Mevlana'da eğitim başlıyor

İl Özel İdaresi tarafından Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ne yaptırılan 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu 2. dönemin başlayacağı Pazartesi günü eğitime başlayacak. Okul eğitime başlayacak fakat okula ulaşım sorununun da yetkililer tarafından çözülmesi gerekiyor.

Mevlana'da eğitim başlıyor

Fatih, Bağlık ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalleleri'nde yaşanan derslik sıkıntısını gidermek ve bu mahallerde bulunan okullardaki öğrenci yoğunluğunu azaltmak amacı ile geçtiğimiz yıl yapılmaya başlanan 40 derslikli okul hazır duruma getirildi ve Pazartesi günü eğitime başlayacak.

OKULA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

2. Dönem eğitime başlayacak olan Mevlana İlköğretim Okulu'na gidecek olan öğrenciler kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Şimdiye kadar yaklaşık 450 öğrencinin kayıt veya nakil yaptırdığı okul 1200 öğrenci kapasitesine sahip.

Okulun tüm sınıf donanımları tamamlanırken, YKK Fabrikası tarafından da okulun Bilgisayar Laboratuarı'nın bilgisayarları alınmış durumda. Okulun içinde 40 dersliğin yanı sıra 2 Fen Laborauvarı, 1 Bilgisayar Laboratuarı, kantin, çok amaçlı salon ve 2 katlı bir kütüphane mevcut.

HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Fatih Malallesi'ne yapılan Mevlana İlköğretim Okulu'nda öğrenciler için herşey düşünülmüş. Çok şık lavabolar, balkonlar, oyun bahçesi ve çok amaçlı salonun bulunduğu okulda ayrıca özürlü öğrenciler içinde ayrı tuvaletler ve asansör bulunuyor.

OKUL İÇİNDEKİ ANA OKULU TAMAMEN BAĞIMSIZ

1200 öğrenci kapasitesinin yanında labaratuvarlarında bulunduğu okulda ayrıca bina içerisinde olupta tamamen bağımsız olan yani girişi farklı olan bir de anaokulu bulunuyor.

3 MAHALLE DE RAHATLAYACAK

Fatih Mahahlesi'nde yapımı tamamlanan 40 derslikli ilkögretim okulunun hizmete girmesi ile Devlet Hastanesi civarinda oturan öğrenciler ile Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Bağlık Mahalleleri'nde oturan birçok ögrenci yeni ilkögretim okulunda eğitim hayatlarını sürdürecekler. Yeni okulun hizmete girmesi ile birlikte İnci Narin Yerlici, Nurullah Narin ve 75. Yıl İlköğretim Okulları'nın sınıf mevcutlarinda önemli bir rahatlama olacak.

HASTANE CİVARI RAHAT FAKAT BAĞLIK TARAFINDAN VE OTOBANIN KARŞISINDAN GELEN ÖĞRENCİLER SORUNLU

2. döneme Pazartesi günü başlayacak olan Mevlana İlköğretim Okulu'nu gören herkes okula hayran kalırken tek sorun ulaşım olarak gözüküyor. Hastane civarından gelecek öğrenciler için geçtiğimiz sene içerisinde yapılan yollar biraz rahatlama getirirken, Bağlık Mahallesi'nden gelecek olanlar ve ayrıca otoban yolunun karşısından gelecek olanlar birçok sorun yaşayacaklar.

BAĞLIK TARAFINDAN GELEN YOL YOK

Bağlık tarafından gelen öğrencilerin okula ulaşımı okulun arkasında bulunan gecekondu evlerin arasından olacak. Ama oradaki yollarda tamamen çamur deryası. Okula ulaşım için tek sorun bu değil. Bir sorunda otoban yolunun karşısından okula gelecek öğrencilerin durumu ne olacak. En azından otobana bir üst geçit yapılmalı.

ÇEVRE DÜZENLENMESİ DE YAPILMALI

Vatandaşlar okula ulaşımın sağlanmasını isterken, "Okulumuz gerçekten çok güzel olmuş. Emeği geçen herkeze çok teşekkür ediyoruz. Ama bu kadar güzel bir okulun bahçesinin çamur olması yakışmayan bir durum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Ayrıca aramızda otobanın karşısında oturanlarda var. Bunların okula ulaşımı nasıl olacak. Buraya bir üst geçit yapılması bizlerin içini rahatlatacak " dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.