DSİ SON 18 YILDA TEKİRDAĞ’DA 2 BARAJ 4 GÖLET YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Tekirdağ yaptığı yatırımlarla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

DSİ SON 18 YILDA TEKİRDAĞ’DA 2 BARAJ 4 GÖLET YAPTI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Şubat 2021 Çarşamba 11:22

 “Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Tekirdağ’a yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor” denilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
 
“DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.
 
2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik
 
Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, ’Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. ’dedi.
 
Trakya’nın Mümbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…
Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Tekirdağ ilinde inşa edilen 6 sulama tesisi ile 21 Bin 850dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,’ Böylece Kırklareli topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık11 milyon 225 binTL ilave zirai gelir artışı sağladık.
9 Bin 520 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…
Tekirdağ’ımız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 4adet sulama inşaatı devam ediyor.İnşaatıdevam eden 4adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 9 Bin 520dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık3 Milyon796 binTL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Tekirdağ zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.’dedi.
Tekirdağ’ımıza 2 Baraj ve 4Gölet Kazandırdık.
Trakya’nın ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Tekirdağ’ımızda ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente80 adet Tesis ile797 Milyon 372 Bin 945 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ,’ Tekirdağ’da son 18 yılda 2baraj ve 4 gölet inşa ettik.
 
İnşaatı Devam Eden 4 Gölet ile 9 Bin 520 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.
Diğer taraftan Tekirdağlı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Tekirdağ’ın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 4Göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Tekirdağ’aMemba Kalitesinde İçmesuyu
Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan İnşaatı tamamlanan 2 adetiçmesuyuve 1 adet arıtma tesisi ile toplamda 269 Binkişi için yılda 13,95 milyon m³içmesuyu temin edilmiştir.
Tekirdağ’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz
Ayrıca; Tekirdağ İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 57 adet taşkın koruma tesisi ile 36yerleşim yeri ve 61 Bin 730 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.
 
2 Adet Yeraltı Suni Besleme Depolamasının Çalışmaları Başladı.        
Baraj ve Gölet Çalışmalarımızın yanında düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak olan Yeraltı Suni Besleme Depolamasınınİnşa çalışmalarımız kapsamında; Tekirdağ ilimizde 2 adet yeraltı suni besleme depolama tesisi çalışmalarımız devam etmektedir.
Ergene Nehrine Sahip Çıktık
Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için Ergene Havzası’nda son teknolojiye sahip 6 adetileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve 1 adet kolektör inşa ettik ve hepsini hizmete aldık.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.