Lisenin yeri teslim edildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İstasyon Mahallesi'ne yaptırılacak olan ve 2 milyon 175 bin YTL'ye mal olacak olan 40 derslikli lisenin ihale sözleşmesi imzalanarak, okulu yapacak olan üstlenici firmaya yer teslim edildi ve harfiyat çalışmaları başladı.

Lisenin yeri teslim edildi
11 Ağustos 2007 Cumartesi 08:08

300 GÜNDE TESLİM EDİLECEK

40 derslikli lisenin ihale sözleşmesinin imzalanmasında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, yapılan ihalede fiyatın İnşaat Komisyonu ve Yönetim Kurulu'nun tahmin ettiği noktalara çekildiğini belirterek, 40 derslikli Ç.T.S.O. Lisesi'nin 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete açılacağını belirtti.

6 FİRMA KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak 40 derslikli lisenin ihale süreci ile ilgili de bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan ihaleye Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu tarafından Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olan 23 firmaya davet mektubu gönderilodiğini ve bu avet mektubu gönderilen 23 firmadan sadece 6 tanesinin ihaleye katılırken, toplam 17 firmanın ise ihaleye katılmadığını ifade etti.

KİMLER KATILDI?

Erna İnşaat, Orka İnşaat, Aksoy Mühendislik, Şahin Mühendislik, Belek İnşaat ve Cengiz Yıldırım İnşaat'ın katıldığı ihalenin ilk turunda en yüksek teklifi veren 3 firma olan Cengiz Yıldırım İnşaat, Erna İnşaat ve Belek İnşaat'ın ihaleden elendiğini ve ikinci tura Orka İnşaat, Aksoy Mimarlık ve Şahin Mühendisliğin katıldığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, İkinci turda zarflar açıldığında Aksoy Mühendisliği'nin teklifinin diğer iki teklife göre yüksek olduğunu belirterek, "Diğer iki firmanın fiyat teklifi arasında çok büyük bir fark yoktu. Bunun üzerine Yönetim Kurulumuzfirmaların deneyimini göz önüne alarak, pazarlık yaparak ve seçme yetkisini kullanarak Şahin Mühendisliği tekrar Komisyonun ve Yönetim Kurulu'nun huzuruna çağırdı. Ve yapılan pazarlık usülü ile ihale 2 milyon 174 bin YTL'de noktalandı" dedi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından üsltenici firma olan Şahin Mühendislik'in çalışmalara başlayacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Odamız için, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimiz için, Üyelerimiz için, bölgemiz gençleri için hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah açılışını gelecek yıl, hep birlikte yaparız. İhalenin üstlenici firması olmaya hak kazanan Şahin Mühendisliğe de başarılar diliyorum" dedi.

6 FİRMA KATILDI

Yapılan ihaleye Oda'ya kayıtlı olan 6 firmanın katıldığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Çerkezköy ve Saray'da bulunan toplam 23 firmaya ihalemiz ile ilgili davetiye gönderdik ve katılmalarını istedik. İhaleye bölgemizden 6 firma katıldı. İhaleye katılan firmalarımız Erna İnşaat, Orka İnşaat, Aksoy Mühendislik, Şahin Mühendislik, Belek İnşaat ve Cengiz Yıldırım İnşaat'tan oluştu. İhale Komisyonu olarak şartnameyi hazırlarken, ihaleye sadece Odamız Üyelerinin girebileceğini belirtmiş, SSK, vergi borcu olmadığına dair belgeler istemiştik. Ayrıca bu sektörde faaliyet göstermeleri gerekiyordu katılımcı firmaların.

3 TANESİ İLK TURDA ELENDİ

Bu şartları tutan ve ihaleye katılan 6 firma ile ihalemiz başladı. İhale Komisyonu olarak ilk teklifleri aldık. Yaptığımız ilk değerlendirmede diğer 3 firmanın üzerinde fiyat teklifi veren Cengiz Yıldırım İnşaat, Erna İnşaat ve Belek İnşaat elendi. Kendilerine teşekkür ederek, kalan 3 firmadan 2. teklifleri hazırlamalarını istedik.

