Ç.T.S.O. Lisesi'nin ihalesi yapıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İstasyon Mahallesi'ne yaptırılacak olan 40 derslikli lisenin ihalesi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Ç.T.S.O. Lisesi'nin ihalesi yapıldı
04 Ağustos 2007 Cumartesi 08:13

ŞAHİN MÜHENDİSLİK YAPACAK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olan 6 firmanın davet usulü ile iştirak ettiği ihaleyi 2 milyon 175 bin YTL artı KDV ile Şahin Mühendislik firması kazanırken, sözleşmenin imzalanmasının ardından 300 takvim gününde 40 derslikli lise inşaatının üstlenici firma tarafından tamamlanarak, Ticaret ve Sanayi Odası'na teslim edileceği öğrenildi.

23 FİRMA DAVET EDİLDİ 6 TANESİ KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan ihaleye Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu tarafından Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olan 23 firmaya davet mektubu gönderdi. Davet mektubu gönderilen 23 firmadan sadece 6 tanesi ihaleye katılırken, toplam 17 firma ise ihaleye hiçbir neden göstermeden katılmadı.

KİMLER KATILDI?

Erna İnşaat, Orka İnşaat, Aksoy Mimarlık, Şahin Mühendislik, Belek İnşaat ve Cengiz Yıldırım İnşaat'ın katıldığı ihalenin ilk turunda en düşük teklifi veren Cengiz Yıldırım İnşaat, Erna İnşaat ve Belek İnşaat elenirken, ikinci tura Orka İnşaat, Aksoy Mimarlık ve Şahin Mühendislik katıldı.

2 MİLYON 750 BİN YTL'YE MAL OLACAK

İhalenin 2. turunda Orka İnşaat ve Şahin Mühendislik birbirine çok yakın teklifler verirken, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve İnşaat Komisyonu yaptığı kısa bir değerlendirme de tercihini Şahin Mühendislik'ten yana kullandı ve 40 derslikli lisenin yapım işini 2 milyon 175 bin YTL karşılığında İnşaat mühendisi Şahin Baysak'ın sahibi olduğu Şahin Mühendisliğe verdi.

6 FİRMA KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli lisenin ihalesi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat komisyonu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu ihaleye Ticaret ve Sanayi Odası'na Üye, SSK ve vergi borcu bulunmayan ve inşaat işleri ile uğraşan 6 firma katıldı.

23 FİRMA DAVET EDİLDİ

Yapılan ihaleye Oda'ya kayıtlı olan 6 firmanın katıldığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkan Yardımıcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva, "Çerkezköy ve Saray'da bulunan toplam 23 firmaya ihalemiz ile ilgili davetiye gönderdik ve katılmalarını istedik. Maalesef ihaleye sadece bölgemizden 6 firma katıldı. İhaleye katılan firmalarımız Erna İnşaat, Orka İnşaat, Aksoy Mühendislik, Şahin Mühendislik, Belek İnşaat ve Cengiz Yıldırım İnşaat'tan oluştu. İhale Komisyonu olarak şartnameyi hazırlarken, ihaleye sadece Odamız Üyelerinin girebileceğini belirtmiş, SSK, vergi borcu olmadığına dair belgeler istemiştik. Ayrıca bu sektörde faaliyet göstermeleri gerekiyordu katılımcı firmaların.

3 TANESİ İLK TURDA ELENDİ

Bu şartları tutan 6 firma ile ihalemiz start aldı. İhale Komisyonu olarak ilk teklifleri aldık. Yaptığımız ilk değerlendirmede 2 milyon 500 bin YTL'nin üzerinde fiyat veren Cengiz Yıldırım İnşaat, Erna İnşaat ve Belek İnşaat elendi. Kendilerine teşekkür ederek, kalan 3 firmadan 2. teklifleri hazırlamalarını istedik.

İKİNCİ TURA 3 FİRMA KATILDI

Bunun üzerine kalan 3 firma 2. teklifleri hazırlayarak İnşaat Komisyonu'na sundu. İkinci tekliflerin açılması ile birlikte Orka İnşaat ve Şahin Mühendisliğin birbirlerine oldukca yakın teklifler verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine İnşaat komisyonumuz ve Yönetim Kurulumuz kısa bir değerlendirme toplantısı daha yaptı. yaptığımız değerlendirmede Şahin Mühendisliğin sahibi Şahin Baysak'ın ve oğlunun İnşaat Mühendisi, kızımının da Mimar olduğu göz önüne alınarak, tercihimizi Şahin Mühendislik'ten yana kullandık ve Orka İnşaat'a teşekkür ederek, Şahin Mühendislik'ten son bir teklif daha vermesini istedik.

SON TEKLİF İSTENDİ

Bunun üzerine Şahin Mühendislik 2 milyon 175 bin YTL artı KDV'ye 40 derslikli bu lisenin inşaatını üstleneceğini ifade etti ve ekstra taahütlerde bulundu. Yani bizim istediğimiz kaliteli malzeme, işçilik çatı gibi şartları da kabul etti. Bunun üzerine ihale sona erdi ve lisenin yapım işi Şahin Mühendisliğe verildi" dedi.

300 GÜNDE BİTECEK

Birkaç gün içinde ihaleyi alan üstlenici firma ile sözleşme yapacaklarını ve yeri teslim edeceklerini belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkan Yardımıcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva, "Ondan sonra üstlenici firma çalışmalara başlayacak ve sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 300 takvim gününde lise inşaatını bitirerek, teslim edecek" dedi.

BEKLEDİĞİMİZ GİBİ

İhaleden önce İnşaat Komisyonu olarak 2 milyon 100 ile 2 milyon 200 bin lira arasında ihalenin sonuçlanmasını beklediklerini belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkan Yardımıcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva, "Bizim tahmin ettiğimiz gibi ihalenin sonuçlanması ve bu işi Ticaret ve Sanayi Odamıza Üye bir şinketin yapacak olması bizleri sevindirdi. İnşallah okulumuz 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılı'na yetişecek" dedi.

U ŞEKLİNDE YAPILACAK

Okulun tabanda 1630 metre bir inşaat alanının olacağını ve toplam 8 bin 300 metre inşaat alanının olacağını belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkan Yardımıcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva,, "Bodrum, zemin ve artı 3 kat şeklinde yapılacak olan lisemiz U şeklinde olacak. Şuanda Fatih Mahallesi ve Kapaklı'da yapımı süren 40'ar derslikli ilköğretim okullarındaki projenin hemen hemen aynısı olacak" dedi.

BİR SONRAKİ YIL HİZMETTE

Okulun çevre düzenlemesinin ise Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Belediyesi'nin katkıları ile yapılacağını belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkan Yardımıcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva, "İnşallah okulumuz 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete girmiş olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.