Kaymakamlığa ek bina

Çerkezköy Adliyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, İcra Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Nüfus müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık Makamı ve Yazı İşleri Müdürlüğü gibi kurumları bünyesinde barındıran Çerkezköy Hükümet Konağı'na ek bina yapılması için start verildi.

Kaymakamlığa ek bina
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:23

START VERİLDİ

Mevcut Hükümet Binası'nın hergeçen gün büyüyen ve gelişen Çerkezköy'ün yükünü kaldıramaması ve özellikle Çerkezköy Adliyesi'nin fiziki mekan bakımından önemli sorunlar ile karşı karşıya kalması nedeni ile harekete geçen Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan ve Belediye Başkanı Ali Ertem, Hükümet Binası'nın yanına toplam 600 metrekare kullanım alanı olan yeni bir ek binanın yapılabilmesi için startı verdiler.

600 METREKARE KULLANIM ALANI OLACAK

Çerkezköy Hükümet Konağı'na bitişik olarak yapılacak olan ek binanın tabanda 150 metrekare inşaat alanı olacağını belirten Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, "4 katlı olarak yapılacak ek binanın iki katını Adliye'ye, iki katını da diğer müdürlüklere tahsis edeceğiz. Ek binanın tamamlanması ile birlikte Hükümet Binası ve Adliye rahatlayacak" dedi.

RAHATLAMA OLACAK

Adliye Sarayı yapılmasının gündemde olduğunu fakat yapılana kadar 1-2 yıllık sürenin geçebileceğini belirten Kaymakam Abdullah Durukan, "Adliye Sarayı yapılana kadar belirli bir sürenin geçeceğinden hareketle böyle bir karar aldık. İleride Adliye Sarayı yapılırsa, yeni yapılan binanın diğer iki katını diğer müdürlüklere tahsis edebiliriz" dedi.

PROJESİ BEDAVA ÇİZİLECEK

Yeni yapılacak ek binanın projesini İnşaat Mühendisi İsmail Akın'ın hiçbir ücret talep etmeden çizeceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Çerkezköy'ün yerel imkanları ile yani Kaymakamlık, yerel yönetimler, esnaf, sanayici iş birliği ile ek binanın inşaatını tamamlayacağız ve ek bina tamamlandığı zaman şuanda Hükümet Binası'nda yaşanan yoğunluk kalmayacak" dedi.

TEMELİ EN KISA SÜREDE ATILACAK

Ek binanın projesinin çizilmesinin ardından hemen harfiyat çalışmalarına başlanacağını ve 4 katlı ek binanın temelinin atılacağını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, 'Ek binayı kısa zamanda Çerkezköy esnafının, sanayicilerinin, yerel yönetimlerinin ve halkımızın katkıları ile tamamlayacağımızı uumut ediyorum. İnşallah temel atıldıktan kısa bir süre sonra ek bina tamamlanacak" dedi.

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

Yeni yapılacak ek binanın Hükümet Binası'nın Atatürk Viyadüğü tarafına yapılacağını belirten İnşaat Mühendisi İsmail Akın, "Birkaç gün içerisinde proje çalışmalarını tamamlayıp, teslim edeceğiz. Böylesine güzel ve anlamlı bir projeyi çizdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah en kısa zamanda temeli atılır ve inşaat başlar" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.