Zabıta'dan uyarı; Boş arazilere çöp atmayın

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven, vatandaşlardan ve esnaflardan boş arazilere, ormanlara ve boş alanlara çöp, inşaat cürüfü ve iş yeri atıklarının atılmamasını istedi. Bir süredir bazı vatandaşların ve esnafın şehir içerisindeki boş arazilere çöp attıklarını belirten Zabıta Müdürü Emin Güven, çöp atanların tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.

Zabıta'dan uyarı; Boş arazilere çöp atmayın
06 Ağustos 2007 Pazartesi 06:34

İSTASYON HURDALIĞA DÖNDÜ

Özellikle İstasyon Mahallesi'ndeki yol üzerinde bulunan boş arazilere bol miktarda çöp, inşaat cürüfü, hurda ve pislik atıldığını belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven, "Belediyemiz ve sivil toplum örgütleri çevre düzenlemesi yapıp, bir sanayi kenti olan Çerkezköy'e dışarıdan gelen insanlara şehrimizin reklamını iyi yapmaya çalışırken bazı kimseler iş yerinden artan atıkları, hurdaları ve çöpleri ana yol üzerindeki boş arazilere atıyorlar.

LÜTFEN ATMAYIN

Özellikle İstasyon Mahallesi'nin bazı noktaları, ki bu noktalar ana cadde üzerinde, adeta hurdalığa dönmüş durumda. Vatandaşlarımız ve esnafımız atıklarını, çöplerini, iş yerlerinden artan malzemeleri, inşaat curuflarını ve hurdalarını boş arazi ve alanlara atmasınlar.

ÇÖPLERİ ÇÖPE ATIN

İstasyon Mahallesi'ndeki arazilere bu atıkları atan vatandaş ve esnafların araştırması ve incelenmesi devam ediyor. Yakalandıkları taktirde cezai kanuni işlem yapılarak ceza uygulaması yapılacak. Herkes çöpünü, atığını çöpe atsın. Boş alanları, arazileri çöplük olarak değerlendirmesinler" şeklinde açıklamada bulundu.

KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞUYOR

Özellikle İstasyon Mahallesi'ndeki bazı boş arazi ve alanlara atılan çöpler nedeniyle çok kötü bir görüntü oluştuğunu belirten İstasyon Mahallesi sakinleri de sorumsuz kişiler yüzünden ortalığın hurdalığa dönmeye başladığını belirterek "Çerkezköy'den bazı kendini bilmez çevre düşmanı insanlar ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Çerkezköy'de çöp döküm sahası olduğu halde bu insanlar boş arazileri daha cazip buluyorlar. Bu vurdum duymazlığın önüne geçilmeli ancak önce bu çöpü atanların kendilerinin bilinçli olmaları gerekiyor.

ALEMLER AY'A ÇIKTI, BİZ HALA YAYAYIZ

Çerkezköy, Çerkezköy'de yaşayan bizlerin evi ve dışarıdan her gün yüzlerce insan bu eve misafir olarak geliyor. Misafire rezil mi olalım? Acaba her boş alana, araziye çöp atan sorumsuz vatandaşlar kendi evlerinin misafir odasına da çöp atıyorlar mıdır?

VATANDAŞLIK GÖREVİ

Bu işin önüne zabıtanın, polisin, jandarmanın takibi, önlemi ile geçilmez ki! Bu herkesin vatandaşlık görevidir. Çevre bilincinin bu kadar üst düzeyde tutulmasına rağmen Çerkezköy ilçe merkezinde buralara tekstil, inşaat curuflarının atılmasına bir anlam verilememekte. Bilinçli olarak ormanlık alanlara bırakılan bu tür atıklar sıcaklardan dolayı kötü kokulara ve çevreye, çevre görüntüsüne zarar veriyor.

Alemler aya gidip bayraklarını asıyor, maalesef biz de hala daha sokaklara çöp dökmeyin uyarıları ile uğraşılıyor. Bir de bizler müslüman bir ülkede yaşamaktayız. Müslümanlıkta temizlik imandan gelir. Demek ki Çerkezköy'de imansız insan da çok" şeklinde açıklamada bulunarak tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.