Yol kodundan yukarıda olan çöp konteynırları değişiyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında pilot bölge olarak Atatürk Caddesi üzerinde monte edilen yer altı çöp konteynırlarında değişikliğe gidiliyor. Cadde üzerinde bulunan ve yol kotundan dolayı yukarıda kalan 5 metreküp kapasiteli yer altı çöp konteynırları kaldırılarak yerine 3 metreküp kapasiteli yeni konteynırlar monte edilecek.

Yol kodundan yukarıda olan çöp konteynırları değişiyor
04 Temmuz 2014 Cuma 07:59

YOL KODUNDAN YÜKSEKTE OLAN KONTEYNIRLAR KALDIRILIYOR
Yeraltı çöp konteynırları Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem zamanında projesi tamamlanarak Çerkezköy halkının hizmetine sunulmuştu. Yeraltı çöp konteynırları pilot bölge olarak belirlenen Atatürk Caddesi üzerinde monte edilirken, 6 adet çöp konteynırı ise yol kotundan yukarı da olduğu için birçok eleştiriye maruz kalmıştı. 30 Mart yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığını kazanan Vahap Akay, göreve geldikten sonra yaptığı incelemelerin ardından yol kotundan yukarıda kalan yeraltı çöp konteynırlarının değişimi konusunda gerekli çalışmaları başlattı.
6 ADET KONTEYNIR KALDIRILACAK
Yol kotundan yukarıda kalan 6 adet 5 metreküp kapasiteli yeraltı çöp konteynırlarının yerlerinden kaldırılacağı bilgisini veren Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “6 adet 5 metreküp kapasiteli çöp konteynırlarını bulundukları yerden kaldırarak yerlerine yol kotunu aşmayacak şekilde 3 metreküp kapasiteli yeni yeraltı çöp konteynırları monte edeceğiz” denildi.
5 METREKÜP YERİNE 3 METREKÜPLÜK KONTEYNIRLAR MONTE EDİLECEK
Atatürk Caddesi üzerinden kaldırılacak olan çöp konteynırlarının Öztrak Caddesi’nde belirlenen güzergahlara monte edileceğini ifade eden yetkililer, “Şu an itibariyle Öztrak Caddesi’ne 18 adet çöp konteynırı koymayı planlıyoruz ve bu yönde gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İhale süreci var ve projeleri Belediye Başkanı Vahap Akay’ın onayına sunacağız. Projelerin onaya sunulmasının ardından da gerekli çalışmalara başlayacağız. Yol kotundan yukarda kalan 6 çöp konteynırı sökülerek yerine 3 binlik çöp konteynırları konulacak” ifadeleri kullanıldı.
SPOR TESİSLERİNİN GELİŞTİRME YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri devam eden diğer çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Hükümet Konağı önünde devam eden park projesi kapsamında temizlik yapıldı ve proje oluşturuldu. Projeler üzerinde netleşmeyen ayrıntılar var. Onlarda netleştikten sonra çalışmalar hızlanacak ve en kısa sürede halkımızın kullanımına sunulacak. Diğer yandan Devlet Hastanesi Yolu üzerinde bulunan eski adıyla Akın Spor Tesisleri alanı Çerkezköy Belediyesine ait ve tesis etrafında 12 bin metrekarelik yeşil alanın ot ve çalı bürümüş alanı temizlenerek o tesisleri geliştirme yönünde gerekli çalışmalar başlatıldı” açıklamasında bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇERKEZLİ - 10 yıl önce
allah aşkina eski̇ normal konteynerli̇ koysunlar atatürk caddei̇nde oturuyorum bu zikkimlara cikamadiğimdan ve açip killanamadiğimdan ara sokaklardaki̇lere çöp taşiyorum ne menem bi̇şey bunlar ki̇m i̇cat etti̇ ya