Lüleburgaz Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı, Ankara'da düzenlenecek Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 21 sporcu ile mücadele edecek.

Antrenörler Ali Osman Kara ve Mümin Dik yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan kafile, 20-22 Temmuz tarihleri arasında Ankara Arena Spor Salonu'nda mindere çıkacak.

530 Yıllık Vakıf Geleneği Edirne'de Yaşatıldı
530 Yıllık Vakıf Geleneği Edirne'de Yaşatıldı
İçeriği Görüntüle

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 10 binin üzerinde sporcunun katılımının beklendiği organizasyonda, altyapıyı güçlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez 8 ve 9 yaş kategorileri de yer alacak.

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi, uzun süredir atıl durumda bulunan Pancar Şefliği binasının aslına uygun şekilde yenilenmesi için çalışma başlattı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleriyle birlikte binada incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen incelemelerde yapının mevcut durumu değerlendirilirken, tarihi yapının restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik planlamalar ele alındı.

Belediyeden yapılan açıklamada, uzun yıllar ilçeye hizmet eden yapının kent belleğinin önemli parçalarından biri olduğu belirtilerek, tarihi ve kültürel değer taşıyan yapıların korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.