Veliköy'deki memurlara sendikal hak

Veliköy Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısında Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'e memur sendikaları ile sözleşme yapmak üzere yetki verildi. Böylece Veliköy Belediyesi'nde memur statüsünde çalışanlar için sendikal hakların önü açılmış oldu.

Veliköy'deki memurlara sendikal hak

Ayrıca Belediye Meclisi'nde bir önceki yılın yatırım ödeneğinden kalan 615.120 YTL'nin, yapımına Mart ayında başlanması planlanan ilköğretim okulu inşaatına aktarılmasına da oy birliği ile karar verildi.

Veliköy Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı Efrahim Yeşil Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis Üyesi Fikrettin Akkurt'un dışındaki tüm Meclis Üyelerinin eksiksiz katıldığı Şubat ayı Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından yapılan saygı duruşu iye başladı. Daha sonra bir önceki Meclis toplantısının karar özeti okundu.

HİSSA SATIŞI KABUL EDİLDİ

Bir önceki Meclis toplantısının karar özetinin okunmasının ardından Belediye hisselerinin satışının müzakeresine geçildi. Yeni yapılan imar uygulaması nedeni ile yapılan18. madde uygulamasından dolayı yeni imara açılan bölgede Belediye hisselerinin oluştuğunu vu bu hisselerin vatandaşlara satışı için Encümene yetki verilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından geçici işçi vizelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye'nin norm kadrosu ve geçici işçi kadrosu ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi verilmesinin ardından geçici işçilerin vizelerinin yenilenmesi Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE 1.250 YTL

Daha sonra gündemin 6. maddesinde yer alan sözleşmeli personele ödenecek olan maaşın görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Fen İşleri'nde uzun süredir çalışan teknik personelin maaşı ile ilgili bir düzenleme yapılacağını belirterek, çevre belde belediyelerinde bu pozisyonda görev yapan teknikerlerin 1.250 YTL civarında bir ücret aldığını ifade etti. Yasanın da kendilerine bu civarda bir maaş verme yetkisi tanıdığını belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, söz konusu personelin maaşının 1.250 YTL olmasını teklif etti. Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in bu önerisi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

MEMURLARA SENDİKA YOLU AÇILDI

Gündemin 6. maddesinin kabul edilmesinin ardından gündemin 7. maddesinde yer alan memur sendikaları ile sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgli Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Belediye'de çalışan memurların sendikal haklardan yararlanmak istediklerini, kendilerinin de bu öneriye sıcak baktıklarını belirterek, memuru düşünen, haklarını arayan bir sendika ile masaya oturmada tereddüt göstermeyeceklerini ifade etti. Meclis Üyelerinin görüşlerini açıklamasının ardından memur sendikaları ile sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

OKULA KAYNAK AKTARILDIv Ardından gündemin 8. maddesinde yer alan yatırım ödeneğinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise sunulan bilgide 2007 yılı için 6 milyon 854 bin YTL'lik bir yatırım ödeneğinin ayrıldığı ve bunun 6 milyon 239 bin YTL'sinin harcandığı belirtilerek, yatırım bütçesinin %90'nın üzerinde gerçekleştiği ve kalan 615 bin 120 YTL'lik ödeneğin ise yapılacak olan ilköğretim okuluna aktarılmasının hiçbir sakıncasının bulunmadığı belirtildi. Bu açıklamanın ardından Belediye Meclis Üyeleri, 2007 yılından kalan 615 bin 120 YTL'lik paranın yapılacak olan ilköğretim okuluna aktarılmasını oy birliği ile kabul etti.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİ

Veliköy belediye Meclisi'nin son gündem maddesi ise Meclis gündemine sonradan ilave edien Tekirdağ 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin tüzük değişikliği konusu oldu. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, TUİK'in yaptığı nüfus sayımına göre 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin tüzüğünün yeniden şekillendiğini belirterek, "8 Belediyeyi kapsayan Birliğe her Belediye nüfusu oranında katkıda bulunacak ve o nüfusa göre üyesi olacak. Son yapılan sayıma göre Çerkezköy Belediyesi'nin nüfusu 60 bin 907 olduğu için Çerkezköy Belediyesi Birlik'te 10 üye ile, 41 bin 956 nüfusu olan Kapaklı 6 üye ile, 20 bin 312 nüfusu olan Saray 3 üye ile, 10 bin 968 nüfusu olan Kızılpınar 1, 8 bin 462 nüfusu olan Karaağaç 1, 4 bin 712 nüfusu olan beldemiz 1, 9 bin 390 nüfusu olan Büyükyoncalı 1 ve 2168 nüfusu olan Beyazköy ise 1 üye ile Birlik'te temsil edilecek" dedi. 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin toplamda 158 bin 875 nüfusa hizmet vereceğini ve tesisin yapılacağı yerin Kapaklı ile Büyükyoncalı arasında kalan 200 dönümün üzerindeki bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, burasının ÇED raporunun alınması ve diğer çalışmalarının başladığını ifade etti.

DİLEK VE TEMENNİLERDE BELDENİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek, dilek ve temennilere geçildi.

Dilek ve temennilerde söz alan Meclis Üyeleri, Bahçedere Yolu, Sanayi Yolu'nun bozulduğunu ve bu yolların yapılmasını isterlerken, şehir içinde maytap ve patlayıcı madde satan iş yerlerinin denetimlerinin yapılmasını istediler.

Belediye Başkanı Efrahim Yeşil ise beldede bir ağaç kampanyası yapmayı düşündüklerini, bu kapsamda çalışma yaptıklarını ifade ederek, yine geçtiğimiz günlerde bir göz taraması yaptıklarını ifade etti.

Belediye'nin yaptığı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in konuşmasının ardından Veliköy Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.