Yağmursuyu Şebeke İnşaatı Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerimizde ani yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önlenmesi amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmur suyu Şebeke İnşaatı yapım işi için temel atma töreni yapıldı.

Yağmursuyu Şebeke İnşaatı Temel Atma Töreni Gerçekleşti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Aralık 2020 Cumartesi 12:39

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesinde Yağmursuyu Şebeke inşaatının temel atma töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Başkan Kadir Albayrak'ın talimatı ile Fevzipaşa Mahallesinde derhal yağmursuyu şebeke inşaatının hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Halide Edip Adıvar Caddesi ve çevresinde yoğun yağışlarda taşkınlar yaşandığı, çevre halkının bahçe ve bodrumlarını su bastığı, ayrıca Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi BSH kavşağında, yoğun yağışlarda Namık Kemal Bulvarı ve Güveniş Caddesinden gelen yağmursularının kavşakta birikerek taşkınlar oluşturduğu ve kavşağın trafiğe kapandığı tespit edilmiştir. Bahsedilen bölgelerde yapılacak yağmursuyu hatları ve mazgal imalatları ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir." dedi.  Program, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Akay   “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, sayın meclis üyesi arkadaşlarım, sayın muhtarlarım, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin ilçe başkanları, değerli yöneticilerim, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin kıymetli çalışanları, sevgili hemşerilerim saygıyla sevgiyle herkesi selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugün temelini attığımız, aslında TESKİ’nin ikinci etap taşkın önleme projelerinden birisidir. İkinci etap uzun zamandan beri talep ettiğimiz ve bugüne kısmet olan Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi’ni, kısmen Gazi Osman Paşa Mahallesi’ni ilgilendiren önemli bir yağmursuyu işidir. Yani Çerkezköy’ün geçmişte kaderi diye adlandırılan ani su baskınlarının önleneceği çok önemli bir projedir” dedi.
ÇERKEZKÖY GEÇMİŞTE YAŞADIĞININ ÜÇ MİSLİ YAĞIŞLARI GÖRDÜ, BANA MISIN DEMEDİ
Akay, “Şimdi bugün özellikle Halide Edip Adıvar Caddesi’nden, Naim Süleymanoğlu Sokak’tan, Namık Kemal Bulvarı ve Güveniş Caddelerinden geçecek bu ikinci taşkın önleme projesi Çerkezköy için çok kıymetlidir. Neden kıymetli? Çerkezköy 2014 yılında ani su baskınlarının Çerkezköy’ün kaderi diye adlandırıldığı dönemleri yaşadı. 2015 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’la beraber birinci etap çalışmasını gerçekleştirdiğimiz taşkın koruma projesi hepinizin bildiği gibi Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi’nden başladı. Başarır Sokak’tan İmar Siteleri’ne, İmar Siteleri’nden Sayar Sokak’a oradan Küçük Sanayi Sitesi’ne doğru devam etti. 1800’lük hatlarla ani su baskınlarında her defasında bu hatta yaşayan vatandaşlarımızın çile çektiği o günleri 2015 yılında başlayan yatırımla, zorlu bir çalışmanın sonunda geride bıraktık. Çerkezköy geçmişte yaşadığının üç misli yağışları gördü, bana mısın demedi.
BÜYÜK BİR YATIRIMIN DAHA BAŞLANGICINI YAPIYORUZ
   Toprağa yaptığımız yatırımların ne demek olduğunu, o yatırımdan sonra tüm Çerkezköy öğrendi. İnşallah şimdi ikincisini gerçekleştireceğimiz bu projeden sonra bu hatta yaşayan vatandaşlarımızın da bu sıkıntılarını giderecek bir büyük yatırımın başlangıcını yapıyoruz. Ben bu yatırıma kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanıma, TESKİ Genel Müdürüme, kıymetli çalışanlarına ve burada emek sarf edecek herkese bir kere daha teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. TESKİ bu dönemde Ambardere altyapı çalışmalarını da tamamladı. Yine bu dönemde uzun zamandan beri çevre felaketi haline gelen Cumhuriyet Mahallesi’nin bütün kanalizasyonlarının ormana deşarj edildiği o büyük meseleden, o çevre felaketinden bu büyük yatırımla Çerkezköy olarak kurtulmuş olduk. Dolayısı ile toprağın altına gömülen, toprağın altına yapılan yatırımın, kaybolan yatırımın aslında ne kadar kıymetli, ne kadar önemli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Dolayısı ile bu safhada da çalışmalarını tamamladıkları için yeniden teşekkür ediyorum.

ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEYECEĞİZ
   2021 yılında TESKİ, Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizin yine alt yapıyla ilgili iki büyük işi var. Birinci işimizi zaten kamuoyuyla paylaştık. 2021 yılı Atatürk ve Öztrak Caddeleri Belediyemizin Cumhuriyet Meydanı, Köşem Meydanı gibi meydanlarında, meydan altı otoparkıyla beraber TESKİ’nin uzun yıllardan beri Çerkezköy’ün sıkıntıları olan ana isale asbest hatları dahil olmak üzere yeni içme suyu hatları, yeni kanalizasyon hattı inşaatı, yeni yağmur suyu inşaatı 2700 metre Atatürk ve Öztrak Caddesi’ne 30 km alt yapı borusu döşemekten bahsediyoruz. İnşallah 2021 yılının Mart ayında başlayacak bu büyük iş, devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yapacağı meydan altı otoparkı ve meydan üstü düzenlemesi, Çerkezköy Belediyesi’nin bu iki caddede yapacağı yenileme çalışmalarıyla start alacak. Ancak buradaki hassas konuyu buradaki TESKİ yatırımı olduğu için bir kere daha altını çiziyorum. 2021 yılı Mart ayında başlayacak iki caddede Çerkezköy’ün ticaretinin kalbinde çok zorlu, çok çetin bir mücadele bizleri bekliyor. Bugün burada TESKİ’nin daire amirleri, sayın genel müdürü yöneticileri var. Zorluğu hep beraber yaşayacağız ve hep beraber göğüsleyeceğiz.”
ÇERKEZKÖY GELECEĞE UMUTLA BAKACAK
Başkan Akay, “1 yıldan fazla sürecek bu zaman diliminde 2021 Mart ayından 2022 Mart ayına kadar sürecek bu inşaatta bizi toz, toprak, çamur ve altyapıda yaşayacağımız sıkıntılar bekliyor. Ne kadar zorlu ve çetin bir mücadeleye girdiğimizin farkındayız. Bu zorlu mücadelede vatandaşlarımızdan şimdiden peşin peşin sabır dilemek istiyorum. Özellikle esnafımızdan bu zorlu mücadele için destek bekliyoruz. Bu zorluğu bugünden vatandaşımıza ve esnafımıza tarif ederek açıklamak istiyoruz. Bu altyapı otopark, meydan üstü ve cadde düzenlemelerinden sonra Çerkezköy geleceğe umutla bakacak” dedi.  
İÇME SUYU HATTI PROBLEMİ DE ÇÖZÜLECEK
   “Bir diğer büyük işimiz var” diyerek konuşmasını sürdüren Akay, “Bugün Fevzipaşa Mahallemizdeyiz. Ani yağışların kentimize çektirdiği sıkıntıları biliyoruz. Ancak Çerkezköy’ün geneli ile ilgili büyük bir sıkıntımız var. O da içme suyu hattı yenileme işidir. Bunu da Kadir Başkanımız İller Bankası’ndan talep ettiği kredi ile çözecek. Çerkezköy’ün geleceği için mücadele etmeye, çalışmaya aynı kararlılıkla devam ediyoruz.
KİMSE RAHATSIZ OLMAYACAK
   Geçtiğimiz haftalarda, Çerkezköy’ün 2004 – 2014 yılları arasında ödenmeyen kamu borçları taksitlerinin Kasım ayında tamamladığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Başkanımız Akay, “Bu borcu ödeyen bir Başkan olarak da bunu vatandaşlarımızla paylaştık. 10 yıl boyunca bu borçlara bakmayanları, ani su baskınlarını Çerkezköy’ün kaderi sayanları, hem iş yapmayıp hem borç bırakanları vatandaşlarımızla paylaştım. Sen misin paylaşan. Küfeyi sırtımıza bırakanlar rahatsız oldular. Neden rahatsız oluyorsunuz? Çerkezköy’ü ani su baskınlarıyla baş başa ben mi bıraktım! 50 milyon TL kamu borcunu ben mi bıraktım! Dolayısıyla kimse rahatsız olmayacak. Borcu ödeyen de Çerkezköy’ün kaderini değiştiren de biziz. Kimin neler yapıp, neler yapmadığını zamanında yaptığı gibi yine milletimiz takdir edecektir” dedi.
