Trakyakent ve Ege Belediyeler Birliği işbirliği toplantısı yapıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent ve Ege Belediyeler Birliği, üye yerel yönetimlerin her alanda beklentilerini karşılamayı hedef alan bir işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.

Trakyakent ve Ege Belediyeler Birliği işbirliği toplantısı yapıldı
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:47

Toplantıya Trakyakent adına katılan Birlik Müdürü Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş, Birlik Başkanı Kadir Albayak’ın selamlarını ileterek “Birçok Belediyemize ve bölge birliklerimize baktığımızda yerel seçimler öncesi ve sonrası bir durgunluğun ve adapte olma sürecinin yaşandığını görüyoruz. Bu durum çok kısa bir dönem bizler için de geçerli oldu ama Yerel seçimlerde Birlik Başkanımız ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın göstermiş olduğu başarının ardından bu sürecimiz çok fazla devam etmedi ve bizler olduğumuz yerden çalışmalarımıza devam ettik. Bu konuda Birlik Başkanımız ve encümen üyelerimizin desteklerini göz ardı etmemek gerekir” dedi.
ULUSLARARASI HASSASİYETLERİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ
Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman ise “Öncelikle bu iş birliği toplantısını gerçekleştirebilme fırsatını yakaladığımız için çok memnuniyet duydum. Trakyakent Birlik Başkanımıza bizler de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ege Belediyeler Birliği’nin etkinliklerini incelediğinizde eğitim başlığının çok ağır bastığını görüyoruz. Bu anlamda üye belediyelerimize güzel bir rehber olduğumuz inancındayız. Bunun yanında yeni süreç ile beraber Uluslararası ilişkilere de aynı hassasiyetle yaklaşmak ve bunu karşılıklı deneyim alışverişleriyle başlatma kararı aldık. Bu anlamda Trakyakent ile yapacağımız işbirliği karşılıklı faydalar getirecektir” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK ÖZELLİĞİ TAŞIYAN ÇALIŞMALARI DAHA İLERİLERE TAŞIMALIYIZ
Birlik Müdürü Miçonunoğlu Akkuş “Trakyakent Belediyeler Birliği adına Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan iki ana çalışma üzerine yoğunlaşmış bulunmaktayız. Bunlardan biri Avrupa Konseyi tarafından desteklenen, sosyal refahın yükseltilmesini amaçlayan SPIRAL Metodolojinin Türkiye’de uygulanmasını ve yaygınlaşmasını amaçlayan çalışmalardır diğeri ise; temelleri bundan otuz yıl önce Fransa’da atılan, şu anda İtalya Ulusal Birliği’nin ortak olarak yer aldığı Akdeniz’in en güzel ilçeleri ağına Türkiye’yi sadece bölgesel olarak değil ulusal olarak entegre edebilmek için yapmaya başladığımız çalışmalardır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.