İKİNCİ TURA 3 FİRMA KATILDI

Bunun üzerine kalan 3 firma 2. teklifleri hazırlayarak İnşaat Komisyonu'na sundu. İkinci tekliflerin açılması ile birlikte Orka İnşaat ve Şahin Mühendisliğin birbirlerine oldukca yakın teklifler verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine İnşaat Komisyonumuz ve Yönetim Kurulumuz kısa bir değerlendirme toplantısı daha yaptı. Yapılan değerlendirmenin ardından Yönetim Kurulumuz firmaların deneyimini göz önüne alarak, pazarlık yaparak ve seçme yetkisini kullanarak Şahin Mühendisliği tekrar Komisyonun ve Yönetim Kurulu'nun huzuruna çağırdı. Ve yapılan pazarlık usülü ile ihale 2 milyon 174 bin YTL'de noktalandı" dedi.

FİYAT MAKUL

İhalenin İnşaat Komisyonu ve Yönetim Kurulu'nun tahmin ettiği fiyatlarda sonlandırıldığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, geçtiğimiz günlerde Çorlu'da yapılan 40 derslikli okulun ihalesinin 2 milyon 350 bin seviyelerinde sonlandığını belirterek, "İhalenin en ideal noktada, makul noktada sonuçlandını düşünüyorum. Zaten maliyet analizleri de okulun ihalesinin 2 ile 2.2 milyon YTL arasında sonuçlanacağını tahmin ediyorduk. Beklenildiği gibi oldu" dedi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından üstlenici firmanın çalışmalara başlayacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin, "Biz, herhangi bir konunun maceraya dönüşmemesi için, risk payını ortadan kaldırmak için zorluklara meydan vermemek için çok seçici olacağız, müteahidi zorlayacağız. Bu arada Ç.T.S.O. kendi üzerine düşen sorumlulukları harfiyen yerine getirecek" dedi.

KALİTELİ OLACAK

Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin'in konuşmasının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan üstlenici firmanın sahibi Şahin Baysak, "Bu ihalede çok küçük farklılıklardan dolayı firmamızı tercih ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Buradan tüm kamuoyuna şu sözü veriyorum, inşaat çok kaliteli olacak ve inşaatın her aşamasında başında bulunacağım. Kısmet olursa yarından itibaren harfiyat çalışmalarına başlayacağız" dedi.

U ŞEKLİNDE YAPILACAK

Okulun tabanda 1630 metre bir inşaat alanının olacağını ve toplam 8 bin 300 metre inşaat alanının olacağını belirten Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Komisyonu Başkanı Ünsal Erciyas ta fiyatın makul bir noktada olduğunu belirterek, "Bodrum, zemin ve artı 3 kat şeklinde yapılacak olan lisemiz U şeklinde olacak. Şuanda Fatih Mahallesi ve Kapaklı'da yapımı süren 40'ar derslikli ilköğretim okullarındaki projenin hemen hemen aynısı bizil lisemizde de uygulanacak" dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından 40 derslikli lisenin sözleşmesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tuncel Çetin ve Şahin Mühendislik'in sahibi Şahin Baysak arasında imzalandı. İmza töreninin ardından okulun yapılacağı arsa ile ilgili bilgi veren Şahin Baysak, daha sonra okulun yapılacağı alana giderek, buraya gelen Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirdi.

YÖNETİMDE ÇATLAK!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Mandalı, okulun ihale sözleşmesinin imzalanmasının üzerinden 24 saat geçmeden yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. Okulun ihalesinde, en düşük teklifi Orka İnşaat'ın vermesine rağmen ihalenin Yönetim Kurulu Üyeleri Ünsal Erciyas ve N. Yaşar Öztürk'ün baskıları ve yönlendirmesi sonucu Şahin Mühendisliğe verildiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Mandalı, "Yapılan ilk oylamayı Orka İnşaat kazandı ama daha sonra bir oylama yapılması istendi ve ihale Şahin Mühendisliğe verildi. Burada iki arkadaşımızın yönlendirmesi ve baskıları rol oynadı" dedi.

Kendisinin iki firma ile hiçbir alıp veremediğinin olmadığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Mandalı, "Yapılması gereken iki firma da çağrılacaktı ve eksiltme usülü ile ihaleye devam edilecekti. Ama bu yapılmadı, Şahin Mühendislik'ten 3. bir teklif daha alındı ve ihale bu firmaya verildi" dedi. Tüm bu gelişmelere rağmen Oda tarafından yaptırılacak olan 40 derslikli lisenin harfiyat çalışmalarına önceki gün başlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.