EK bina yetişmeyecek mi?

Tekirdağ'ın en başarılı liselerinden biri olmasına rağmen derslik yetersizliği yüzünden ikili eğitim ve öğretim veren, bu alanda da Türkiye'de tek olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin yapımına geçtiğimiz yıl başlanan 21 derslikli ek binasının eğitim ve öğretimin 2. dönemine yetiştirilmesinin çok zor olduğu öğrenildi.

EK bina yetişmeyecek mi?

Derslik yetersizliği nedeni ile Türkiye genelinde ikili eğitim ve öğretim veren tek Anadolu Lisesi olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, bu özelliğini ek binanın eğitim ve öğretime hazır hale getirilememesi nedeni ile 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın 2. döneminde de koruyacak. Kaba inşaatı aylarca önce biten ve ince işçilik çalışmalarının ise uzun süredir devam ettiği Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Ek Bina inşaatının içinde çalışmaların sürdüğü ve iki bina arasında kablo, kalorifer bağlantıları vs. gibi çalışmaların devam ettiği öğrenilirken, ek binanın en erken Mart veya Nisan ayı başında hizmete açılabileceği öğrenildi.

Ek bina inşaatını yapan müteahidin okulu henüz Milli Eğitime teslim etmediği ifade edilirken, halen 16 derslikte, 764 öğrencinin eğitim ve öğretimine ikili olarak devam ettiği Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, veliler ve öğretmenler biran önce ek binanın tamamlaarak, okulun normal eğitim ve öğretime geçmesini istiyorlar.

İşin sıkı tutulması halinde ek binann eğitim ve öğretimin 2. yarısına yetişmemesi için hiçbir nedenin bulunmadığını belirten eğitim gönüllüleri, "Eğer müteahit firma ikaz edilse, uyarılsa ek bina 2. dönem ile birlikte hizmete açılırdı. Şimdi binanın açılması için en az 1-2 ay süreye ihtiyaç olduğu konuşuluyor, söyleniyor. Yetkililerden isteğimiz ek binanın kalan işleri biran önce fakat düzgün bir şekilde bitirilsin, ondan sonra da kontrolü yapılarak teslim alınsın.

Çünkü teslim alınan 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu'nda, daha eğitim ve öğretime başlamadan sorunlar çıkmayabaşladı. Kalorifer tertibatının patladığını duyduk. Aynı olayın bu ek binadada yaşanmaması için önlem alınmalı" dediler.

ÇITA YÜKSELECEK

Ek binanın hizmete girmesini sabırsızlıkla bekleyen veliler ve okul yöneticileri, ek binanın hizmete girmesi ile birlikte normal eğitim ve öğretime geçeceklerini ve okulun başarı çıtasını daha yukarılara taşıyacaklarını belirtirlerken, yeni binanın faaliyete geçmesi ile birlikte fiziki anlamda büyük bir rahatlama yaşayacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.