Kasım ayı ilk oturumu yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kasım ayı ilk oturumu yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Kasım 2020 Salı 11:33


Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Akay, Covid-19 hastalığına yakalanan Meclis Üyelerimiz İrfan Ak ve Kemal Buzkuş’a ‘Geçmiş olsun’ temennisinde bulunarak, ‘Acil Şifalar’ diledi. Geride bıraktığımız Ekim ayının Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Pandemi koşullarında yine aynı heyecan ve coşku ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı’nı ve Kurtuluş Günümüzü kutladık. Ancak ertesi gün, 30 Ekim’de acı bir şekilde aldığımız deprem haberi ile bütün gündemimiz İzmir oldu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Kurtarma çalışmalarında canla ve başla çalışan ekiplere şükranlarımı iletiyorum” dedi.

  DEPREMZEDELER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.   Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek ilk olarak Belediye Meclisi’nin 07.10.2020 gün ve 2020/91 sayılı kararında Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyonu kararları hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  
  GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
  Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan muhtelif parsellerde bulunan Belediye hisselerinin satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.10.2020 gün ve 96 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi ile gündemin 4. maddesinde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 23.10.2020 gün ve 17 sayılı Görev ve Çalıma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
   Meclis gündeminin 5. maddesinde yer alan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 29.06.2020 gün ve 23858 sayılı Uygulama İmar Planı değişikliği talebi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.10.2020 gün ve 97 Sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
  DEPREM ÇALIŞMA KOMİSYONU KURULDU
  Meclis gündemine sonradan ilave edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 28.10.2020 gün ve 45 sayılı hibe şirket için Meclis kararı alınması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, MHP Grubu adına Meclis Üyeleri Koray Önsel ve Habip Çelik tarafından verilen önerge doğrultusunda Çerkezköy Belediye Meclisi’nde Deprem Çalışma komisyonu oluşturuldu. Oluşturulan Deprem Çalışma Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Gökay Keleşoğlu, AK Prati Grubu’ndan Mikail Çelik, MHP Grubu’ndan Koray Önsel ve İYİ Parti Grubu’ndan Dilek Köksal oy birliği ile seçildiler.
  Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Kasım Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.