Belediye'den iki yeni sağlık hizmeti daha

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl vatandaşlara ve öğrencilere yönelik düzenlenen sağlık taramaları 2008 yılında da devam ediyor.

Belediye'den iki yeni sağlık hizmeti daha

Belediye sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, biri Şubat ayı, biri de Mart ayı olmak üzere iki tane yeni sağlık taraması yapacaklarını belirterek, "Şubat ayı içerisinde yapacağımız taramada Çerkezköy Belediyesi mücavir alanı içerisinde kalan tüm ilköğretim okullarında Türk Böbrek Vakfı ile birlikte böbrek taraması, Mart ayı içerisinde ise Dünya Göz Hastanesi ile birlikte Çerkezköy merkezde göz sağlığı taraması yapacağız" dedi.

Türk Böbrek Vakfı ile ortaklaşa Şubat ayı içerisinde Çerkezköy Belediyesi'nin mücavir alanında bulunan okullarda böbrek taraması yapacaklarını belirten Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, bu tarama sonucunda böbreklerinde sorun bulunan öğrencilerin gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirileceğini kaydetti.

GEZİCİ TIR GELİYOR

Daha önce vatandaşlara yönelik ücretsiz göz taraması, öğrencilere yönelik ücretsiz böbrek taraması ve kemik yoğunluğu ölçümü gibi sağlık alanında önemli çalışmalar yapan Çerkezköy Belediyesi Mart ayında da Dünya Göz Hastanesi ile işbrilği yaparak, Dünya Göz Hastanesi'nin Gezici Göz Tarama Tırı'nı Çerkezköy'e getiriyor.

DÜNYA GÖZ HASTANESİ İLE İŞBİRLİĞİ

Ücretsiz olarak yapılacak olan göztaraması hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Daha önce yapılan sağlık taramalarına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişlerdi. Dünya Göz Hastanesi ile birlikte yapacağımız bu taramaya da vatandaşların yine ilgi göstermesini bekliyoruz. Dünya Göz Hastanesi'nin ve Belediyemizin ortak çalışması olan bu uygulamada vatandaştan hiç bir şekilde ücret talep edilmeyecek.

HEDEF KİTLE YOKSUL VE DAR GELİRLİLER

Yapılacak olan bu sağlık taramasında dar gelirli ve yoksul kişilerin göz muayenelerini yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Belediyemize kadar gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı ise evlerinden ambulansımızla alarak, taramanın yapılacağı Gezici Sağlık Tırı'na kadar getireceğiz ve muayenelirinin ardından tekrar evlerine bırakacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.