Plastik kapak kampanyasına destek sürüyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından başlatılan ve engellilere tekerlekli sandalye kazandırmayı amaçlayan plastik kapak toplama kampanyasına destek devam ediyor. Son olarak, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu öğrencileri topladıkları yaklaşık 200 kilogram plastik kapağı Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim ederken, Çetinkaya da gösterdikleri duyarlılıktan ötürü öğrencilere ve okul yönetimine teşekkür etti. Çetinkaya ayrıca "Bu kapaklar sayesinde sizlerle konuşma fırsatı yakalıyoruz. Size nasıl bu hale geldiğimizi anlatıp sizin de aynı duruma düşmemeniz için dikkatli olmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Plastik kapak kampanyasına destek sürüyor
03 Nisan 2012 Salı 00:00

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Dernek üyeleri, Çerkezköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin kampanya çerçevesinde topladığı plastik kapakları teslim aldı.
TÜM ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaret esnasında öğrencilere teşekkür eden Çetinkaya, Her öğrencinin bu konuda çok duyarlı olduğunu dile getirerek, "Bu kapakların yerine ulaştığından emin olun. Ne mutlu ki buna destek verdiniz. Çerkezköy’den başlayan kampanya tüm Türkiye’ye yayıldı. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Okul Müdürü Nurettin Oylum da öğrencilerin gösterdiği sorumlu davranış için öğrencilere teşekkür ederken, kampanyaya desteklerinin süreceğini belirtti. Öte yandan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin kampanyaya yıl içinde ikinci kez destek olduğu da kaydedildi. Konuşmasının başında dernek ve derneğin faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendiren Hayrettin Çetinkaya, ardından öğrencileri ileride yaşanabilecek sakatlıklara karşı uyararak, konuyu çarpıcı örneklerle anlattı.
TOPUN PEŞİNDEN YOLA KOŞMAYIN
Kendisinin 8 yaşındayken sakat kaldığını hatırlatan Çetinkaya, "Ben 8 yaşındayken topun arkasından yola fırladım ve bir kaza sonucu bacağımı kaybettim. Sizler sakın topun arkasından yola koşmayın. Büyüdüğünüzde de araba kullanırken yolda bir top görürseniz arkasından bir çocuğun geleceğini düşünüp durun" dedi.
SAKATLIK MUZ KABUĞUYLA GELDİ
Öğrencileri bu tip kazalara karşı uyarmaya devam eden Çetinkaya, "Bir arkadaşımız 12 yaşında yağışlı bir havada kaldırımda yürürken, birinin attığı muz kabuğuna basıp kafa üstü düşmüş ve omuriliğini zedeleyerek sakat kalmış. Sizler bunu düşünerek yola muz kabuğu atmayın. Gördüğünüzde de kaldırıp çöpe atın. Çünkü biri sakat kalabilir" diye konuştu.
AKRABA EVLİLİKLERİNE KARŞI ÖĞRENCİLERİ UYARDILAR
Çetinkaya, öğrencilere elektrikli aletlerden de uzak durmaları yönünde tavsiyede bulunurken, akraba evliliğine de değinerek sözü dernek üyelerinden Songül Erdoğan’a verdi. Akraba evliliği sonucunda Balık Hastalığı olarak nitelendirilen hastalıkla yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Erdoğan, "Anne ve babamın hatasını ben çekiyorum. Akraba evliliği sebebiyle doğuştan ter bezlerim yok. Sizler de ileride evlendiğinizde çocuklarınıza bu hatayı yaşatmayın. Bunu sadece engelli olanlar bilir. Mutlaka gen araştırması yaptırın. Çünkü bu genlerle alakalı bir durum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.