TAKDİR ÇERKEZKÖY HALKININDIR
   2013 yılında Çerkezköy Belediyesi Bütçesinin yaklaşık 60 milyon TL olduğunu kaydeden Başkanımız Akay, “2014 yılında Çerkezköy Belediyesi’nin sırtına yaklaşık 75 milyon TL borç yüklendi. Bütçenin yüzde 125 fazlası borcu sırtımıza yüklediler. Biz borca rağmen elimizden gelen tüm gücümüzle hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Bugün 194 milyon TL bütçesi olan Çerkezköy Belediyesi’nin 45 milyon TL borcu var. Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin borç oranı yüzde 19’dur. Yüzde 125 borç bıraktınız, bugünkü borç oranı yüzde 19’dur. Takdir Çerkezköy halkınındır. Bunları mukayese etmek için anlatmıyorum. Bütçeyi doğru yöneterek kentimize hizmet etmek için mücadele eden bir Belediye olduğumuzu anlatıyorum. Ve Kadir Başkanımla el ele kol kola hizmet etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ZORLU BİR 2021, 2022 VE 2023 YILLARI BİZİ BEKLİYOR
   Başkanımız Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zorlu bir 2021, 2022 ve 2023 yılları bizi bekliyor. Bugün, topraktan çamurdan, yeraltına inmekten korkmadan Çerkezköy’ün hak ettiği yatırımları teker teker yerine getirme mücadelemizin startını veriyoruz.  Bu vesile ile Bu kıymetli yatırımı Çerkezköy’ümüze kazandırmak için temel atma törenine katılan Kadir Başkanıma ve TESKİ yönetimine, çalışanlarımıza, bugün bizleri yalnız bırakmayan İlçe Başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyor, tüm Çerkezköy halkına saygı ve sevgilerimi yoluyorum.”
   Programda daha sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin kentimizde gerçekleştirdiği ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve TESKİ’nin Çerkezköy’de yaklaşık 192 milyon TL’lik yatırım yaptığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Atatürk ve Öztrak Caddeleri altyapı çalışmaları, Yeraltı Katlı Otopark Projesi, Bağlık Viyadüğü ve Tepe Kavşak Projesi gibi önemli yatırımların da görev süresi içinde tamamlanacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebeke İnşaatı temeli atıldı.
 
 "HİZMETLERİMİZİN ÇERKEZKÖY'E HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"
31 Mart 2014'ten 31 Ekim 2020'ye kadar olan süre içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy'e 88 milyon liralık, TESKİ olarak da 104 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak" Fakat 2020 yıl pandemi nedeniyle kayıp yıl olarak yaşandı. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde de vatandaşlarımızın yanında olmaya, onlara destek sunmaya devam ettik. Sayın Vahap Akay, Çerkezköy için büyük bir çaba gösteriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi olarak ilçemiz için hız kesmeden çalışıyoruz. Fevzipaşa Mahallesinde var olan sel baskını sorunu bugün temelini atacağımız yağmursuyu şebeke inşaatı ile son bulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2 bin 460 km altyapı çalışması yaptık, bu süreçte yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Çerkezköy'de mutlaka yapılması gereken altyapı çalışmaları var. Hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon İnşaatında 10 bin metre kanalizasyon yaptık ve bir çevre felaketinin önüne geçtik. Ambardere ve Kavaklıdere'deki kolektör hattı da tamamlanmak üzere, bu çok önemli bir konuydu. Çerkezköy'ün içme suyu hattı ile ilgili projeyi hayata geçirmek için büyük bir çaba harcıyoruz. Bu proje çocuklarımızın geleceğine yönelik bir proje olacaktır. Bağlık Köprüsü yapımı ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Ben yapılan hizmetlerin Çerkezköy'ümüze hayırlı olmasını diliyorum. Tüm ilçelerimiz için olduğu gibi Çerkezköy için de hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
PROJE İLE SEL BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR
`Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebeke İnşaatı' yapım işi kapsamında muhtelif çaplarda) toplam 4.949 m yağmursuyu hattı imalatı yapılacak. Bu yatırım ile yağmursuyu hatları bulunmayan Fevzipaşa ve Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallelerinde, yağmursuyu şebekesi yapılarak sel baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.