CHP Fevzipaşa'da hükümeti eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayları Faik Öztrak ve Fedahi Güven geçtiğimiz akşam Fevzipaşa Mahallesinde seçime yönelik kahve toplantısı düzenledi.

CHP Fevzipaşa'da hükümeti eleştirdi
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:22

AKP Hükümetini eleştiren ve AKP'nin ülkeyi kötü yönettiğini belirten Öztrak ile Güven, vekil seçildikleri taktirde Tekirdağ için en iyisini yapacaklarını belirterek CHP'nin ülkeyi kalkındıracağı sözünü verdiler.

ÜLKE SOYULDU

Fevzipaşa Mahallesinde kahve toplantısı düzenleyen CHP Tekirdağ Milletvekili adayları Faik Öztrak ve Fedahi Güven hükümete yüklendi.

Kalabalık bir grubun dinlediği iki vekil adayı da ülkenin kötü yönetildiğini belirterek, ülkenin ve vatandaşın soyulduğunu belirtti.

Hiç bir hükümetin bugüne kadar Türkiye'yi bu kadar kötü yönetmediğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Fedahi Güven "Çiftçinin durumu ortada, maalesef üzülerek söylüyorum çiftçi yıl içerisinde yaptığı masrafı çıkartamıyor. Girdiler çok yüksek maliyeti büyüyor ancak AKP İktidarına bakılırsa çiftçinin durumu çok iyi. Terör aldı başını gidiyor, dur diyen yok.Her gün şehit haberi alıyoruz, yüreğimiz yanıyor. Her akşam televizyonlarda bir ana, bir baba feryad ediyor. Ama hükümete göre herşey yolunda, her şey çok iyi. Özelleştirmeler aldı başını gidiyor, özelleştirmelerle ülke soyuldu. Şurda seçimlere 10 gün kaldı, ama Başbakan tuttu seçimlere bu kadar süre kala Petkim'i sattı. Hemde kime sattığını bile bilmeden satışı yaptı, sonra bir baktı ki Petkim'i alanlar Ermeni çıktı. Daha neyi kime sattığını bilmiyor. Bunu da geçtik, neden seçime 10 gün kala elde avuçta ne varsa aceleye getirilerek satılmaya çalışılıyor? Çok güveniyordu ya kendisine! Madem kendisinden bu kadar emin, tekrar iktidar olacağından şüphesi yok o zaman beklesin seçimlere kadar, seçimlerden sonra yapsın özelleştirmeyi. Ama seçimlere 10 gün kalmış, hazır ortalık siyasetten geçilmiyor fırsat bu fırsat diyerek kimse anlamadan, kime sattıklarını bile bilmeden Petkim satılıyor"

AB VE ABD'NİN KÖLESİ OLDUK

"Dış politikamız bitmiş durumda. AB ve ABD neyi emrederse hükümet anında yerine getiriyor. ABD şunu yapıcaksınız diyor AKP Hükümeti anında yerine getiriyor, AB şu tavizi vericeksiniz diyor bunlar anında veriyor. Hiç bir hükümet kendi memurunu, vatandaşını yoksullaştırmak için elinden geleni yaparmı? Ama AKP yapıyor işte. Resmen AB ve ABD'nin kölesi olmuş durumdayız arkadaşlar. Ekonomi'miz bozuk, borçlar almış başını gidiyor, tarım bitti, hayvancılık bitti, Dış İlişkiler kötü, memur ve emeklinin hali ortada, çalışan işçi evini zor geçindiriyor. Bütün bunlar, AKP'nin ülkeyi kötü yönetmesi, ülkenin soyulması, vatandaşı, işçiyi bunalttı. Ama artık buna dur demenin zamanı geldi. Fedahi Güven olarak Tekirdağ 4. sıra Milletvekili adayıyım. Sizlerin teveccühleriyle seçildiğim zaman, Ankara'ya beni gönderdiğiniz taktirde size namus sözü veriyorum, Tekirdağ için, hemşehrilerim için en iyisini yapacağım" dedi.

DAYATMA HÜKÜMETİ KURDULAR

CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Fedahi Güven'in ardından diğer Vekil adayı Faik Öztrak bir konuşma yaptı.

AKP Hükümetinin tamamen dayatma Hükümeti olduğunu belirten Öztrak "Bu hükümet tamamen dayatma hükümeti. Zaten öyle olmasalar derdini anlatan vatandaşa "Al ananı git" derlermi? Bizimle konuşuyor diye bir iş adamının şirketine anında müfettiş gönderirlermi? Kendilerini protesto eden bir yerdeki memuru sürgün gönderirlermi? Ama yaptılar ve hepimiz de bunu gördük. Bizim en büyük derdimiz ülkenin elden gitmesi. Bir ülkenin durumunun iyi olması için öncelikle ekonomisinin iyi olması lazım. Ama bakıyoruz ekonomisi kötü, dış borçlanması en fazla olan ülkelerden birisiyiz. Bizim konumumuzda olan, hani şu G8 ülkeleri adı verilen gelişen ülkeler dış borçlanmayı kapatıyor. Ama biz daha fazla açıyoruz. Dünyayın başka hangi ülkesi bunu yapıyor? İçeride kamu borcu olan iki ülkeden biriyiz. Dünya da bizim gibi sadece bir tane daha var. Diğeri de geliştiği söylenen, ekonomisi iyi olduğunu söylenen, insanının insan gibi yaşandı söylenen ülke olan biziz. Hani nerede? Kim gelişiyor? "Efendim borsa tavan yapmış!" Bize ne kardeşim borsanın yaptığı tavandan? Varmı içimizde borsa oynayan? Hangi çiftçi borsa oynuyor da kazanıyor? Kimin kazandığı, kimin kaybettiği belli. Ama bu millet en güzel cevabı sandıkta verecek" dedi.

HAYVANLAR ERGENE'DEN SU İÇECEK

CHP Tekirdağ Milletvekilleri Fedahi Güven ve Faik Öztrak yaptıkları konuşmanın ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.

Ergene nehrinin akibetini soran bir vatandaşa ise Fedahi Güven "Bizim partimizin yıllardır kurduğu en büyük hayal, ki biz bunu her zaman heryerde söylüyoruz; bize fırsat verildiği taktirde benim çiftçimin hayvanları Ergene nehrinden su içecek. Bizim en büyük hayalimiz bu. Ama bu hükümet maalesef Ergene için hiç bir proje geliştirmedi, geliştirenlerin projesini de görmezden geldi" şeklinde yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.