hediye eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atamızın aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde vatandaşlarımıza anlamlı bir hediye vermek istediklerini belirterek, “Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82. yıl dönümünde özlem, rahmet ve saygıyla anıyorum.
İstiklal mücadelemize önderlik eden ve güzel yurdumuzu bizlere armağan eden Atatürk, tüm dünyada sevilen ve saygı duyulan bir liderdir.
Türk milletinin en zor çağında tarih sahnesine çıkan Atatürk, istiklal mücadelesine başkomutanlık etmiş ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet'imizi kurmuştur.
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyet'i, bizlere emanet etmiştir.
Bize düşen görev, atalarımızdan devraldığımız bu büyük mirası yaşatmak ve yüceltmektir. Cumhuriyet'imizin, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizin temeli olduğunun bilinciyle Ata'mızın çizdiği çağdaşlaşma yolunda yürümeye, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Bu anlamda dağıttığımız NUTUK kitaplarının da vatandaşlarımıza bu yolda önemli bir yardımcı olacağını düşünüyoruz.” dedi.
Vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik için memnuniyetlerini dile getirdiler ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezköylü - 3 yıl önce
O değil de 10 Kasım ile ilgili ilçe mem de bir satır olmaması biraz uygunsuz olmuş gibi.