Eşleştirme desteği 4 ülkede hizmet vermeye başladı

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü Çerkezköy Sinerji Odağı Temsilcisi Gülten Çakır, KOSGEB desteklerinden 'Eşleştirme desteğinin’ 2014 yılı itibariyle 4 ülkede hizmet vermeye başladığını açıkladı. KOSGEB Eşleştirme Desteği ABD, Almanya, Hollanda ve Bosna Hersek'te merkezleri faaliyete geçirildi

Eşleştirme desteği 4 ülkede hizmet vermeye başladı
18 Haziran 2014 Çarşamba 07:42

KOSGEB (Küçük Orta Büyüklükte İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı) Eşleştirme Desteği kapsamını genişletiyor.  KOSGEB Çerkezköy Sinerji Odağı Temsilcisi Gülten Çakır,"2014 yılı itibariyle hem sayı hem ülke bakımından artış gösteren eşleştirme birimleri bu sene itibariyle 4 ülkede hizmet vermektedir" dedi.
EŞLEŞTİRME DESTEĞİ NEDİR?
KOSGEB Çerkezköy Sinerji Odağı Temsilcisi Gülten Çakır, eşleştirme desteği hakkında bilgi verdi. Eşleştirme desteğinin 4 ülkede açılan temsilcilik ve irtibat bürolarıyla hizmet vermeye başladığını belirten Çakır, program süresince destekten 15 bin TL yararlanma imkanı olduğunu söyledi. Eşleştirme desteğinin unsurlarını sıralayan Gülten Çakır, öncelikle işletmelerin Eşleştirme Merkezleri'nden alacağı danışmanlık, organizasyonel ve daimi sergi alanı hizmetlerine destek verildiğini belirtti. Çakır, Danışmanlık Hizmetleri, Organizasyonel Hizmetler ve Daimi Sergi Alanı Hizmetleri'ni tek tek açıkladı.
DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
Eşleştirme merkezlerinden alınacak hizmetler kapsamındaki Danışmanlık Hizmetlerini anlatan Çakır, "Pazar araştırması, potansiyel işbirliği yapılabilecek işletme araştırması, taleplerin iletilmesi, fuar araştırması, makine-teçhizat ve teknoloji araştırması, yerel mevzuat araştırması, finans kaynakları araştırması, yatırım/fizibilite araştırması, sözleşme hazırlama, insan kaynakları araştırması ve benzeri  hizmetlerdir" dedi.
ORGANİZASYONEL HİZMETLER
Organizasyonel hizmetleri daha sonra açıklayan Çakır, bunları ise şöyle tanımladı: "Projeksiyon, bilgisayar gibi ofis araçları tedariği, telefon, faks, internet  hizmeti, yurt dışı ticari ziyaret organizasyonu yapılması, şoför/araç kiralamaya yardım hizmeti, havaalanı transfer hizmeti, bankacılık/sigorta/güvenlik hizmetleri, toplantı salonu kiralama, vize/davet mektubu hazırlama hizmeti, otel rezervasyonu hizmeti, tercümanlık, çeviri hizmetleri, fuara katılım/temsil ve benzeri  hizmetlerdir."
DAİMİ SERGİ ALANI HİZMETLERİ
Çakır son olarak Daimi Sergi Alanı Hizmetleri hakkında bilgi verdi. Çakır, "Kapalı alan tahsisi, stant konstrüksiyonu, stant dekorasyonu, ürünlerin yurt içindeki depo ile daimi sergi alanı arası gidiş/dönüş nakliyesi, ürünlerin yurt dışı indirme/depolama/yükleme işlemleri, daimi sergi alanının  genel güvenlik ve genel temizlik hizmetleri, ürünlerin gümrük işlemleri  ile yurt dışı nakliye sigortalama işlemleri ve benzeri  hizmetlerdir" diyerek daimi Sergi Alanı Hizmetlerini açıkladı.
ÜST LİMİT 15 BİN TL
KOSGEB Çerkezköy Sinerji Odağı Temsilcisi Gülten Çakır, Eşleştirme Desteği'nde üst limitin 15 bin TL olduğunu belirtirken, "Program süresince KOSGEB olarak Eşleştirme Desteği'nden yararlanacak KOBİ'lerimiz üst limit olarak 15 bin TL'ye kadar hibe alabilecek" diye konuştu.
4 ÜLKEDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Gülten Çakır son olarak KOSGEB'in yeni destekleri arasında bulunan Eşleştirme Desteği'nin 4 ülkede hizmete girdiğini söyledi. Çakır, "2014 yılı itibariyle hem sayı hem ülke bakımından artış gösteren eşleştirme birimleri bu sene itibariyle 4 ülkede hizmet vermektedir. Bu ülkeler ve irtibat adresleri şöyle ABD Şikago Eşleştirme Merkezi, Almanya Köln Eşleştirme Merkezi, Hollanda Lahey Eşleştirme Merkezi, Bosna Hersek Saray Bosna Eşleştirme Merkezi. Daha fazla bilgi almak isteyen KOBİ temsilcilerimiz KOSGEB Çerkezköy Sinerji Odağı ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze müracaat edebilirler" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.