Akay, ‘Kozuva ayrımcılık yapmamıştır’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitim kampüsü alanına Sosyal Bilimler Lisesi yapma kararı almasının pozitif ayrımcılıkla alakası olmadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Her iki tarafında da mantıklı açıklamaları var. Fakat Süleyman Kozuva açıklayıcı bir geri cevap vermiş. Ben ÇTSO’yu tebrik ediyorum. Kapaklı’da bu şekilde hazır bir yer olmadığından dolayı bu karar böyle verilmiştir” dedi

Akay, ‘Kozuva ayrımcılık yapmamıştır’
01 Mart 2016 Salı 16:48

ÇÖZEMEDİK VE İŞ TIKANDI

Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kapaklı’da ki üç siyasi parti temsilcilerinin ÇTSO ile ilgili yapılan açıklamalarla alakalı konuşan Başkan Akay, “ÇTSO’nun tercihi Çerkezköy’de bir okul yapmak olmuş. Bunun ardından Kapaklı’da ki üç siyasi partinin ilçe başkanlarının bir araya gelerek yaptıkları açıklamada mantıklı aynı şekilde Süleyman Kozuva’nın da verdiği cevapta mantıklı. Şimdi neden oraya yapıldı buraya yapılmadıdan ziyade Kapaklı’da ki alan sıkıntısını düşünelim. Ticaret ve Sanayi Odasının Çerkezköy’e pozitif ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Memur Sokakta eğitim alanı vardı Büyükşehir oraya 600 bin TL Milli Eğitim Bakanlığı da 300 bin TL bütçe ayırdı. Bütçenin ardından kamulaştırması da yapıldı fakat o alanda bin metrekarelik şahsa ait alan kaldı. Şahsa ait bu yeri daha çözemedik ve iş tıkandı” dedi.

ÇTSO YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Her iki tarafında mantıklı açıklamalar yaptığını savunan Vahap Akay, “Başta da söylediğim gibi her iki tarafın da haklılık payı ve mantıklı açıklamaları ama yatırım alan noktasına gelince bu şekilde istenmeyen durumlar ile karşılaşılabiliyor. Ben Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımızı ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyorum” diye konuştu.

BİR ŞEKİLDE TOPARLAMAK GEREKİYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın Romanlılar Derneği ziyaretindeki açıklamaları hakkında da konuşan Başkan Akay, “Sayın Milletvekilimiz Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşların konut ile sıkıntısı TOKİ’nin çözeceği söylenmiş. TOKİ bu sıkıntıyı çözebilir fakat belediye noktasında bu anlamda bir bağlantı yok. Bakanlık gece kondu önleme planı ile ilgili belediyelerden sadece önlem alınmasını istiyor. Onun dışında hazine yer tahsisi yapar, TOKİ’de gelip binalarını diker. Fakat bunun aksi durum olduğunda oradaki insanlara bunu anlatmak çok zor olur. Bağlık Mahallesi küme evler mevkii gerçekten şuan kontrolsüz bir bölge olmuş. Orayı bir şekilde toparlamak gerek. İnşallah Milletvekilimiz bu konuyu yakından takip eder ve çözüme kavuşur” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.