Havanın ısınmasıyla balıkçıların yeniden denize açılması, balık fiyatlarının düşmesini sağladı. Yüzü gülen balıkçılar, tezgahlardaki balık çeşitlerini de arttırdı. Tekirdağ sahiline balık almaya giden vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi. Rüzgarlı havada avlanmanın zor olduğunu belirten balıkçılar, soğuk havada yükselen balık fiyatlarının bugünlerde düştüğünü söyledi.

 Fiyatların geçen haftaya oranla düştüğünü söyleyen balıkçılar "Çinekopun kilosu 25-30 liradan 20 liraya düştü. Hamsi , istavrit 20 liraydı, fiyatları normale döndü. 12-15 liraya şu an bulmak mümkün. " dedi.

 

HAVALARNI ISINMASI VATANDAŞA YARADI

 

Satışların normal haline döndüğünü belirten balıkçılar, "Havaların düzelmesi ve denizde lodos olmamasından kaynaklanıyor ve kayıkların rahat balığa çıkması dolayısıyla fiyatlar böyle. Şu anda çinekop, istavrit ve hamsi çok giden balıklar. Karadeniz mezgiti de güzel" ifadesini kullandı.

 

BALIK BOLLAŞINCA FİYAT DÜŞER

 

Vatandaşlar ise "Balık fiyatları normal. Geçen hafta 25 falandı, şimdi ise 20’ye yakın. Güzel şu anda, çinekop alıyoruz. Hamsi alıyorum, normal yani fiyatlar. Geçen hafta soğuktan dolayı fiyatlar yüksekti, şimdi demek ki balıkçılar daha rahat çıkarıyorlar. Daha fazla bollaştığı için fiyatlar düşmüş" dedi.