İlave imar planı kabul edildi

Kızılpınar Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın Başkanlığı'nda Belediye Meclis Salonu'nda yapılırken, toplantıda bir önceki Meclis toplantısında kabul edilen 1/5000'lik ve 1/1000'lik ilave imar planının onaylanması oy birliği ile kabul edildi.

İlave imar planı kabul edildi

Meclis toplantısındahn önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar'da yaşayan tüm vatandaşların Belediye'nin hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek, "Vatandaşlar Belediye Meclisimizden, Belediyemizden, çalışanlarımızdan son derece memnunlar. Bunu şifai olarak bizlere ifade ediyorlar. Bundan çok mutluluk duyuyorum" dedi.

YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK

Kızılpınar Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı herzaman olduğu gibi Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2008 yılı içerisinde yapılmamış yol belde de bırakmayacaklarını belirterek, "2009 yılı, bizim rötüj yılı olacak. Beldemizi güzelleştirme ve yeşillendirme yılı olacak" dedi. Kış dolayısı ile beldede olumsuz bir durumla şuana kadar karşılaşmadıklarını ve yağan yağmurlardan dolayı sel felaketi yaşamadıklarını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Özellikle yağmurlarda sel felaketi yaşanmamasında ürettiğimiz projeler, aldığımız önlemler ve yaptığımız çalışmalar etkili oldu" dedi.

YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Bahar döneminde yapacakları çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Uzun Sokağa büyük bir park yapıyoruz. Şuanda ağaçlandırma çalışmasını tamamladık. Bu parkın oturma grupları ve parketaşı ise önümüzdeki günlerde döşenecek. Ayrıca burayabir de havuz yapmayı planlıyoruz" dedi.

Yine Selvipınar Caddesi ve bağlı yollarının kilit taşı yapılacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Sağlık Ocağı'nın yanındaki parkta ağaçlandırma çalışmasının tamamlanacağını ve buraya oturma grupları ile oyun gruplarının konulacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yine Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki parkın tamamlanacağını ve Gültepe Mahallesi4nde bulunan toprak döküm sahasının yanındaki sokağın yolunun kilittaş döşeneceğini belirterekKaltal Caddesi ve bu caddenin enarındaki sokakların yollarının ve kaldırımlarının parketaş ile döşeneceğini, kaldırımlarının yapılacağını kaydetti.

HERKES MEMNUNMUŞ

Kızılpınar'da yaşayan tüm vatandaşların Belediye'nin hizmetlerinden memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Vatandaşlar belediye Meclisimizden, Belediyemizden, çalışanlarımızdan son derece memnunlar. Bunu şifai olarak bizlere ifade ediyorlar. Bundan çok mutluluk duyuyorum" dedi.

"Projeyi biz üretiyoruz ama uygulamayı Belediye personelimiz yapıyor. Bu çorbada onların tuzu, emeği çok fazla. Bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyorum" diyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, kendilerinin en büyük eksikliğinin yaptıkları projeleri, hayata geçirdikleri işleri vatandaşlara iyi anlatamamak olduğunu kaydetti.

HALKA ÇALIŞMALARI ANLATIN

Meclis Üyelerinden Belediye'nin çalışmalarını halka anlatmalarını isteyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2009'un Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlere kadar hizmetlerinin aynı şekilde devam edeceğini ve seçim dolayısı ile ekstra bir çabanın içerisine girmeyeceklerini belirterek, "Seçiliriz, seçilmeyiz, bu bizim için çok önemli değil ama çalışmalarımız aynı hız ve tempo ile devam edecek. Bizden sonraki gelen yönetime ise tören ile Belediye'yi teslim edeceğiz. Başkaları gibi kaçmayacağız" dedi.

UFKUNU AÇTIK BELDEMİZİN

Yaptıkları çalışmalar ile beldenin ufkunu açtıklarını, Kızılpınar'ı yatırımcıların gözdesi haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, ayrıca Özel Çerkezköy Hastanesi'nin kızılpınar'a yapacağı yatırım için sona geldiklerini ve arsanın tapusunun önümüzdeki günlerde alınacağını ve ihaleye çıkılacağını ifade etti.

GÜNDEME GEÇİLDİ

Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın konuşmasının ardından Kızılpınar Belediye Meclisi saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Meclis gündeminin 2. maddesinde yer alan 1/5000'lik ve 1/1000'lik ilave imar planının onaylanmasının görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Fen İşleri yetkilileri, söz konusu ilave imar planının bir önceki Meclis'te kabul edilen uygulama olduğunu ve alanın toplam 1.462 dönüm olduğunu kaydettiler. Yaptıkları uygulama neticesinde 127 bin 644 metrekare kamuya ait alanın oluştuğunu, 77 bin 514 metrekare yeşil alanın ayrıldığını belirten Fen İşleri yetkilileri, yine bu çalışmada eğitim alanlarının, sağlık alanlarının ve ibadet yerlerinin ayrıldığını ifade ettiler.

2 BİN 500 YENİ PARSEL OLUŞTU

Uygulama sonucunda büyüklüğü 450-500 metre büyüklüğünde değişen toplam 2 bin 500 parselin oluştuğunu belirten Belediye Fen İşleri yetkilileri, söz konusu alanda imarın 2 kat olduğunu fakat yeşil alanının ise 3 katı kurtardığını belirterek, söz konusu yerde 4 kata izin verilmesi durumunda ise kamulaştırma yapılması gerektiğini belirttiler. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili Meclis Üyelerinin görüşlerini açıklamasının ardından 1/5000'lik ve 1/1000'lik ilave imar planı Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

TOPLU KONUT ALANI TOPLU KONUTTAN ÇIKARILDI

Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan İmar Komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Bir önceki toplantıda Komisyona havale edien 477 ada 1 nolu poarseldeki toplu konut alanının, toplu konuttan çıkartılması İmar Komisyonu'ndan da gelen olumlu rapor üzerine oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin 4. ve 5. maddeleri olan Ramazan Aktepeli'nin geçici işçi olarak çalıştırılmasının vize edilmesi ve Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 3. derece de görevine vakalet edilmesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin son maddesin de ise dilekçeler görüşüldü.

BORÇLARIN FAİZİ SİLİNDİ

Belediye Meclisi'ne verilen ilk dilekçe olan Öz Örnek Halı Saha'nın birikmiş kira borçlarının faizinin silinmesi talebi, işletmecinin kiralarını toptan ödediği için oy birliği ile kabul edilirken, Fikret Irmak'ın 487 ada 3 ve 4 nolu parselde bulunan akaryakıt istasyonu alanının yap-işlet-devret modeli ile uzun süreliğine kiralama istemi ise Meclis tarafından red edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.