Ayfer Dönmez: Anti laikler, laikliği direkt hedef alıyor

78 yıl önce Anayasa'ya konan laiklik ilkesinin, Anayasa konmasının yıldönümü nedeni ile Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları bir basın açıklaması düzenledi.

Ayfer Dönmez: Anti laikler, laikliği direkt hedef alıyor

"Bizler Mustafa Kemal Atatatürk'ün çizdiği yolda yaşamak ve yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar dimdik ayakta olacağız" diyen CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan yaklaşık 10 yıl önce yaptığı bir konuşmanın bir kısmını dinleterek, "Çok iyi kavranması gereken günümüz Türkiyesi'nde artık anti-laiklerin, gerici unsurların, çağdışı yaklaşımlarıyla Atatürk milliyetçiliği ve laikliği direkt hedef aldığı gerçeğidir" dedi.

Yaptığı basın açıklamasında laikliğin sözlük anlamına ve laiklik ilkesinin esaslarına değinen Dönmez şunları söyledi;

LAİKLİK NEDİR?

"Laiklik, sözlük anlamı olarak; Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olmasıdır.

Laiklik ilkesinin esaslarını ele alırsak, laiklik ancak demokratik yönetimlerde uygulanabilir. Laikliğin somut uygulama biçimi; Anayasamızın 24. maddesinde açıkca belirtilmiştir. Laiklik; temel hareket noktası olarak aklı ve bilimi temel alır. Laik ülkelerde akla ve bilime dayalı olan pozitif hukuk kuralları uygulanır. Dinsel hukuk kuralları dogma olduğu için güncelleştirilemez, dolayısıyla geçen dönem içinde geçerliğini yitirecek toplum ve devlet yaşantısının ihtiyaçlarına cevap veremez. Laik bir devlette herkes istediği dini ve inancı seçebilir, istediği dini ayini ve töreni yapabilir. Hiç kimse, dini ayin ve törenlere katılmaya veya katılmamaya zorlanamaz. Hiç kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz veya suçlanamaz" dedi.

BAŞBAKANDAN İNCİLER!

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Başbakanın yaptığı konuşmanın bir kısmını basına dinleten ve ayrıca konuşmanın o kısmını okuyan CHP Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, "Yaklaşık 10 yıl önce yapılan bir konuşmanın bir kısmı şu şekilde; 'Sonra nedir bu laiklik bir tarif edin diyorsun, tarif etmiyor. Efendim her yerde değişir. E.. Bu ne menem şey yahu... Ama çıkıyor İçişleri Bakanı 'Devlet dine karışır, gerisini niye söylemiyorsun. Din devlete karışır demiyor. Hem laik, hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın ya laik. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması. Durum böyle olunca, ben müslümanım diyenin, aynı zamanda yanına laikim demesi mümkün değil. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.... Bak yalan, koskoca bir yalan..."

BU KONUŞMA BAŞBAKANA AİT

Bu konuşma Türkiye CUmhuriyeti Devleti'nin Başbakanına aittir. İşte niyetleri bu olanlar, o zaman Başkanları olup bu nidaları atanlar, şimdi Türkiye'de iktidarı ele geçirmişlerdir. İşte vahametin öz Türkçesi yukarıdaki 4 dakikalık konuşmada bütün açıklığı ile görülmektedir. Şimdi laikliğin güvencesiyiz diyenlerin gerçek niyetleri ortadadır. Bu niyetlere şimdi örtülen kılıf başlı başına bir komedi-trajedidir.

MHP'DE NASİBİNİ ALDI!

Çok iyi kavranması gereken günümüz Türkiye'sinde artık anti-laiklerin, gerici unsurların, çağdışı yaklaşımlarıyla Atatürk milliyetçiliği ve laikliği direkt hedef aldığıdır. Bugün verilecek Atatürk milliyetçiliği mücadelesi, kendine milliyetçi diye tanımlayıp, seçim meydanlarında ip atan, daha sonra iktidara koltuk değneği olan kişilerin vereceği bir mücadele değildir.

Bu mücadele, sosyal demokratların önderliğinde, ülkenin tüm ilerici unsurlarının, gerçek aydınların, emekçilerin vereceği bir mücadeledir. Ve Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman bugünkü kadar önemli olmamıştır.

KAZANIMLARA SAHİP ÇIKALIM

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in söylediği gibi; bu ahval ve şerait içindeki vazifemiz; bundan 78 yıl önce Anayasaya konan laikliğe ve Cumhuriyet'in bütün kazanımlarına sahip çıkmaktır. Bu kazanımlar bir bir yok etmeye çalışan bu iktidar; biz ulusalcıların varlığını unutmamalıdır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda yaşamak ve yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar dimdik ayakta olacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.