150 çocuk sünnet ettirildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleni kapsamında 1 Temmuz'dan bu yana sünnet edilen çocuk sayısı 150'yi buldu.

150 çocuk sünnet ettirildi
04 Ağustos 2007 Cumartesi 08:11

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından son derece hijyenik ve steril ortamda 150 çocuğun sünnetlerinin tamamlandığını belirten Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Bu yıl 100 çocuğumuzu sünnet ettirmeyi planlamıştık fakat müracaatların fazlalığı nedeni ile bize başvuran toplam 150 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Cuma günü itibari ile bu yıl için sünnetleri tamamladık" dedi.

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yapacakları Geleneksel Sünnet Şöleni ile 100'ün üzerinde çocuğu sünnet ettirmeyi hedeflediklerini fakat bu sayının bu yıl 150'yi bulduğunu belirterek, "Hedeflediğimiz çocuk sayısının yaklaşık %50 fazlasında bir rakama ulaştık. Şuana kadar toplam 150 çocuğumuzun sünneti gerçekleşti. İnşallah bu çocuklarımıza ay sonunda çok güzel bir sünnet şöleni düzenleyeceğiz" dedi.

150'Yİ BULDU

Belediye'ye yapılan tüm başvuruları kabul ettiklerini ve çocukların sünnetlerinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bir yandan başvurular alınırken, diğer yandan da sıkışma olmasın diye çocuklarımızın sünneti yapıldı. Son derece steril ve hijyenik bir ortamda yapılan sünnetler ağrısız ve sızısız olarak yapılarak, çocuklarımız erkekliğe ilk adımını atmaları sağlandı. İnşallah geleneksel sünnet şölenlerimizi önümüzdeik yıllarda da tekrarlayarak, çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atmalarına vesile oluruz" dedi.

MUHTEŞEM BİR ŞÖLEN YAPILACAK

Sünnetlerin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, Ağustos'un sünnet olan çocuklar için muhteşem bir sünnet şöleni düzenleyeceklerini belirterek, "Şölenimizde sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını atan yavrularımız unutulmaz bir sünnet düğünü yaşayacaklar" dedi.

SÜNNET SONA ERDİ

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak ise 1 Temmuz'dan itibaren bir yandan müracaatları aldıklarını diğer yandan da sünnetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz hafta Cuma günü itibari ile 150 çocuğumuz Belediyemiz tarafından sünnet ettirilerek, erkekliğe ilk adımlarını attılar. Bundan sonra gelen başvurular ve talepler kabul edilmeyecek. 1 Temmuz tarihinden itibaren sünnet şölenimiz gerek yazılı basında, gerekse de Belediye tarafından verilen ilanlarla vatandaşlara duyruldu ve bunun sonucunda gelen yoğun talep sonucunda sayı 150'yi buldu. 1 Temmuz'dan beri hergün ortalama 5 ile 6 tane yavrumuzun sünneti son derece steril ve hijyenik bir ortamda, Belediyemizde yapıldı" dedi.

ŞÖLEN HAZIRLIKLARINA BAŞLANIYOR

cuma günü itibari ile sünnetlerin sona erdiğini belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Bizim sünnetlerimiz tamamlandıktan sonra Belediyemizin organize edeceği muhteşem bir şölen ile çocuklarımızın eğlencesi olacak, takıları takılacak ve Mevlid-i Şerifleri okunacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.