Sünnet olan çocuk sayısı 60'ı geçti

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleni kapsamında 1 Temmuz'dan bu yana sünnet edilen çocuk sayısı 60'ı geçti.

	Sünnet olan çocuk sayısı 60'ı geçti
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:23

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından son derece hijyenik ve steril ortamda sünnetlerin devam ettiğini belirten Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, 15 Ağustos'a kadar kendilerine müracaat eden yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarının sünnetlerinin yapılacağını kaydetti.

BAŞVURULAR VE SÜNNETLER DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yapacakları Geleneksel Sünnet Şöleni ile 100'ün üzerinde çocuğu sünnet ettirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen, yoksul, dar gelirli, geçinmekte zorluk çeken aileler başvurularını 15 Ağustos'a kadar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne yapabilirler" dedi.

100 ÇOCUK HEDEFLENİYOR

"Bu yıl hedefimiz en az 100 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarını sünnet ettirmek. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler başvurularını en geç 15 Ağustos'a kadar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne yapabilirler" diyen Belediye Başkanı Ali Ertem, yunları söyledi:

"Bir yandan başvurular alınırken, diğer yandan da sıkışma olmasın diye çocuklarımızın sünnetine başlandı. Son derece steril ve hijyenik bir ortamda yapılan sünnetler ağrısız ve sızısız olmakta ve çocuklarımız erkekliğe ilk adımını atmaktalar."

MUHTEŞEM BİR ŞÖLEN YAPILACAK

Sünnetlerin tamamlanmasının ardından Ağustos'un 154inden sonra sünnet olan çocuklar için muhteşem bir sünnet şöleni düzenleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Bu şölen kapsamında çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerimiz olursa, hiç çekinmeden, sıkılmadan Belediyemize başvurusunu yapsınlar ve çocuklarını sünnet ettirsinler" dedi.

SAYI 60'I GEÇTİ

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak ise bir yandan müracaatları aldıklarını diğer yandan da kesimlere başladıklarını belirterek, "Şimdiye kadar 60'ın üzerinde çocuğumuz Belediyemiz tarafından sünnet ettirilerek, erkekliğe ilk adımlarını attılar. Bu sayının Ağustos'un 15.'ine kadar 100'ün üzerine çıkmasını bekiyoruz. Hergün ortalama 5 ile 6 tane yavrumuzun sünneti son derece steril ve hijyenik ortamda yapılmakta.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER MÜRACAAT ETSİN

Bu tarihe kadar bize müracaat edecek olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnetlerini hijyenik ve steril ortamda ücretsiz yapacağız. Çerkezköy halkından isteğimiz gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnet olmalarının sağlanması. Bu konuda herkes duyarlı olursa yapılan ve harcanan emekler boşa gitmemiş olur" dedi.

ŞÖLEN HAZIRLIKLARINA BAŞLANIYOR

15 Ağustos'a kadar sünnetlerin yapılacağını belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Bizim sünnetlerimiz tamamlandıktan sonra Belediyemizin organize edeceği muhteşem bir şölen ile çocuklarımızın eğlencesi olacak, takıları takılacak ve Mevlid-i Şerifleri okunacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.