Doğum oranı ölüm oranının 8 katı

Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgiye göre 2007 yılının ilk 7 ayında Çerkezköy'de 1741 bebek dünyaya "Merhaba" derken, aynı dönem içerisinde 218 vatandaşımız da vefat etti.

Doğum oranı ölüm oranının 8 katı
03 Ağustos 2007 Cuma 08:51

NÜFUS HIZLA ARTIYOR

Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü verilerine Çerkezköy'deki göre doğum oranı, ölüm oranının tam 8 katı olarak gerçekleşirken, doğum oranının bu hızla artması yetkilileri endişelendirdi. İlçedeki nüfusun hergeçen gün arttığını belirten yetkililer, "Çerkezköy'e dışardan gelen göçler ile birlikte yeni doğan bebekler nüfus hızının artmasına önemli etken teşkil ediyor" dediler.

781 ÇİFT EVLENDİ 119 ÇİFT BOŞANDI

2007 yılının ilk 7 ayında 1741 bebeğen dünyaya geldiği ve 218 kişinin vefat ettiği Çerkezköy'de, yine aynı dönemde 781 çift evlenirken, 119 çift ise başta şiddetli geçimsizlik olmak üzere çeşitli nedenlerden evlilik akitlerine son verdiler.

EVLENME SAYISI ARTTI

Çerkezköy'deki evlenme sayılarının da arttığını belirten yetkililer, "İlk 7 ayda neredeyse hergün 3'ten fazla nikah kıyılmış ve çiftler dünyaevine girmiş. Bu rakamda önceki yıllara göre evlilek syısının arttığını gösteriyor" dediler.

DİKKATE ALINMALI

Çerkezköy'deki hızlı nüfus artışının ve göç almasının bu şekilde devam etmesi durumunda ilçenin yakın bir zamanda 500 bin nüfusuna ulaşacağını ve sorunların artacağını belirten uzmanlar, gelecek ile ilgili planlamalar yapılırken, mutlaka bu hızlı nüfus artışının göz önünde tutulması gerektiğini belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.