Pastadan pay almak için Sanayiciler işi sıkı tutuyor

Tekirdağ Sanayiciler Derneği Nükleer Enerji Komisyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanı Necati Yamaç’ı ziyaret etti

Pastadan pay almak için Sanayiciler işi sıkı tutuyor
09 Temmuz 2014 Çarşamba 07:32

Mersin ve Sinop’ta yapılacak olan nükleer santrallerin yapımında Tekirdağlı sanayicilerin yerli tedarikçi olarak pay alabilmeleri ve bu sayede nükleer enerji santrallerine yönelik iş yapma konusunda tecrübe kazanarak, Dünya’da yapılması planlanan diğer nükleer enerji santrallerinden de pay alabilmelerini sağlamak ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunabilmek için Tekirdağ Sanayiciler Derneği bünyesinde kurulan Nükleer Enerji Komisyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı’nın ziyaret edilerek süreç hakkında bilgi aldılar ve Tekirdağlı sanayiciler olarak yerli tedarikçi zincirine dahil olmak için istekli ve kararlı olduklarını ifade ettiler.
TEDARİKÇİ ZİNCİRE DAHİL OLMAK İSTİYORUZ
Tekirdağ Sanayiciler Derneği’nin yaptığı ziyarete TEKSANDER Başkan Yardımcısı Erdim Noyan, Genel Sekreter Soner Şaşmaz, Nükleer Enerji Komisyonu Üyelerinden Asos Mekatronik'den Murat Dilmen, Ecostar'dan  Cem Özdemir ve Onur Alper Berku, Hema Endüstri'den çetin kahveci, Kurtul Makina'dan Murat Engin, Vastaş Valf Armatür'den Sema Koçak ve Kemal Sava'dan oluşan bir heyet ile Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanı Necati Yamaç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Tekirdağlı sanayiciler arasında nükleer santraller için yerli tedarikçi zincirine dahil olabilme potansiyeline sahip sanayicilerin olduğu aktarılarak, bu konuda başta Komisyon Üyesi sanayicilerin  istek ve kararlılığı eletildi.
TEKİRDAĞ’A DA AYNI ÇALIŞMA YAPILABİLİR
Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanı Necati Yamaç, ziyaretten ve de konuyla ilgili istekli olmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rus firması ile yerli tedarik konusunda talep edilecek standartların netleşmesi hususunda görüşmelerin devam ettiğini, netleşir netleşmez istekli firmalara gerekli duyurunun yapılacağını belirtti. Yamaç Mersin ve Sinop'ta yapılacak Nükleer Santrallere tedarikçi olmak isteyen firmaların öncelikle http://nukleer.gov.tr/index.php/firmalara-hitaben/yeni-firma-kaydi adresinden kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca kendilerinin Ekonomi Bakanlığı’nın destekleyeceği bir URGE Projesi (Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi)  kapsamında, Ankara Sanayi Odası ile birlikte Ankaralı 20 sanayicinin katılacağı bir  ön çalışma yapacaklarını kaydeden Yamaç, bu ön çalışmanın ardından kazanılacak tecrübe ile birlikte Tekirdağ’da aynı çalışmanın yapılabileceğini belirtti.
TEKİRDAĞ’A GELİN DAVETİ
Komisyon olarak bu çalışmanın Tekirdağ'da da yapılmasını arzu ettiklerini ve buna Komisyon Üyeleri olarak hazır olunduğunun ifade edilmesinin üzerine, Mersin’deki nükleer santralin üstlenicisi Akkuyu NGS A.Ş.’nin yetkilileri ile Bakanlık yetkililerini Tekirdağ’a davet edilerek, ilimizde sanayicilerimize yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapılması ve ardından sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ederek sanayicilerimizin potansiyellerini yerinde görülmesini talep edildi.
Yamaç, bu konuda Eylül ayının ilk haftasında Tekirdağ’a gelerek sanayicilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapabileceklerini, fakat firma ziyaretlerini daha sonra ayrı bir program içerisinde ele alarak yapabileceklerini ayrıca kendilerinin de bunu arzu ettiklerini belirtti.
RUSYA’YA TEKNİK GEZİ DÜZENLEYİN
Komisyonumuz son olarak nükleer konusunda Rusya’ya bir teknik gezi düzenlemek istediklerini, gezi kapsamında Rus nükleer santrallerini görmek ve santrallere iş yapan tedarikçi firmaları da ziyaret ederek ikili görüşmeler yapmak istediklerini ve bu konuda kendilerinden yardımcı olmalarını talep etti. Bunun üzerine Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanı Necati Yamaç Rusya'ya düzenlenecek gezi için Rus firmayla görüşerek, Komisyona yardımcı olabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.