Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 33 yaşındaki Taner Çıracı, sağlık sektöründeki yoğun çalışma temposunu futbol hakemliğiyle bir arada yürütüyor.

Yaklaşık 12 yıldır hemşirelik yapan Çıracı, hastaların tedavi süreçlerinde görev alırken, mesai saatleri dışında ise futbol sahalarında klasman yardımcı hakemi olarak görev yapıyor.

Nöbet usulü çalışan Çıracı, sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için gece gündüz görev yaparken, spor tutkusundan da vazgeçmiyor. Haftanın belirli günlerinde antrenman yapan başarılı hakem, fiziksel performansını koruyarak bölgesel ligler ve amatör müsabakalarda görev alıyor.

Edirne'de Eğitimden Spora, Girişimcilikten Sosyal Hayata Yoğun Gün
Edirne'de Eğitimden Spora, Girişimcilikten Sosyal Hayata Yoğun Gün
İçeriği Görüntüle

2019 yılında aday hakem olarak başladığı kariyerinde 2021 yılında il hakemi olan Çıracı, 2025 yılında bölgesel hakem unvanını aldı. Bu yıl ise klasman yardımcı hakemi olarak görev yapmaya başladı.

Hemşirelik ve hakemliğin ortak noktalarının disiplin, dikkat ve sorumluluk olduğunu belirten Çıracı, iki mesleği de büyük bir özveriyle sürdürdüğünü ifade etti.

Bir insanın hayatına dokunmanın kendisi için büyük bir manevi tatmin olduğunu söyleyen Çıracı, hakemliğin ise stres altında doğru karar verme ve insan yönetimi becerilerini geliştirdiğini belirtti.