Ahmet Özman;Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman 2008 yılında da çiftçilerin geleceğe umutla bakamadığını belirterek, "Maalesef hükümet kaşıkla verip, kepçeyle alıyor. Durum böyle olunca çiftçilerimiz geleceğe umutla bakamıyor" dedi.

Ahmet Özman;Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar

NASIL İŞİN İÇİNDEN ÇIKACAĞIZ?

2007 yılının desteklerini alamadıklarını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Gübre, mazot ve yem gibi girdi fiyatlarına zam gelmesi yetmezmiş gibi bir de süt fiyatları 0.50 Ykr aşağıya çekildi. Çifçinin artık kendinden başka kimseye güveni kalmadı. Çiftçi sürekli bana 'Ne olacak halimiz?' diye soruyor. Tohumları ekerken üre gübresi 0.55 Ykr iken şimdi 0.75 Ykr, tohum zamanındaki 18/46 denilen DAP gübresinin kilosu 0.80 Ykr iken şimdi 1.20 Ykr. 1 kilo yem 0.60 Ykr, bir kilo süt te Çerkezköy'de 0.60 Ykr. Hal böyle olunca çiftçi nasıl işin içinden çıkacak?" dedi.

2007 YILININ BUĞDAY DESTEKLEMELERİ ALAN ÇOK AZ

Desteklemeleri beklediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "2007 yılında verilmesi gereken buğday desteklemelerini bekleyen 850 çiftçiden sadece 160 tanesi aldı. Hergün telefonlara cevap vermekten kaçıyorum. Bütün çiftçiler bana desteklemeleri soruyor.

DESTEKLEMELER ÖDENSİN

Ayrıca süt ve hayvancılık desteklemeleride bekleniyor. Hayvancılıkla uğraşanların 2007 yılı Mart ayı süt desteklemeleri daha yeni hesaba yatarken, buzağı desteklemeleri daha geriden geliyor. Buzağı desteklemeleri ise 2006 yılı Aralık ayınınki ödendi. Desteklemelerin yatmasını Devletten bekliyoruz.

ÇİFTÇİLİK BİTİYOR

Bir çiftçinin 2006 yılından devlete borcu olsa hemen haciz edilir. Biz desteklemelerimizi biran önce almak istiyoruz. Yoksa çiftçilik yavaş yavaş bitiyor. Bir çiftçimiz geçen sene 3 bin YTL zarar ettiğini öne sürerek traktörünü garaja çekti ve çitfçiliği bıraktı. Hepimizin sonu böyle olmaya doğru gidiyor.

KAŞIKLA VERİP KEPÇE İLE ALIYOR

Hükümet bize kaşıkla verip kepçe ile geri alıyor. Bir yandan çiftçilik girdilerine zam geliyor bir yandan da çitfçinin geliri olan süte indirim oluyor. Eskiden 1 kilo buğday ile 3 kilo gübre alınırken, şimdi 3 kilo buğday ile 1 kilo gübreyi ancak alıyoruz. Hükümet çiftçinin yanındayım diyor, bu nasıl yanımızda olmak?" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.