Yangına karşı her zaman hazırlar

Kurulduğu günden itibaren sürekli kendisini geliştirerek çevre ilçe ve beldelere örnek olan Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olası bir durumda çıkabilecek yangına karşı her zaman tetikte bekliyor.

Yangına karşı her zaman hazırlar
17 Ağustos 2007 Cuma 08:31

Sadece sorumluluk alanı değil, çevre il ve ilçelerede yardıma koşan Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü, bugün tam donanımlı 4 araç, 1 kurtarıcı ve 20 personelle birçok itfaiye teşkilatında bulunmayan ekipmanlar ile hizmet vermeye devam ediyor.

4 tane tam donanımlı yangın söndürme aracı, 1 tane kurtarma aracı ve gerekli ekipmanların bir çoğuna sahip olduklarını belirten Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü Müdür Vekili Hayrettin Sönmez, "4 tam donanımlı yangın söndürme aracı, 1 kurtarıcı ile 7 gün 24 saat 20 personel ile her türlü yangına ve olaya karşı hazırlıklıyız" dedi.

HER AN HAZIR YANGIN BEKLENİYOR

Heran olabilecek her hangi bir yangına veya doğal afete karşı hazır olduklarını belirten Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü Müdür Vekili Hayrettin Sönmez, "Şuan İtfaiye Müdürlüğümüzde şehir içerisinde olabilecek her hangi bir olaya anında müdehale edebilecek şekilde yüksek kapasitede araçlarımız ve 28 ton su ile hazır bekliyoruz. Araçlarımız da hernangi bir sorun yok, hepsi bakımlı ve donanımı tam.

TAM DONANIMLI

Kurtarma aracımızda da trafik kazalarında kullanılmak üzere hem katlanan, hem uzayan hem de sökülüp takılabilen kaşık sedye, su baskınlarından su çekmek için, gece olan kazalarda ışıklandırma yapmak için bir jeneratör, hidrolik ayırma, hidrolik kriko ve hidrolik kesme, 1 dakikada 17.174 metreküp duman atabilen duman tahliye aracı, hidrolik kesmenin giremeyeceği yerlere girebilen şarjlı alev çıkarmayan metal kesme aleti, gibi araç gereçlerimiz var. Ayrıca olası bir depremde kullanılmak üzere beton kesme testeremiz mevcut.

SU BASKINLARINA KARŞI DA HAZIRLIKLILAR

Su baskınlarına karşı kullanılmak üzere 1 adet benzinli, 3 adet elektrikli, 2 adet de dizel motopump (pompa) jeneratörleri ile birlikte kullanıma hazır. Kurtarma aracımızı da her an kullanmaya hazır bir şekilde bekletiyoruz. Allah göstermesin ama herhangi bir sorunda süratle müdehale edebilecek kapasitedeyiz. Ayrıca yangın söndürme araçlarımızın üçünde dolu şekilde köpük, bir tanesinde ise köpük tankı var. 4 vardiya halinde herşeyimizle sürekli göreve hazır bekliyoruz.

YANLIŞ İHBARLAR BİZLERİ OYALIYOR

Yangın ihbar hattı olan 110 Alo yangın hattımızın başında 24 saat aralıksız bir itfaiyecimiz hazır durumda beklemekte. Telefon başında bekleyen itfaiyeci her hangi bir ihtiyaçtan dolayı masadan kalkarsa, o gelene kadar yerine hemen başka bir itfaiyeci geçiyor. Telefona cevap verememek gibi bir lüksümüz olmadığından dolayı her hangi bir konuda aksama yapmadığımız gibi bu konuyu da hassas olarak görüyoruz.

İTFAİYENİN ŞAKASI OLMAZ

Bizim işimizde hız önemli. Bu yüzden haberleşmek ve sürekli irtibatta kalabilmek ayrı bir önem taşıyor. Ancak özellikle okullardaki öğrenciler teneffüs saatlerinde sürekli arayıp boş yere acil servis hattını meşgul ediyorlar. Arayıp telefona bakan itfaiyecimiz ile dalga geçmeye çalışan öğrenciler var. Herşeyin şakası olabilir ancak itfaiye gibi ciddi bir kurum da asla olamaz.

ZAMANLA YARIŞIYORUZ

Çünkü biz zaten zaman ile yarışıyoruz. Zaman, hız, çabukluk çok önemli. Gereksiz ve boş yere asılsız olarak yangın ihbarı veriyorlar. Bizde doğru olabilir diye mecburen gitmek zorunda kalıyoruz. Gidiyoruz ve bakıyoruz ki asılsız ihbar. O sırada şehrin diğer ucunda gerçek bir yangın olsa ne olacak? Bir sürü zaman kaybedeceğiz. Gerçekten yanan ev, asılsız ihbarı veren öğrencinin evi de olabilir. Bu tür şeylerin mutlaka önüne geçilmesi lazım" dedi.

SÜRÜCÜLER İTFAİYE ARACINA YOL VERMİYORLAR

Görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, "Araçlarımız ve malzememiz ile gayet iyi durumdayız. Olaylara anında müdehale edebilmek ve sağlıklı bir şekilde yangını söndürebilmek için itfaiye erlerimizin giysileri de son derece kaliteli ve modernize durumda bulunuyor.

Araçlarımız ne kadar donanımlı oursa olsun itfaiyecilerimizin kıyafetleri de çok önemli. Şu anda numeks giysi, aliminmüze elbise, yanmaz itfaiyeci botları, oksijen tüpleri, araçlarda telsiz, yağmurluk, ateşe dayanıklı normal kıyafetler, gemici ipleri ve benzeri donanımları hazır. Bizler yangına erken gidebilmek için elimden geldiğince hızlı hareket ediyoruz. Ama sürücüler bizlere yol vermiyorlar. Bu yüzden sürücülere buradan seslenmek istiyorum. Yanan sizin eviniz veyahut işyeriniz olabilir. O yüzden itfaiye aracına yol verin.

ŞEHİR İÇİ YANGINA İKİ ARAÇ

Şehir içerisindeki yangınlara 2 araç gönderiyoruz. Sadece kendi sorumluluk bölgemize değil, çevre belde, ilçe ve illerede destek için gidiyoruz. Bu yüzden araçlarımız ve donanınımımız tam ve eksiksiz olmak zorunda. Belediyemiz bu konularda hiç bir şeyden çekinmeyerek, her türlü araç gereci bize sağlıyor" dedi.

FABRİKALARIN YANGIN TİMLERİNE EĞİTİM VERİLİYOR

Olası bir yangın veya doğal afet sırasında, doğru zamanda ve doğru bir şekilde müdehale etmenin hayat kurtardığını ve trajik, büyük felaketleri önlediğini söyleyen Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, bu yüzden sürekli eğitim yaptıklarını ve daha iyi duruma geldiklerini belirtti. Ayrıca fabrikaların yangın timlerine de eğitim verdiklerini belirten İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez Sönmez, "Kendilerimiz sürekli eğitim yapıyoruz, ayrıca fabrikalarda oluşturulan yangın timlerine ve çevre belde itfaiye personellerine talep gelmesi halinde eğitimler veriyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.