Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılmış cam ambalajların kaynağında evsel atıklardan ve diğer ambalaj atıklarından (Metal, plastik, kâğıt-karton ve kompozit) ayrı toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüştürülmesi ve model bir toplama sisteminin oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu amaç doğrultusunda Kapaklı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslı Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ÇEVKOile birlikte yürütülen “Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi” kapsamında 25 adet cam atık kumbarası Kapaklı’nın işlek noktalarına konulmuş olup, kısa süre içerisinde kumbara sayısı 50 adete tamamlanarak tüm mahallelerimizde halkımızın kullanımına sunulacaktır.

ÜLKE EKONOMİSİNE GERİ KAZANDIRILIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, cam atık kumbaralarının çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev görmektedir. Kumbara uygulamasındaki amacımız hem çevresel sorumluluğumuza önem vermek hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Halkımızın kullanmadıkları cam şişe ve kavanozları çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz” dedi.