Mevlana'daki sıkıntı geçici olarak çözülüyor

İkinci dönemin başında eğitim ve öğretime başlayan 40 derslikli Mevlana İlköğretim Okulu'na Bağlık Mahallesi'nden giden öğrencilerin yol sorununu çözmek için Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi harekete geçti. Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi yol sorununa el atarak öğrencileri okula ulaştırmak için ücretsiz servis koyacak.

Mevlana'daki sıkıntı geçici olarak çözülüyor
16 Şubat 0008 Cumartesi 00:00

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, "Öğrencilerimizin okula ulaşımını Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediyesi olarak biz ortaklaşa şekilde servislerle yapacağız. Bu servisler tamamen ücretsiz olacak. Öğrenci velilerinden hiçbir şekilde servis parası alınmayacak" dedi.

Mevlana İlköğretim Okulu'na gidebilmek için birçok sorunla karşılaşan öğrenciler için Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi bir çözüm buldu. Kaymakamlık Ve Belediye tarafından üretilen formül ile dönem sonuna kadar bu bölgeden okula gidecek öğrenciler, servis ile okula ulaştırılacaklar.

KAYMAKAMLIK ÜST GEÇİT İÇİN TEMASTA

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Mevlana İlköğretim Okulu'na özellikle otobanın karşısında bulunan öğrencilerin ulaşımı gerçekten sıkıntı yatarıyor. Otobana üst geçit yapmak Karayollarının görevi. Çerkezköy Kaymakamlığı da o bölgeye üst geçit yapılması için Karayolları ile irtibata geçmiş durumda" dedi.

PLANLAR YAPILABİLİRDİ

Otobanın karşısında bulunan öğrencilerin İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu'na gönderilecek şekilde bir planın yapılabilirliğinden söz eden Başkan Ali Ertem, "Otobanın karşısından Mevlana İlköğretim Okulu'na gidecek öğrenciler için üst geçit yapmak Karayollarının görevi. Burada bulunan öğrenciler İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu'na gidecek şekilde bir planlama yapılabilirdi aslında. Ama yapılmamış. Bu yüzden bu öğrencilerimizin okula ulaşımını Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediyesi olarak biz ortaklaşa şekilde servislerle yapacağız. Bu servisler tamamen ücretsiz olacak. Öğrenci velilerinden hiçbir şekilde servis parası alınmayacak" dedi.

YÜRÜNEBİLİR MESAFE DIŞINDA OLANLAR SERVİSLE GİDECEK

Dönem sonuna kadar servislerle bu konunun çözüleceğini belirten Başkan Ali Ertem, "Şimdilik bulunabilecek en iyi çözümün servisler olduğunu düşünüyorum. Çerkezköy Kaymakamlığı ile ortaklaşa yapılacak bu çalışmada servisler bulunarak öğrencilerin okula ulaşımını sağlayacağız. Şuan için kaç servis gerektiği tam belli değil.

Bağlık Mahallesinde ikamet eden ve okula yürünebilir mesafe dışında bulunan, ayrıca otoban karşısında bulunan öğrencilerin sayılarını çıkararak servis sayıları belirlenecek. Böylelikle belirlenen öğrenci sayısına göre sağlanacak servisler öğrencileri ücretsiz bir şekilde okula taşıyacaklar. Bu uygulama dönem sonuna kadar devam edecek" dedi.

YOLLAR YÜRÜNEBİLİR DURUMA GETİRİLECEK

Ayrıca okula yaklaşık olarak 400 metre ileride bulunan alt geçit ile okul arasına da yol yapılacağını belirten Başkan Ali Ertem, "Otobanda okula az bir uzaklığı bulunan alt geçit ile okula arasında yol açılacak ve şuan okula ulaşım için açılan iki yolu da yürünebilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.